Διατροφή και διαβήτης

διατροφή-και-διαβήτης.jpg

Όταν σκέφτεστε πως η έκφραση δυσανεξία στη γλυκόζη είναι ένας ακόμη όρος που ταιριάζει στους διαβητικούς, είναι εύκολο να δείτε τι δεν πρέπει να τρώτε.

Όταν σκέφτεστε πως η έκφραση δυσανεξία στη γλυκόζη είναι ένας ακόμη όρος που ταιριάζει στους διαβητικούς, είναι εύκολο να δείτε τι δεν πρέπει να τρώτε.  Ωστόσο, δεν απαγορεύεται ό,τι είναι εύγεστο. Ακολουθώντας τους οδηγούς που ακολουθούν μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας το διαιτολόγιο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας. Προσοχή όμως: Αν ακολουθείτε κάποια φαρμακευτική αγωγή για την υψηλή πίεση του αίματος ή για υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε πρώτα τον γιατρό σας, καθώς αυτή η διατροφή που προτείνεται, θα προκαλέσει την πτώση και των δύο.

Οι κανόνες

Φάτε μέχρι να νιώσετε ικανοποιημένοι. Μην αμελείτε γεύματα, ειδικά το πρωινό. Συμπεριλάβετε στη διατροφή σας πρωτεΐνες, όπως είναι το κρέας, το τυρί και οι ξηροί καρποί.

Οι τροφές

Λαχανικά: Καταναλώστε τέσσερις μερίδες λαχανικών ημερησίως (όχι βολβών). Ιδανικά είναι το μπρόκολο, τα σπαράγγια, το σπανάκι και κάθε  άλλο φυλλώδες πράσινο λαχανικό. Κάθε μερίδα υπολογίζεται ως μία κούπα ωμού λαχανικού ή μισή κούπα μαγειρεμένου.

Κρέας και αυγά: Μπορείτε να φάτε όση ποσότητα θέλετε από αυτά τα τρόφιμα (συμπεριλαμβανομένων του κοτόπουλου και των ψαριών) μέχρι να νιώσετε κορεσμένοι.

Τυρί: Μπορείτε να φάτε μέχρι 120 γρ, σκληρού τυριού ημερησίως.

Φρούτα: Περιοριστείτε σε μία κούπα φρούτων την ημέρα.

Ξηροί καρποί: Μία φούχτα, μία φορά την ημέρα.

Επιπλέον

Καρυκεύματα: Μουστάρδα, ταμπάσκο και σάλτσα σόγιας.

Μίγματα για σαλάτες: Ελαιόλαδο και ξύδι, και ντρέσινγκς πλήρη λιπαρών που δεν περιέχουν περισσότερα από δύο γραμμάρια υδατανθράκων ανά μερίδα.

Έλαια: Το ελαιόλαδο είναι η καλύτερη επιλογή. Μην καταναλώνετε περισσότερες από δύο κουταλιές της σούπας ημερησίως όταν πρόκειται για έλαια άλλων τύπων.

Ποτά: Πίνετε ενάμισι λίτρο νερού κάθε μέρα. Μπορείτε να πιείτε και δύο ποτήρια αναψυκτικών δίχως ζάχαρη, ενώ τσάι ή καφέ χωρίς ζάχαρη ή γλυκαντικές ουσίες, όσο θέλετε.

menshealth.com .

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top