Καρκίνος παχέος εντέρου: Η ελλιπής στοματική υγιεινή αυξάνει τον κίνδυνο προειδοποιεί οδοντίατρος

Ανώνυμο-σχέδιο46.png

Ένας οδοντίατρος επισημαίνει μια νέα έρευνα που συνδέει τη στοματική υγιεινή με τον κίνδυνο για καρκίνο παχέος εντέρου.

Ο Δρ Ferakh Hamid από την Aesthetique Dental Care είπε ότι η έρευνα λειτούργησε ως προειδοποίηση προς τους Βρετανούς για τις ευρύτερες επιπτώσεις στην υγεία από το να μην βουρτσίζετε τα δόντια σας.

Ο Δρ Hamid είπε: “Νέες μελέτες έχουν δείξει μια σοβαρή σχέση μεταξύ του τρόπου με τον οποίο φροντίζουμε τα δόντια μας και του κινδύνου καρκίνου του παχέος εντέρου.

Φαίνεται ότι ένα συγκεκριμένο είδος βακτηρίου, το οποίο βρίσκεται συνήθως στο στόμα μας, μπορεί να καταλήξει στο παχύ έντερο εάν δεν βουρτσίζουμε σωστά τα δόντια μας. Αυτό μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου.

«Αποδεικνύεται ότι αυτό που συμβαίνει στο στόμα μας μπορεί να επηρεάσει και άλλα μέρη του σώματος.

Η μη φροντίδα των δοντιών μας μπορεί να οδηγήσει σε απροσδόκητα προβλήματα, όπως η ασθένεια άλλων οργάνων.

Το βακτήριο που μας απειλεί

«Αυτό το βακτήριο, γνωστό ως Fusobacterium nucleatum, μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα για άτομα που έχουν ήδη καρκίνο του παχέος εντέρου.

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι αυτού του βακτηρίου. Το είδος που βρίσκεται συνήθως στο στόμα μας δεν είναι το ίδιο με το είδος που βρίσκεται στους όγκους του παχέος εντέρου.

Η εύρεση αυτού του βακτηρίου σε όγκους του παχέος εντέρου έχει αποδειχθεί ότι οδηγεί σε χειρότερη υγεία για αυτούς τους ανθρώπους.

Αυτό μας δείχνει πόσο σημαντικό είναι να καθαρίζουμε το στόμα μας και να φροντίζουμε τα δόντια μας με το τακτικό βούρτσισμα και τις επισκέψεις στον οδοντίατρο.

Δεν είναι μόνο η αποφυγή της τερηδόνας. Το θέμα εχει να κάνει με το να κρατάμε ολόκληρο το σώμα μας υγιές.

«Η σχέση μεταξύ της υγείας του στόματός μας και της συνολικής μας υγείας είναι πολύ ισχυρή. Προβλήματα, όπως οι παθήσεις των ούλων μπορεί να επιδεινώσουν άλλα προβλήματα υγείας, όπως ο διαβήτης και οι καρδιακές παθήσεις.

Αυτό μας υπενθυμίζει γιατί είναι τόσο σημαντικό για άτομα όλων των ηλικιών να πηγαίνουν τακτικά στον οδοντίατρο και να συμβαδίζουν με το βούρτσισμα και το νήμα».

Τι να κάνετε

Ο Δρ Hamid πρόσθεσε: “Η προληπτική οδοντιατρική φροντίδα, συμπεριλαμβανομένου του τακτικού βουρτσίσματος, της χρήσης οδοντικού νήματος και των οδοντιατρικών ελέγχων, είναι απαραίτητη.

Δεν αφορά μόνο την αποφυγή του πόνου ή της δυσφορίας, αλλά και τη διατήρηση της συνολικής σας υγείας.

Μια προληπτική προσέγγιση στην οδοντιατρική φροντίδα μπορεί να σας σώσει από σύνθετα ζητήματα υγείας .

“Το βούρτσισμα των δοντιών σας δύο φορές την ημέρα είναι ένας αμυντικός μηχανισμός ενάντια στις στοματικές και συστηματικές ασθένειες.

Αυτή η απλή αλλά μεγάλης σημασίας κίνηση μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο επιβλαβών βακτηρίων που ταξιδεύουν από το στόμα σας σε άλλα μέρη του σώματος.”

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top