Ιδέες για καλύτερη οργάνωση στο σπίτι και τη δουλειά σας

1044.jpg

Οργανωθείτε καλύτερα και κερδίστε χρόνο και χρήμα με έξυπνες στρατηγικές και πρακτικούς τρόπους

Σύμφωνα με έρευνες ξοδεύουμε περίπου μία ώρα την ημέρα, δηλαδή 2 ολόκληρες  εβδομάδες το χρόνο, ψάχνοντας πράγματα τα οποία δεν θυμόμαστε πού έχουμε βάλει. Ακολουθήστε τον οδηγό που σας προτείνουμε, τακτοποιήστε το σπίτι, το γραφείο, τα έγγραφα και τους λογαριασμούς σας, μειώστε το στρες και κάντε πιο εύκολη την καθημερινότητά σας.

Τακτοποιήστε τα αρχεία και τα έγγραφα σας

 

Σύμφωνα με έρευνες έρευνες δείχνουν ότι από το σύνολο των εγγράφων που διατηρείτε στο σπίτι ή το γραφείο σας, μόλις το 20% πραγματικά σας χρησιμεύουν. Πριν, λοιπόν, ξεκινήσετε το ξεσκαρτάρισμα, αναρωτηθείτε:

Έχετε αντίγραφο; Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε αποθηκεύσει τον κωδικό της κάρτας ανάληψης στο κινητό σας και επομένως να μην χρειάζεται να φυλάξετε το αντίστοιχο έγγραφο.

Μπορώ να ξαναβρώ την πληροφορία; Αν π.χ. πρόκειται για ένα τηλεφωνικό νούμερο το οποίο έχετε ήδη στην ατζέντα σας, δεν υπάρχει λόγος να κρατήσετε αυτό το κομμάτι χαρτί.

Μου έχει χρησιμεύσει ποτέ η πληροφορία; Μπορεί πριν από 5 χρόνια η παραδοσιακή συνταγή για σουτζουκάκια σμυρνέικα να σας είχε «προκαλέσει» να την κόψετε από το περιοδικό. Τελικά, όμως, δεν τη φτιάξατε και σήμερα θεωρείτε ότι δεν πρόκειται να τη δοκιμάσετε επειδή τη θεωρείτε «βαριά». Ποιος, λοιπόν, ο λόγος να κρατήσετε το απόκομμα;

Θα το χρειαστώ αυτό ποτέ ξανά; Αν πρόκειται για μια ιατρική εξέταση ή ένα έγγραφο για την Εφορία, σίγουρα θα πρέπει να το φυλάξετε, και μάλιστα σε σημείο όπου μπορείτε να το βρείτε ανά πάσα στιγμή. Αν, όμως, πρόκειται π.χ. για εξοφλημένους λογαριασμούς της ΔΕΗ της προηγούμενης 5ετίας, μάλλον θα πρέπει να βρουν τη θέση τους στο καλάθι των αχρήστων.

 

Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζετε όταν ψάχνετε να βρείτε κάποιο έγγραφο είναι το ότι δεν θυμάστε ακριβώς σε ποιο συρτάρι το έχετε φυλάξει. Πώς μπορείτε να διευκολύνετε τη ζωή σας:

Ομαδοποιήστε τα έγγραφα Δεν χρειάζεται να το παρακάνετε αποθηκεύοντάς τα με αλφαβητική σειρά. Μπορείτε, όμως, να απλοποιήσετε την επόμενη αναζήτηση, οργανώνοντας το αρχείο σας σε κατηγορίες. Κάποιες από αυτές θα μπορούσαν να είναι: “λογαριασμοί", “ασφάλεια ζωής", “ιατρικά έγγραφα", “σχολικά έγγραφα".

Αποθηκεύστε ανάλογα με το χρώμα τους Αφού καθορίσετε 4-6 ευρείες κατηγορίες εγγράφων, ορίστε το χρώμα του φακέλου της καθεμίας. Μπορείτε να φυλάξετε τους βαθμούς και τα υπόλοιπα σχολικά έγγραφα σε έναν ροζ φάκελο, τους λογαριασμούς του σπιτιού σε έναν κόκκινο κ.ο.κ. Αυτού του είδους η τακτοποίηση παραπέμπει σε δημιουργικούς ανθρώπους, οι οποίοι βλέπουν την όλη διαδικασία σαν μία καλή ευκαιρία να συνδυάσουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου: να οργανώσουν το χώρο τους και παράλληλα να βάλουν λίγο χρώμα στη ζωή τους.

Δημιουργήστε υποκατηγορίες Κάθε μία από τις κύριες κατηγορίες εγγράφων μπορεί να επιμεριστεί σε κατατοπιστικές υποκατηγορίες. Κάποιες από αυτές, μάλιστα, είναι προφανείς. Για παράδειγμα, στο φάκελο των λογαριασμών, μερικοί είναι της ΔΕΗ, άλλοι της ΕΥΔΑΠ, άλλοι του ΟΤΕ και άλλοι των πιστωτικών καρτών στην τράπεζα.

Αφήστε χώρο στο αρχείο σας Κι αυτό γιατί τα έγγραφα… αβγατίζουν και θα τον χρειαστείτε.

Μην κρατάτε όλες τις αποδείξεις Εκείνες από τις αγορές που κάνετε είναι σημαντικές για 3 λόγους: Πρώτον, αποδεικνύουν ότι όντως έχετε αγοράσει ένα προϊόν, σε περίπτωση που θέλετε να το αλλάξετε. Δεύτερον, σας βοηθούν να υπολογίσετε πόσο έχετε χρεώσει την πιστωτική σας κάρτα. Τέλος, χρησιμεύουν κατά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, προκειμένου να πετύχετε μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης. Φροντίστε να μην φυλάσσετε άχρηστες αποδείξεις. Για παράδειγμα, η απόδειξη από το παλτό που αγοράσατε πρόπερσι το χειμώνα δεν σας χρησιμεύει πια.

Συγκεντρώστε τις αποδείξεις σε ένα μεταλλικό κουτί μέχρις ότου μπορέσετε να τις πετάξετε -τουλάχιστον κάποιες από αυτές. Κρατήστε εκείνες που χρειάζεστε για την Εφορία και πετάξτε τις υπόλοιπες.

(bold) Προμηθευτείτε έναν πίνακα ανακοινώσεων Κρεμάστε τον σε κάποιο σημείο στον τοίχο της κουζίνας και στερεώστε με πινέζες όλα τα έγγραφα που έχουν να κάνουν με εβδομαδιαία προγράμματα μαθημάτων, δίαιτες, λογαριασμούς που πρέπει να πληρωθούν άμεσα κ.λπ.

Στα οικονομικά

 

Ακόμη κι αν πιστεύετε ότι ο μισθός δεν είναι αρκετός, μπορείτε τουλάχιστον να προσπαθήσετε να βάζετε κάθε μήνα στην άκρη έστω κι ένα μικρό ποσό. Λίγα ευρώ τον έναν μήνα, περισσότερα τον άλλο γεμίζουν σιγά-σιγά το λογαριασμό στην τράπεζα.

Μειώστε τα περιττά έξοδα Για να διαπιστώσετε αν αντέχετε οικονομικά τον τρόπο ζωής σας, κάντε στον εαυτό σας την εξής ερώτηση: Πόσα χρήματα μου μένουν μετά την πληρωμή των λογαριασμών και την κάλυψη των βασικών εξόδων; Κάποιες μικρές περικοπές σε αγορές δευτερευόντων αγαθών αλλά και η αναζήτηση προϊόντων σε τιμή ευκαιρίας μπορούν να αυξήσουν τις καταθέσεις σας. Αποφασίστε λοιπόν ποιες συνήθειές σας θα μπορούσατε να απαρνηθείτε και μειώστε τα περιττά έξοδα.

Επενδύστε Κάθε φορά που πληρώνεστε, χρησιμοποιήστε ένα ποσό σε μικρές ή μεγάλες επενδύσεις. Μπορείτε π.χ. να χρησιμοποιήσετε τα χρήματα αγοράζοντας τρόφιμα που διατηρούνται για αρκετό χρονικό διάστημα ή να εξασφαλίσετε το μέλλον σας κλείνοντας ένα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα.

Αποταμιεύστε το ποσό της αύξησης που πήρατε Αντί να σπαταλήσετε αυτά τα χρήματα αγοράζοντας πράγματα τα οποία στην πραγματικότητα δεν χρειάζεστε, προτιμήστε να τα καταθέσετε στην τράπεζα. Ακόμη και αν το ποσό δεν είναι μεγάλο, σταδιακά θα αυξήσει τις καταθέσεις σας, οι οποίες μπορεί να χρειαστούν για να καλύψουν μια επείγουσα ανάγκη στο μέλλον.

Ελέγξτε τα έξοδά σας

Πάντα θα υπάρχουν έξοδα που δεν μπορείτε να αποφύγετε, καθώς αφορούν σε απαραίτητα αγαθά και υπηρεσίες. Ωστόσο, ακόμη κι ένα ευρώ που ξοδεύετε είναι ένα ευρώ που δεν έχετε βάλει στην άκρη.

Θα σας έχει συμβεί να έχετε δει στη βιτρίνα κάτι που σας άρεσε πολύ, αλλά δεν μπορέσατε να το αγοράσετε γιατί δεν είχατε πάνω σας μετρητά. Αυτό που έτυχε εκείνη τη φορά, κάντε το να… πετύχει. Μην κουβαλάτε πολλά χρήματα στο πορτοφόλι σας και αποφύγετε να έχετε πάντα μαζί σας την πιστωτική. Δώστε στον εαυτό σας το χρόνο να αποφασίσει αν πραγματικά χρειάζεται κάποιο προϊόν και αποφύγετε τις επιπόλαιες αγορές.

Κάθε φορά που αγοράζετε κάτι, βεβαιωθείτε ότι σας χρέωσαν το σωστό ποσό. Ελέγξτε π.χ. την ένδειξη της ταμειακής μηχανής στο σουπερμάρκετ. Οι τιμές των προϊόντων στην οθόνη είναι ίδιες με τις αντίστοιχες στα ράφια; Ελέγξτε τους λογαριασμούς που πληρώνετε κάθε μήνα ή σε τακτικά χρονικά διαστήματα. Έτσι μόνο μπορείτε να βρείτε ενδεχόμενα λάθη. Και αυτά συμβαίνουν, ειδικά στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και του ΟΤΕ.

 

Χρησιμοποιήστε με μέτρο τις πιστωτικές σας κάρτες

 

Η κατάχρηση των καρτών μπορεί να τινάξει τον προϋπολογισμό σας στον αέρα. Αν και οι περισσότεροι έχουν κάθε καλή πρόθεση να πληρώνουν το λογαριασμό της πιστωτικής κάρτας εγκαίρως, δεν είναι τυχαίο ότι τελικά σπάνια το καταφέρνουν. Αυτό άλλωστε εκμεταλλεύονται και οι τράπεζες, κερδίζοντας χιλιάδες ευρώ από τους τόκους. Εξετάστε τις επιβαρύνσεις που είχατε από τη χρήση της πιστωτικής σας τον τελευταίο χρόνο. Αν το ποσό είναι μεγάλο, είναι καιρός να επαναπροσδιορίσετε τη σχέση σας με το πλαστικό χρήμα.

Μην καθυστερείτε τις οφειλές σας Ο τόκος αυξάνεται με κάθε καθυστέρηση.

Μεταφέρετε το υπόλοιπο σε ένα λογαριασμό Ο τόκος που πληρώνετε σε κάθε κάρτα, αν αθροιστεί, είναι μεγαλύτερος από το ποσό που θα προέκυπτε αν μεταφέρατε το υπόλοιπό σας σε μία τράπεζα και φροντίζατε να το εξοφλείτε με συνέπεια με κάποιο βολικό για εσάς διακανονισμό.

Τακτοποιήστε τα έγγραφα που αφορούν τα οικονομικά σας

Οι αποδείξεις της πιστωτικής κάρτας, αλλά και από το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης μοιάζουν σημαντικές, και είναι, τουλάχιστον για κάποιο χρονικό διάστημα. Το κρίσιμο ερώτημα είναι για πόσο.

Ελέγξτε τις αποδείξεις του ΑΤΜ Κι αυτό γιατί δεν είναι δύσκολο να γίνουν λάθη στον υπολογιστή. Με το απόκομμα του ΑΤΜ αποδεικνύετε ότι έχετε καταθέσει ή λάβει χρήματα. Μετά από το διάστημα ενός μήνα, μπορείτε να το πετάξετε με ασφάλεια.

Μειώστε τον αριθμό των καρτών Δεν χρειάζεστε περισσότερες από μία. Πάρτε τη μαζί σας μόνο όταν θεωρείτε ότι θα τη χρειαστείτε, π.χ. σε κάποιο ταξίδι.

Τακτοποιήστε πρώτα το υψηλότερο χρέος Αν διατηρείτε πάνω από μία πιστωτικές κάρτες, κάντε μια λίστα με τη σειρά του επιτοκισμού τους (από τον υψηλότερο στο χαμηλότερο). Κάθε μήνα, πληρώστε το ελάχιστο ποσό που απαιτείται για κάθε κάρτα, εκτός από αυτή με τον υψηλότερο τόκο. Διαθέστε όσο περισσότερα χρήματα μπορείτε για να ξεχρεώσετε τη συγκεκριμένη κάρτα. Συνεχίστε με την αμέσως πιο δαπανηρή, έως ότου η λίστα ολοκληρωθεί.

 

Στη δουλειά

Φτιάξτε ένα πρόγραμμα, ιεραρχήστε τις προτεραιότητες από την πιο σημαντική μέχρι τη λιγότερο αναγκαία. Διαμορφώστε ένα πρόγραμμα που γνωρίζετε ότι μπορείτε να εφαρμόσετε. Σκεφτείτε πως δεν χάθηκε ο κόσμος αν δεν τα καταφέρετε όλα σε μια μέρα, εξάλλου η δουλειά ποτέ δεν τελειώνει, ειδικά αν έχετε εκπληρώσει τις πιο σημαντικές σας υποχρεώσεις.

 

Αφιερώστε 10 λεπτά της εργάσιμης ημέρας για να αποφασίσετε ποιες δουλειές πρέπει να κάνετε μέσα στις οκτώ αυτές ώρες και ποιες θα σας άρεσε να κάνετε. Αν σας βολεύει, κάντε πρώτα τις δουλειές ρουτίνας. Αν διεκπεραιώνετε κάθε μέρα μία δραστηριότητα που δεν σας αρέσει, αντί να τις αναβάλλετε όλες, μοιράζετε το φόρτο εργασίας και, έτσι, δεν συσσωρεύονται σε μία μέρα πολλές υποχρεώσεις που σας δυσανασχετούν. Ανταμείψτε τον εαυτό σας με κάτι ενδιαφέρον.

 

Μόλις καταφτάσει κάποιο έγγραφο στο γραφείο σας, πρέπει να αποφασίσετε τι να το κάνετε. Ακολουθήστε τις 4 τεχνικές: Κοίταξέ το, Διεκπεραίωσέ το, Αρχειοθέτησέ το, Πέταξέ το. Αν είναι άμεσης προτεραιότητας, κοιτάξτε το και διεκπεραιώστε το. Αν όχι, αρχειοθετήστε το, εάν θέλετε να έχετε ξεκαθαρισμένα τα αρχεία σας. Ρίξτε μια ματιά στους φακέλους σας, θα ανακαλύψετε ότι στο μεγαλύτερο μέρος τους τα περιεχόμενά τους είναι ξεπερασμένα: εγκαταλελειμμένα σχέδια, ξεχασμένα κείμενα. Έρευνες έχουν δείξει ότι το 86% των πληροφοριών που κρατάμε στα αρχεία μας δεν πρόκειται να μας απασχολήσουν ποτέ ξανά. Αν, τελικά, σας είναι άχρηστο, ξέρετε να βάζετε καλάθι, έτσι δεν είναι;

 

Αλήθεια πόση ώρα καταναλώνετε κάθε ημέρα ψάχνοντας μέσα σε ένα σωρό από χαρτιά να βρείτε αυτό που χρειάζεστε; Αν κάθε πέντε λεπτά ξοδεύετε 30 δευτερόλεπτα βγάζοντας πράγματα από τα συρτάρια και αναζητώντας αριθμούς τηλεφώνων που γράψατε πρόχειρα σε κάποιο post it, συνολικά σπαταλάτε 4 ώρες την εβδομάδα! Και έχετε σκεφτεί πόσες φορές είστε αναγκασμένοι να ξανακάνετε κάτι από την αρχή;

Αν σας αναθέτουν περισσότερα πράγματα από όσα μπορείτε να κάνετε μέσα στην ημέρα, πείτε αυτή τη μικρή λέξη: «όχι"». Κανένας δεν θα σας θυμώσει αν από την αρχή αρνηθείτε να κάνετε κάτι. Αντιθέτως, αν δεχτείτε και δεν τα καταφέρετε, τότε θα αναγκαστείτε να απολογηθείτε.

Αποκτήστε συμμάχους που να σας στηρίζουν μέσα στο χώρο της δουλειάς και κατανέμετε αρμοδιότητες. Μη φοβάστε πως θα χάσετε τον έλεγχο της δουλειά σας μοιράζοντάς την. Είναι απαραίτητο να ξαλαφρώνετε το πρόγραμμά σας για πιο σημαντικές δραστηριότητες.

Κάντε ένα διάλειμμα αν νιώθετε κουρασμένοι. Βγείτε για 5 λεπτά στον καθαρό αέρα ή επισκεφτείτε το γραφείο κάποιου συναδέλφου με τον οποίο χαλαρώνετε όταν μιλάτε.

Το τηλέφωνο αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο, φθηνότερο από ένα ταξίδι και ταχύτερο από ένα γράμμα, που σας επιτρέπει να επικοινωνείτε με όλο τον κόσμο. Υπάρχει όμως μια παγίδα: Με το τηλέφωνο είσαστε διαθέσιμοι σε οποιονδήποτε θέλει να σας μιλήσει, άσχετα με το πόσο σημαντικό είναι αυτό που θέλει να σας πει ή πόσο ακατάλληλη είναι η ώρα. Όταν είστε απασχολημένοι, κατεβάστε το τηλέφωνο ή βάλτε σε λειτουργία τον τηλεφωνητή. Ζητήστε να σας τηλεφωνούν συγκεκριμένες ώρες, όταν είστε λιγότερο απασχολημένοι. Μη σπαταλάτε την ώρα σας μιλώντας στα τηλεφωνήματα για ασήμαντα θέματα. Μη δέχεστε κανένα τηλεφώνημα κατά τη διάρκεια των συσκέψεων.

Στο μπάνιο

Αδειάστε το νιπτήρα Οι οριζόντιοι χώροι, όπως είναι ο νιπτήρας του μπάνιου, σας προκαλούν να τους υπερφορτώνετε με πάσης φύσεως πράγματα. Μην ενδώσετε σε αυτό τον «πειρασμό». Αρκεστείτε στα απολύτως απαραίτητα, δηλαδή εκείνα που χρησιμοποιείτε καθημερινά, όπως το σαπούνι, την οδοντόβουρτσα και την οδοντόκρεμα. Φυλάξτε τα καλλυντικά και τα ξυριστικά μέσα σε κλειστά ράφια.

Χρησιμοποιήστε κάθετους αποθηκευτικούς χώρους Τοποθετήστε ένα ντουλάπι ύψους περίπου 50 εκατοστών κάθετα στο νιπτήρα. Ακόμη κι αν είναι μικρό σε μέγεθος και δεν έχει πολύ ύψος, χωράει πολλά πράγματα.

Δοκιμάστε ψηλά ράφια Θα εκπλαγείτε από το «θησαυρό» του ανοικτού χώρου. Τοποθετήστε πάνω από την πόρτα ένα ράφι και αξιοποιήστε το για τις επιπλέον προμήθειες σε χαρτί τουαλέτας, για τα καθαριστικά και για πράγματα που ναι μεν

Αξιοποιήστε το κάτω μέρος της τουαλέτας Τοποθετήστε εκεί ένα ντουλάπι με ροδάκια, όπου θα φυλάσσετε αντικείμενα όπως ρολό τουαλέτας, πετσέτες χεριών κ.ά.

Τις συσκευές κρεμάστε τις ψηλά! Αντικείμενα όπως το πιστολάκι ή διάφορα εργαλεία για τα μαλλιά προκαλούν ακαταστασία και συνήθως πιάνουν χώρο στο νιπτήρα. Η λύση είναι να τα κρεμάσετε από μια ειδική λαβή στον τοίχο του μπάνιου. Φροντίστε, ωστόσο, να βρίσκονται σε απόσταση ασφαλείας από το νιπτήρα ή την μπανιέρα.

Βάλτε αντικείμενα σε διάφορα καλάθια, ανά κατηγορία. Αν το μπάνιο σας είναι πολύ μικρό, ομαδοποιήστε τα. Χωρίστε τα, για παράδειγμα, σε μια ομάδα καλλυντικών, μια ομάδα καθαριστικών, μια ομάδα πετσέτες και τοποθετήστε τα πάνω στο πλυντήριο ρούχων.

Στην κουζίνα

 

Μειώστε τις συσκευές στον πάγκο της κουζίνας Ρίξτε μια προσεκτική ματιά στους πάγκους. Το μίξερ είναι σε περίοπτη θέση, παρά το ότι το χρησιμοποιείτε ελάχιστες φορές το χρόνο; Το φοντύ που σας έκαναν δώρο οι φίλοι σας δεν το έχετε κρύψει ακόμη;  Μετακινήστε τις συσκευές που δεν χρησιμοποιείτε συχνά. Θα εκπλαγείτε από το χώρο που θα εξοικονομήσετε στον πάγκο και τα ράφια της κουζίνας. Κρατήστε σε εμφανή και άμεσα προσβάσιμα σημεία τα σκεύη και τις συσκευές που χρησιμοποιείτε καθημερινά (αποχυμωτή, τοστιέρα, καφετιέρα).

Ξεφορτωθείτε τα πολλά δοχεία Ευκαιρία να απαλλαγείτε από την αταξία στον πάγκο της κουζίνας. Εξάλλου, η συγκεκριμένη επιφάνεια δεν είναι κατάλληλη για να φυλάσσετε εκεί τα βασικά τρόφιμα, καθώς δέχεται πολύ φως. Το αλεύρι, η ζάχαρη, το αλάτι διατηρούνται καλύτερα σε σκιερά και στεγνά μέρη.

Ομαδοποιήστε τα αντικείμενα Ένας καλός τρόπος για να βρίσκετε πάντα αυτό που χρειάζεστε στην κουζίνα είναι να ταξινομήσετε τα αντικείμενα ανάλογα με τη χρήση τους. Για παράδειγμα, φυλάξτε στο ίδιο ντουλάπι το μίξερ με τις μεζούρες, τα μπολ και τη σπάτουλα.

Τακτοποιήστε τα συρτάρια με διαχωριστικά Έτσι, και κερδίζετε περισσότερο χώρο και βάζετε τάξη. Θα βρείτε διαχωριστικά στο Ιkea, αναπτυσσόμενα από € 2. Εναλλακτικά, μπορείτε να βάλετε μικρά δισκάκια.

Στο υπνοδωμάτιο

 

Πετάξτε τα αταίριαστα Ήρθε η ώρα να αποχωριστείτε ρούχα που έχετε πάψει να φοράτε. Μακροπρόθεσμα, θα εξοικονομήσετε χώρο (η ντουλάπα σας δεν θα θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο), αλλά και χρόνο, καθώς δεν θα ξοδεύετε ώρες αναζητώντας με τι μπορείτε να τα συνδυάσετε.

Αποδεσμευτείτε από τα στενά Αν το παπούτσι σάς στενεύει ή η φούστα δεν σας χωράει, χαρίστε την σε κάποια φίλη σας. Θα εξοικονομήσετε περίπου 10% περισσότερο χώρο στην ντουλάπα σας.

Αγοράστε ένα, χαρίστε ένα Σκεφτείτε πόσα αχρησιμοποίητα ρούχα έχετε στοιβαγμένα στη ντουλάπα σας. Ένας έξυπνος τρόπος για να την… αποσυμφορήσετε είναι, κάθε φορά που αγοράζετε κάτι καινούριο, να χαρίζετε ό,τι δεν σας κάνει ή δεν φοράτε πια σε άτομα που δεν έχουν οικονομική άνεση.

Καταργήστε τη βέργα της ντουλάπας Καταλαμβάνει πολύ χώρο, ενώ εσείς χρησιμοποιείτε μόλις το 1/3 της ντουλάπας για να κρεμάσετε μακριά ρούχα. Ως εναλλακτική, εγκαταστήστε ράφια.

Βάλτε σε τάξη τα παπούτσια Αν είστε από εκείνους που διατηρούν μια…συλλογή από ζευγάρια, ακολουθήστε πρακτικούς τρόπους για να τα βρίσκετε εύκολα:

  • Τοποθετήστε τα σε ράφια Διπλασιάστε το χώρο όπου φυλάσσετε τα παπούτσια αγοράζοντας ειδικά ράφια ή φτιάχνοντάς τα μόνοι σας. Πώς; Ράψτε σε μια μακριά λωρίδα θήκες όπου μπορείτε να βάλετε τα παπούτσια. Κρεμάστε τα στην πόρτα της ντουλάπας.

  • Βάλτε τα σε ένα καλάθι Τα αθλητικά είναι πεταμένα κάτω από κρεβάτι και οι καλές σας γόβες σκορπισμένες στο πάτωμα; Ρίξτε τα σε καλάθι. Έτσι, θα είναι τακτοποιημένα και θα ξέρετε και πού θα τα βρείτε όταν τα χρειαστείτε.

Πηγή

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top