Τα 9 πιο προστατευμένα πρόσωπα στον πλανήτη

president-trump-gov-abbot-01-ap-jc-200507_hpMain_16x9_992.jpg

Ειλικρινά, δεν αποτελεί έκπληξη ότι ο Πάπας είναι το πέμπτο πιο προστατευμένο άτομο στον κόσμο. Είστε περίεργοι ποιος άλλος βρίσκεται στη λίστα των 9 πιο προστατευόμενων ατόμων;

 1.Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ

Η Ελισάβετ Β΄ Ελισάβετ Αλεξάνδρα Μαρία είναι η Βασίλισσα Ηνωμένου Βασιλείου και επικεφαλής της Κοινοπολιτείας. Ανέβηκε στο θρόνο το 1952 και αποτελεί τη μακροβιότερη μονάρχη στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου και τη μακροβιότερη βασίλισσα στην παγκόσμια ιστορία. Κάθε επίσημη μετακίνηση της Βασίλισσας και της οικογένειάς της παρακολουθείται από περίπου 185 εκπαιδευμένους αξιωματικούς της SAS με ετήσιο κόστος 27 εκατομμυρίων λιρών.

2.Kim Jong-Un

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν γεννήθηκε το 1982 και είναι πολιτικός της Βόρειας Κορέας που υπηρετεί ως ο ανώτατος ηγέτης της χώρας από το 2011 και ως αρχηγός του Εργατικού Κόμματος της Βόρειας Κορέας από το 2012. Είναι το δεύτερο παιδί του Κιμ Τζονγκ-ιλ που τομ διαδέχτηκε μετά τον ξαφνικό θάνατο του τελευταίου, και της Κο Γιονγκ-Χούι. Το καθεστώς ασφαλείας του Kim είναι βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Είναι απλώς υπερβολικό. Θα πρέπει να τον παρακολουθήσετε για να μάθετε ακριβώς πόσο προστατευμένος είναι.

3.Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ

Είναι ο πλανητάρχης και όπως και κάθε προκάτοχός είναι και αυτός πολύ καλά προστατευμένος από ειδικά εκπαιδευμένους άνδρες. Η προστασία του Ομπάμα και της οικογένειάς του κατά τη διάρκεια της προεδρίας του εκτιμήθηκε περίπου στα 16 εκατομμύρια δολάρια ετησίως. Η προστασία του Τραμπ και της οικογένειάς του εκτιμάται σε 120 εκατομμύρια δολάρια.

4.Mark Zuckerberg

Είναι Αμερικανός εβραϊκής καταγωγής προγραμματιστής, επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος, γνωστός για τη δημιουργία του Facebook. Το Facebook ξόδεψε 10 εκατομμύρια δολάρια για την ασφάλεια μόνο για τον Zuckerberg και την οικογένειά του, ξεπερνώντας κατά πολύ τις τιμές ασφαλείας των συναδέλφων του στους τεχνολογικούς κολοσσούς της Silicon Valley.

5.Πάπας Φραγκίσκος

Ο Πάπας Φραγκίσκος, κόσμον Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, από την Αργεντινή είναι ο 266ος Πάπας της Καθολικής Εκκλησίας. Εξελέγη το Μάρτιο του 2013. Σίγουρα θυμάστε το προστατευμένο όχημα με αλεξίσφαιρο τζάμι που μετέφερε τον Πάπα. Προστατευμένος από μια από τις παλαιότερες στρατιωτικές μονάδες στον κόσμο, η θανατηφόρα και επικίνδυνη Ελβετική Φρουρά παρακολουθεί τον Πάπα και φρουρεί το Βατικανό με ένα εντυπωσιακό οπλοστάσιο.

6.Βλαντιμίρ Πούτιν

Ο Βλαντίμιρ Βλαντίμιροβιτς Πούτιν, γεννήθηκε 1952  και πιθανώς γνωρίζετε ότι είναι Ρώσος πολιτικός, ο οποίος κατέχει σήμερα τη θέση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, από το Μαΐο του 2012. Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται για να καλύψει την τοποθεσία και τις κινήσεις του Πούτιν με ψευδή σήματα GPS είναι υπερσύγχρονη. Κάτι που, ωστόσο, η Ρωσία αρνείται.

7.Tom Cruise

Ο Τομ Κρουζ είναι Αμερικάνος ηθοποιός. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1981 με τις ταινίες Ατελείωτη Αγάπη και Ταπς, η Σάλπιγγα της Ανταρσίας. Με τρελές εβδομαδιαίες χρεώσεις ασφαλείας, κλήσεις προς το FBI και μυστική αποθήκη για να ξεφύγει, ο Cruise δεν αφήνει τίποτα στην τύχη.

8.Μπιλ Γκέιτς

Δεν είναι μόνο ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου αλλά και ένας από τους καλύτερα προστατευόμενους. Ο Γκέιτς επανεκτίμησε την προσωπική του ασφάλεια όταν χτυπήθηκε στο πρόσωπο με έναν σωλήνα το 1999 και έκτοτε η προστασία του αυξήθηκε δραματικά.

9.Floyd Mayweather

 Ταξιδεύει με μια ομάδα τεσσάρων ατόμων παντού. Μαζί με τον εξοπλισμό προστασίας  έχει 1470 συνολικά κιλά προστατευτικής κάλυψης ή αλλιώς «το μεγάλο τείχος».

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top