Σεξ: πόσο συχνά το σκέφτονται οι άνδρες;

couple-in-love-kissing-in-the-bed_1098-277.jpg

Μια έρευνα ανατρέπει όλα όσα νομίζαμε για τη συχνότητα με την οποία οι άνδρες σκέφτονται το σεξ. Δείτε τι προέκυψε από αυτή …

Το μύθο ότι οι άνδρες έχουν συνέχεια το μυαλό τους στο σεξ φαίνεται ότι κατέρριψαν οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Duke.

Σύμφωνα με τους ειδικούς οι άντρες υπερβάλλουν όταν τους ρωτάνε πόσο συχνά σκέφτονται το σεξ και αυτό είναι που συντηρεί το συγκεκριμένο μύθο.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην «Επιθεώρηση Σεξουαλικής Ιατρικής», οι επιστήμονες πραγματοποίησαν ένα πείραμα για να διαπιστώσουν κατά πόσο ισχύει ότι ο μέσος άντρας σκέφτεται το σεξ κάθε 7 δευτερόλεπτα, όπως είχε προκύψει από παλαιότερη μελέτη.

Στη μελέτη συμμετείχαν  202 άνδρες και γυναίκες. Οι μισοί από τους συμμετέχοντες αντιμετώπιζαν διάφορα προβλήματα υγείας, όπως καρκίνο, υπέρταση, κατάθλιψη, αρθρίτιδα, ενώ οι υπόλοιποι ήταν υγιείς.

Οι επιστήμονες ζήτησαν από τους εθελοντές να συμπληρώνουν καθημερινά για 30 ημέρες ειδικά ερωτηματολόγια όπου έπρεπε να αναφέρουν αν είχαν σκεφτεί το σεξ, πόσες φορές το σκέφτηκαν, αν είχαν κάνει σεξ, αν θα ήθελαν κ.α.

Ακόμη τους ζήτησαν να βαθμολογούν την σεξουαλική τους απόδοση από το 0 έως το 5.Την τελευταία μέρα της μελέτης τούς ζήτησαν να συμπληρώσουν ο,τι θυμόντουσαν από τη σεξουαλική τους ζωή σε ένα συγκεντρωτικό ερωτηματολόγιο.

Oι ερευνητές διαπίστωσαν πως  η ακρίβεια των απαντήσεων των εθελοντών παρουσίαζε διακυμάνσεις ανάλογα με το φύλο και την ψυχική κατάστασή τους και πως οι άντρες, εκτός από όσους είχαν κατάθλιψη, στο τέλος του μήνα ανέφεραν πως σκέφτονταν το σεξ πολύ συχνότερα σε σχέση με ο,τι είχαν αναφέρει τις άλλες μέρες.

Οι επιστήμονες θεωρούν πως όταν οι άντρες ρωτούνται σχετικά με το σεξ, επειδή δεν είναι απόλυτα σίγουροι, βασίζονται κυρίως στα κοινωνικά πρότυπα που θέλουν να ασχολούνται συνέχεια με αυτό!

πηγή: Pathfinder

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top