Γάλα για την ακοή

milk.jpg

Αν τον τελευταίο καιρό έχετε παρατηρήσει ότι η ακοή σας έχει μειωθεί ελαφρά, μην ανησυχείτε. Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως υπάρχει μια απλή οικιακή αγωγή που μπορεί να σας βοηθήσει: Πιείτε ένα ποτήρι γάλα!

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια στις ΗΠΑ, το ασβέστιο, το πολύτιμο, δηλαδή, συστατικό που βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στα γαλακτοκομικά, έχει έναν ακόμα ωφέλιμο ρόλο: προστατεύει την ακοή. Οι ερευνητές εξέτασαν μια ομάδα γυναικών ηλικίας 61-70 που αντιμετώπιζαν προβλήματα με την ακοή τους και διαπίστωσαν ότι η διατροφή τους περιείχε 25-30% λιγότερο ασβέστιο, σε σύγκριση με τη διατροφή άλλης ομάδας γυναικών που δεν αντιμετώπιζαν αντίστοιχο πρόβλημα. Οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το ασβέστιο προφυλάσσει τα μικρά οστά του αυτιού που δρουν προστατευτικά στην ακοή.

Τι πρέπει να κάνετε:

Λαμβάνετε καθημερινά 700 mg ασβεστίου (2 ποτήρια γάλα με 2% λιπαρά, 1 γιαούρτι πλήρες και ένα κομμάτι τυρί φέτα), ενώ αν διανύετε την περίοδο της εγκυμοσύνης, αυξήστε αυτή την ποσότητα κατά 500 mg.

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top