Πιπεριές: όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

cheyennepepper-17745a-image1-17745.jpg

Τι πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε πιπεριές; Τι σας προσφέρουν οι δικές μας πιπεριές Φλωρίνης; Ποια είναι η ιστορία τους; Συνεχίστε να διαβάζετε και θα βρείτε τις απαντήσεις. πιπεριές αγορά είδη 

Πρώτοι ανακάλυψαν τη μαγεία της πιπεριάς ήταν οι Μεξικάνοι. Στην Ευρώπη οι πιπεριές ήρθαν  με τα ταξίδια του Κολόμβου. Οι κόκκινες μάλιστα πιπεριές χρησιμοποιήθηκαν από τους Ευρωπαίους ως υποκατάστατο του μαύρου πιπεριού, που την περίοδο εκείνη ξεπερνούσε σε τιμή το χρυσό.πιπεριές αγορά είδη 

Στην Ευρώπη οι κάτοικοι προτιμούν τις γλυκές ποικιλίες, αφού οι πληθυσμοί της δεν είναι οπαδοί των καυτερών εδεσμάτων.

Οδηγός αγοράς πιπεριές αγορά είδη 

  • Πριν αγοράσετε πιπεριές βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν τρύπες ή βαθουλώματα.

  • Μυρίστε τις ώστε  να σιγουρευτείτε ότι έχουν ωραία οσμή

  • Κοιτάξτε το χρώμα τους να είναι ζωηρό

Οδηγός συντήρησης

  • Αποφεύγετε να τις αποθηκεύετε σε ζεστό μέρος γιατί μαραίνονται εύκολα.

  • Διατηρείστε τις στο ψυγείο, χωρίς σακούλα ώστε να μην μουχλιάσουν.

  • Οι πράσινες πιπεριές διατηρούνται για 4 με 5 μέρες, ενώ οι κόκκινες ίσως και λιγότερο.

Πιπεριές Φλωρίνης

Συγκαταλέγονται στις νοστιμότερες ποικιλίες με έντονα γλυκιά γεύση και πλούσιο άρωμα. Είναι κόκκινες και μακρόστενες. Η πιπεριά Φλωρίνης είναι η ποικιλία κόκκινης πιπεριάς, η οποία καλλιεργείται στη Μακεδονία. Αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια το πιο γνωστό τοπικό έδεσμα της περιοχής και αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής διατροφής των κατοίκων της.

Οι καρποί της, έχουν μήκος 15-20 εκατοστά και πλάτος 4-5 εκατοστά. Είναι κατάλληλη για σαλάτα, κατάψυξη ή κονσερβοποίηση.

Οι γλυκιές πιπεριές , όπως οι πιπεριές Φλωρίνης είναι πλούσιες σε βιταμίνες C,A,K και E, ενώ μία πιπεριά έχει 20 θερμίδες.

Αφού ταξίδεψε από την Βραζιλία στην Ευρώπη με τον Χριστόφορο Κολόμβο τον 16ο αιώνα, έφτασε στη Δυτική Μακεδονία έπειτα από εκατό χρόνια.

Η Φλώρινα, οι Πρέσπες, η Βέροια, η Αριδαία, η Κοζάνη συγκαταλέγονται στις περιοχές που έφθασε ο νέος εξωτικός καρπός. Ωστόσο, η συγκεκριμένη πιπεριά ευδοκίμησε και προσαρμόστηκε περισσότερο στις κλιματολογικές συνθήκες της Φλώρινας.

Οι αυθεντικές πιπεριές Φλωρίνης αρχίζουν να κοκκινίζουν μετά τις 15 Αυγούστου, αφού μέχρι τότε είναι πράσινες.

Η καψαϊκίνη, μια ουσία που ουσιαστικά ευθύνεται για την έντονη καυτερή γεύση ορισμένων πιπεριών, θεωρείται ότι ανακουφίζει από τους πόνους

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top