Οι 5 τροφές από όλο τον κόσμο που καταπολεμούν το άσθμα

breathing.jpg

Αυτές είναι οι τροφές που μας βοηθούν να αντιμετωπίσουμε τα συμπτώματα του άσθματος. Βάλτε τις στην κουζίνα σας και πάρτε ανάσα.τροφές διατροφή άσθμα

Βραζιλιάνικα φιστίκια τροφές διατροφή άσθμα

Η συγκεκριμένη ποικιλία φιστικιών είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που πιστεύεται ότι βελτιώνουν τη λειτουργία των πνευμόνων. Τα σκουρόχρωμα λαχανικά, τα φρούτα και τα λαχανικά που έχουν βαθύ κίτρινο και πορτοκαλί χρώμα εκτός από αντιοξειδωτικές ουσίες περιέχουν και βήτα-καροτένιο που συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία των πνευμόνων. Επίσης, τα δημητριακά, το άπαχο κρέας αποτελούν καλές πηγές αντιοξειδωτικών ουσιών.τροφές διατροφή άσθμα

Σολωμός Αλάσκας

Σε μελέτη του Sydney University, διαπιστώθηκε ότι τα παιδιά που κατανάλωναν συχνά λιπαρά ψάρια εμφάνιζαν 4 φορές λιγότερα περιστατικά άσθματος από παιδιά που κατανάλωναν ψάρια σπάνια ή περιστασιακά. Ερευνητές από το Wyoming University, προσδιόρισαν ότι ημερήσια χορήγηση 3,3 γρ. ιχθυελαίου, μειώνει τις αναπνευστικές δυσκολίες και άλλα συμπτώματα. Τέλος, άλλες μελέτες υποδεικνύουν ότι τα Ω-3 μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό μέσο για τη θεραπεία διαφόρων πνευμονικών ασθενειών. «Ο άγριος σολωμός της Αλάσκας είναι καλύτερος από τον σολωμό εκτροφείου», σύμφωνα με τον Dr David Katz, διευθυντή του Prevention Research Center του Πανεπιστημίου Yale, κάτι που βρίσκει σύμφωνους τους πιο πολλούς ειδικούς.

Αβοκάντο από το Μεξικό

Το αβοκάντο προέρχεται από το Νότιο Μεξικό. Στην Κεντρική Αμερική και στις Δυτικές Ινδίες ο καρπός του αβοκάντο χρησιμοποιήθηκε επί αιώνες ως τροφή. Περιέχει ένα αντιοξειδωτικό που λέγεται γλουταθειόνη, και θεωρείται ότι συμβάλλει στην διαχείριση των συμπτωμάτων του άσθματος. Επιπλέον, αποτελεί από τις καλύτερες πηγές μονοακόρεστων λιπαρών, των λιπαρών που ενισχύουν τον οργανισμό μας.

Ελληνικό ελαιόλαδο

Μόλις 100 γρ. ωμό ελαιόλαδο μας προσφέρει την κατάλληλη ποσότητα αντιοξειδωτικών ουσιών που χρειάζεται ο οργανισμός μας για την προστασία των κυττάρων από τη φθορά του χρόνου και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων όπως είναι και το άσθμα.

Ελληνικό γιαούρτι

Έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, έδειξαν ότι η κατανάλωση περίπου 400 γρ. «ζωντανού» γιαουρτιού σε καθημερινή βάση μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα της ιντερφερόνης-γ στον οργανισμό. Αυτό είναι καλό γιατί η ιντερφερόνη-γ εμποδίζει την παραγωγή του αντισώματος IgE.

Αυτό το γνωρίζατε;

Ερευνητές από τη Βρετανία μελέτησαν πάνω από 2.500 μεσήλικα άτομα και παρατήρησαν ότι όσοι έτρωγαν τουλάχιστον 5 μήλα την εβδομάδα εμφάνιζαν καλύτερη πνευμονική λειτουργία από όσους δεν έτρωγαν καθόλου.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

9 Μυστικά Ομορφιάς από την Ιταλία

4+1 Συμβουλές ομορφιάς που θα σου αλλάξουν διάθεση και εμφάνιση

Το μυστικό αντιγήρανσης το έχουν οι Γιαπωνέζες! Νικήστε τον χρόνο!

Τι κάνουν οι κινέζες για να διατηρούνται νέες και όμορφες;

Οι 10 οικονομικότερες αεροπορικές εταιρίες του κόσμου

5 πολυτελέστατα εναλλακτικά (και μαγευτικά) ξενοδοχεία

Ιαματικά λουτρά onsen (Ιαπωνία): απίστευτη χαλάρωση και ευεξία!

5 κορυφαίοι ταξιδιωτικοί προορισμοί για ζευγάρια

Ξεκουράστε τα πόδια σας από την ορθοστασία

Πότε τα τσιμπήματα είναι επικίνδυνα;

Λιγούρα για γλυκό; 3 τρόποι να την ξεπεράσετε

10 πράγματα που δεν ήξερες για την Ικαρία (και πρέπει να μάθεις)

Ο ρομαντισμός επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη (στο μέγαρο μουσικής)

Στην Σκιάθο το Σχολείο Τουρισμού OnTour

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top