Απώλεια βάρους το καλοκαίρι: 9 tips που γνωρίζει μόνο ένας διατροφολόγος

Can-someone-elseu2019s-stool-help-you-lose-weight.jpg

περιττά κιλά

Οι συμβουλές και τα tips των ειδικών στη διατροφή που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος ευκολότερα τώρα το καλοκαίρι

Δεν υπάρχει κάποιο tip που να κάνει για όλους

Το κλασικό μότο που λένε οι διατροφολόγοι σε κάποιον που θέλει να χάσει κιλά είναι να «τρώει λιγότερο και να ασκείται περισσότερο». Μόνο που, η συγκεκριμένη στρατηγική δεν ανταποκρίνεται σε όλους τους οργανισμούς, αλλά μόνο σε αυτούς που καταναλώνουν πολύ περισσότερες θερμίδες από όσες χρειάζεται το σώμα τους. Αυτοί, όντως θα χάσουν κιλά αν αρχίσουν να προπονούνται και να τρώνε μικρότερες ποσότητες, αλλά τι γίνεται με τους υπόλοιπους, που τρώνε φυσιολογικές ποσότητες και ασκούνται μία στο τόσο;

Διαβάστε τις συμβουλές και τα tips που δίνουν κορυφαίοι διαιτολόγοι και διατροφολόγοι και χάστε κιλά εύκολα:

Σταματήστε τη δίαιτα

Ναι, καλά διαβάσατε. Εξάλλου το καλοκαίρι δεν είναι καιρός για δίαιτες. Το κλειδί στην βελτίωση της υγείας είναι η ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει πολλά φρούτα και λαχανικά, και η κίνηση. Ένας από τους καλύτερους τρόπους να χάσετε βάρος και να μην το ξαναπάρετε, είναι να δημιουργήσετε ένα μακροχρόνιο πλάνο διατροφικών συνηθειών. Ξεκινήστε με μικρές αλλαγές στη δίαιτά σας και προπόνηση 1-2 φορές την εβδομάδα, και όσο περνάει ο καιρός, δοκιμάστε να ανέβετε ένα επίπεδο πιο πάνω. Με άλλα λόγια, η διατροφή που πρέπει να ακολουθήσετε δεν είναι κάτι παροδικό, αλλά μακροχρόνιο, αν θέλετε να χάσετε βάρος και να διατηρηθείτε στα ίδια κιλά.

Το να αποκλείετε κάποιο φαγητό τελείως από τη διατροφή σας, δεν βοηθάει

Συνήθως, οι άνθρωποι που προσπαθούν να χάσουν κιλά, προσέχουν να αποφεύγουν τους υδατάνθρακες και τη ζάχαρη. Ο αποκλεισμός διαφόρων τροφών δεν θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Αυτό που πρέπει να κοιτάτε είναι η συνολική σας δίαιτα και το σύνολο των θερμίδων που καταναλώνετε.

Διαβάστε επίσης: Χάστε κιλά με 8 στρατηγικές των ειδικών

Ενδώστε στις ένοχες απολαύσεις

Μία στο τόσο, όλοι πρέπει να έχετε στη διατροφή σας ένα cheat meal. Μία ένοχη και λιπαρή απόλαυση, όταν συμβαίνει σπάνια, σας βοηθάει να συνεχίσετε τη διατροφή με ακόμα περισσότερη όρεξη. Τώρα το καλοκαίρι λ.χ. ένα παγωτάκι που και που δεν βλάπτει…

Η ποσότητα μετράει

Είτε μιλάμε για υδατάνθρακες, γλουτένη ή λευκή ζάχαρη, δεν έχει σημασία να τα αφαιρείτε τελείως από το πρόγραμμά σας, αλλά να τα καταναλώνετε με μέτρο. Δεν έχει νόημα να σταματήσετε να τρώτε γλυκά, αν η μερίδα του μεσημεριανού σας είναι για δύο ανθρώπους. Προσοχή στις μερίδες, είναι καλύτερο να τρώτε πολλές μικρές την ημέρα παρά δύο μεγάλες.

Καταναλώστε πρωτεΐνη στο πρωινό

Αν συνηθίζετε να τρώτε στα γρήγορα ένα φρούτο ή μια μπάρα δημητριακών για πρωινό, τότε ο οργανισμός μας θα πεινάει όλη την υπόλοιπη μέρα, με αποτέλεσμα να πάρετε περισσότερες θερμίδες από όσες χρειάζεστε. Προσπαθήστε να τρώτε 20-30 γραμμάρια πρωτεΐνης στο πρωινό σας, για να νιώθετε χορτάτοι όλη την ημέρα και να μην το παρακάνετε με την ποσότητα του μεσημεριανού. Μία πολύ καλή πρόταση για πρωινό είναι ένα βραστό αυγό με γιαούρτι ή ένα μπολ βρώμης.

Κρατήστε διατροφικό ημερολόγιο

Πολύ συχνά η τεχνολογία λειτουργεί ως το εξιλαστήριο θύμα για το γεγονός ότι ο σύγχρονος τρόπος ζωής είναι καθιστικός. Σκεφτείτε όμως, πώς θα μπορούσε το smartphone σας να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Σημειώστε σε αυτό τις θερμίδες που καταναλώνετε κάθε μέρα και θα παρατηρήσετε ότι το ημερολόγιο θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος και να βελτιώσετε τη διατροφή σας, μακροχρόνια. Αν για παράδειγμα μετά από κάποιες μέρες δεν έχετε σημειώσει κανένα φρούτο, θα το έχετε στο νου σας και σιγά σιγά θα αρχίσετε να τρώτε περισσότερα φρούτα, κ.ο.κ.

Βουρτσίστε τα δόντια σας μετά από ένα γεύμα

Δεν θα χαρεί μόνο ο οδοντίατρός σας, αλλά και η κοιλιά σας. Το βούρτσισμα των δοντιών μετά το βραδινό μειώνει τις πιθανότητες να τσιμπήσετε κάτι αργά, κατά τις βραδινές ώρες.

Γεμίστε το μισό σας πιάτο με λαχανικά

Το καλό με τα λαχανικά δεν είναι μόνο οι ελάχιστες θερμίδες που έχουν, αλλά και ότι αποτελούν εξαιρετικές πηγές φυτικών ινών και νερού, δύο ουσιών που δίνουν το αίσθημα της χόρτασης.

Μην αδειάζετε το πιάτο σας

Από όταν ήσασταν παιδιά, οι γονείς σας, σας έλεγαν να μην αφήνετε καθόλου φαγητό στο πιάτο. Καιρός να αποβάλλετε αυτή τη συνήθεια. Αν αισθάνεστε χορτάτοι ή φουσκωμένοι, δεν χρειάζεται ψυχαναγκαστικά να φάτε μέχρι και την τελευταία μπουκιά που υπάρχει στο πιάτο σας. Αφήστε τη.

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top