Αυτό το εύγεστο και με χαμηλά λιπαρά Κέικ με γιαούρτι και μήλο είναι τέλειο απογευματινό σνακ και πολύ απολαυστικό επιδόρπιο.
Κέικ με γιαούρτι και μήλο
Υλικά
1 φλιτζάνι αλεύρι ολική αλέσεως
1 φλιτζάνι άσπρο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγά
1 ½ φλιτζάνι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά (0%)
½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Τρίμα ενός πορτοκαλιού
1 ½ φλιτζάνι μήλο κομμένο σε μικρά κυβάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στου 180° C. Αλείφετε την επιφάνεια ενός ταψιού για κέικ 23×23 εκατοστών με ελάχιστο λάδι.
Σε μικρό μπολ, αναμειγνύετε τα αλεύρια, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
Σε μεγάλο μπολ, χτυπάτε μαζί τη ζάχαρη και τα αυγά ώσπου να γίνει λείο το μείγμα.
Ρίχνετε στο γιαούρτι το χυμό πορτοκαλιού, το λάδι και το τρίμμα. Προσθέτετε το μείγμα με τα αλεύρια και ανακατεύετε καλά. Με απαλές κινήσεις προσθέτετε τα κυβάκια μήλου και ρίχνετε όλο το μείγμα στην προθερμασμένη φόρμα.
Ψήνετε για 1 ώρα. Για να καταλάβετε ότι ψήθηκε καρφώστε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του μείγματος. Εάν βγαίνει καθαρή και στεγνή είναι έτοιμο. Τα τελευταία 10 λεπτά σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο ώστε να μην πάρει πολύ χρώμα. Βγάζετε από το φούρνο κι αφήνετε να κρυώσει.