Φτιάξτε το δικό σας φυστικοβούτυρο!

butter.jpg

Αν σας αρέσει το βούτυρο αλλά το αποφεύγετε για λόγους υγείας μπορείτε να παρασκευάσετε μόνοι σας φθηνά και γρήγορα ένα υγιεινό προϊόν που περιέχει όλα εκείνα τα ωφέλιμα στοιχεία των ξηρών καρπών.

Αγοράστε αράπικα φιστίκια με το κέλυφος τους. Αφού τα καθαρίσετε προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας καλαμποκέλαιο (σε ένα φλιτζάνι του τσαγιού φιστικιά). Βάλτε τα φιστίκια και το λάδι στο μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι το μείγμα να γίνει σαν αλοιφή. Κρατήστε το μείγμα σε ένα βάζο και φυλάξτε το στο ψυγείο σας.

Που σας ωφελεί

Τα φιστίκια είναι πολύ πλούσια σε μεταλλικά άλατα όπως λ.χ μαγγάνιο που είναι απαραίτητο για τον μεταβολισμό της γλυκόζης η οποία είναι απαραίτητη για να έχουμε ενέργεια.

Η έλλειψη του μαγγανίου έχει  ως σύμπτωμα την εύκολη κόπωση.  Είναι καλή πηγή πρωτεϊνών οι οποίες αποτελούν τα δομικά συστατικά των ιστών του σώματος και  είναι απαραίτητες όταν οι ενεργειακές ανάγκες του οργανισμού είναι αυξημένες.

Τέλος περιέχουν ακόρεστα λιπαρά τα λεγόμενα «καλά» λιπαρά που δεν επιβαρύνουν το καρδιαγγειακό σύστημα και τα χρησιμοποιεί ο οργανισμός μας ως πηγή ενέργειας μετά τους υδατάνθρακες

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το βούτυρο στο πρωινό σας αντί μαρμελάδα ή όποτε νιώσετε την επιθυμία για ένα υγιεινό και δυναμωτικό κολατσιό αλείψτε το βούτυρο που φτιάξατε σε μία φέτα ψωμί ολικής άλεσης.

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top