Γιαούρτι: που κάνει καλό

γιαούρτι.jpg

Το γιαούρτι είναι γνωστό ως η καλύτερη εναλλακτική λύση για τη λήψη του απαραίτητου ασβεστίου, όταν υπάρχει δυσανεξία στη λακτόζη στο γάλα…

Το γιαούρτι είναι γνωστό ως η καλύτερη εναλλακτική λύση για τη λήψη του απαραίτητου ασβεστίου, όταν υπάρχει δυσανεξία στη λακτόζη στο γάλα, ενώ προσφέρει σημαντική βοήθεια  ενάντια στην παχυσαρκία μιας και προσφέρει μια μεγάλη αίσθηση κορεσμού, με λίγες θερμίδες. Επίσης έχει αποδειχθεί ότι οι δίαιτες που περιέχουν το γιαούρτι είναι αποτελεσματικότερες, πιθανώς λόγω της περιεκτικότητας σε ασβέστιο, η οποία συμβάλλει στο μεταβολισμό του λίπους και της μείωσης βάρους.

Ωστόσο μία σειρά πρόσφατων ερευνών υποστηρίζει πως τα προβιοτικά που περιέχονται στο γιαούρτι μπορούν να βοηθήσουν στη μάχη ενάντια σε θανατηφόρες ασθένειες, στην αντιμετώπιση εποχικών κρυολογημάτων και στην ενίσχυση του γαστρεντερικού συστήματος.

B Λακτοσφαιρίνη

Καταπολεμά τις αλλεργίες. Άτομα που υποφέρουν από αλλεργίες και καταναλώνουν καθημερινά για 8 εβδομάδες Β λακτοσφαιρίνη αντιμετωπίζουν κατά 50% λιγότερες ενοχλήσεις. Οι ερευνητές υποθέτουν πως η Β λακτοσφαιρίνη  μειώνει την παραγωγή της αλλεργιογόνου ουσίας ισταμίνης, με αποτέλεσμα να μειώνει την ευαισθησία στα αλλεργιογόνα.

Γαλακτικά βακτήρια

Βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου. Άτομα που πάσχουν από δυσκοιλιότητα κι έτρωγαν γιαούρτι πλούσιο σε προβιοτικά, ανέφεραν πως είδαν βελτίωση κατά 62%. Τα βακτήρια αυτά μπορούν να μειώσουν το επίπεδο του pH του εντερικού συστήματος, ενισχύοντας τη δραστηριότητα των νευροδιαβιβαστών και προκαλώντας συσπάσεις στο εσωτερικό του.

Καταπολεμά το γλυκαιμικό σοκ

Ένα ελαφρύ γεύμα που προσφέρει δελεαστικά οφέλη. Το γιαούρτι βοηθάει στην προστασία του οργανισμού από τον διαβήτη τύπου 2. Σε πρόσφατη έρευνα από το Ηνωμένο Βασίλειο, άτομα που έτρωγαν καθημερινά το 1/3 του κυπέλλου γιαούρτι, είχαν κατά 28% χαμηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν διαβήτη τύπου 2 από ότι όσοι δεν κατανάλωναν καθόλου. Οι επιστήμονες εικάζουν πως ο συνδυασμός βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων και προβιοτικών βοηθάει στησταθεροποίηση της γλυκόζης στο αίμα. Επιπλέον οι μενακινόνες (ένας τύπος βιταμίνης Κ που υπάρχει σε τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση) ενδέχεται να παίζουν κάποιο ρόλο στη βελτίωση της ευαισθησίας της ινσουλίνης.

Σταματάει τις στομαχικές ενοχλήσεις

Έρευνα υποστηρίζει πως τα προβιοτικά μπορούν να ανακουφίσουν από οκτώ τύπους στομαχικών ενοχλήσεων, μεταξύ των οποίων από τη διάρροια και το ενοχλητικό γουργουρητό.

Για την ακρίβεια, αυτά τα ευεργετικά βακτήρια μπορούν να μειώσουν τον συλλογικό κίνδυνο από αυτές τις παθήσεις κατά 42%, λόγω της ικανότητάς τους να καταπολεμούν τις στομαχικές παθογένειες.

In fact, these beneficial bacteria could reduce the collective risk of those ailments by 42 percent, the researchers note, because of their capacity to overwhelm gut pathogens. Ένα μείγμα με πολλαπλά στελέχη ήταν ιδιαίτερα ισχυρό, με αποτέλεσμα να περιοριστεί ο κίνδυνος για εκδήλωση του GIκατά 83%.

Επιλέξτε πραγματικό γιαούρτι για να εμπλουτίσετε αποτελεσματικά τη διατροφή σας και όχι επιδόρπια γιαουρτιού.

menshealth.com

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top