Μήπως έχετε αλλεργία στο σεξ;

8f187f66cf008e7c31643ec76b67b7ee.jpg

Μπορεί το σεξ να προκαλέσει συμπτώματα αλλεργίας; Η απάντηση είναι ναι αν και έμμεσα. Οι σεξουαλικές σχέσεις μπορούν να προκαλέσουν ποικίλα αλλεργικά συμπτώματα, που κυμαίνονται από ήπιο έως αναφυλακτικό σοκ. Επομένως, αλλεργία στο σεξ υπάρχει!

Αλλεργία στο σπέρμα

Έχουν αναφερθεί πολλές περιπτώσεις τεκμηριωμένων αντιδράσεων στις οποίες το σώμα της γυναίκας αντιλαμβάνεται το σπέρμα ως κοινό αλλεργιογόνο και παράγει αντισώματα IgE. Τα συμπτώματα μπορεί να περιορίζονται στα γεννητικά όργανα της γυναίκας λίγο μετά την έκθεση (ερεθισμός, οίδημα, κνησμός, κάψιμο) ή μπορεί να γενικεύονται με κνίδωση που επηρεάζει ολόκληρο το σώμα και ρινίτιδα ή/και άσθμα ή τελικά σοβαρή αλλεργία στις γυναίκες προκαλεί σοκ.

Οι αλλεργίες στα προφυλακτικά

Η αλλεργία στο σεξ μπορεί να οφείλεται και στα προφυλακτικά. Ειδικά από τη δεκαετία του 1980, υπήρξαν πολλές αναφορές αλλεργικών αντιδράσεων (ανδρών και γυναικών) λόγω της χρήσης προφυλακτικών από φυσικό καουτσούκ (λάτεξ). Σε περιπτώσεις που υπάρχει αλλεργία στο λάτεξ, ισχύουν όλα όσα αναφέρονται για την αλλεργία στο λάτεξ. Υπήρξαν επίσης αναφορές για άνδρες που, αν και δεν είναι αλλεργικοί στο λάτεξ, παρουσιάζουν αντίδραση στα πρόσθετα στα προφυλακτικά, για παράδειγμα σε επιβραδυντικές ουσίες για την εκσπερμάτιση (συνήθως περιέχουν κάποιο τοπικό αναισθητικό).

Αλλεργία στις τροφές

Επίσης, άτομο με τροφική αλλεργία μπορεί να εμφανίσει συμπτώματα όπως όταν φιληθεί από κάποιον που έχει φάει προηγουμένως τροφή στην οποία το αλλεργικό άτομο είναι ευαισθητοποιημένο.

Αυτό το ξέρατε;

Οι αλλεργίες διώχνουν το σεξ αλλά και το σεξ έφερε τις αλλεργίες. Συγκεκριμένα σύμφωνα με μια έρευνα οι αλλεργίες ρίχνουν την λίμπιντο. Όσοι πάσχουν από αλλεργική ρινίτιδα και έχουν βουλωμένη μύτη, λόγω αλλεργίας ή κρυολογήματος, έχουν μειωμένες σεξουαλικές ορμές. Αυτό προκύπτει καθώς περιορίζεται η όσφρηση και μειώνεται ο ρόλος των φερομονών (οι χημικές ουσίες του έρωτα).

Από την άλλη, εάν ανήκετε στο μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού που υποφέρει αλλεργίες, μπορείτε πλέον να κατηγορείτε τους μακρινούς σας προγόνους. Γιατί; επειδή έκαναν σεξ με Νεάντερταλ. Έρευνα υποστηρίζει ότι τα ασυνήθιστα γονίδια που προκαλούν τις αλλεργίες μεταβιβάστηκαν στους πρώτους ανθρώπους μέσω του σεξ. Συγκεκριμένα μέσω της «διασταύρωσής» τους με τους Νεάντερταλ και άλλα είδη ανθρωπιδών που ζούσαν στην Ασία!

Ωστόσο το σεξ έχει και πολλά οφέλη διαβάστε τα εδώ

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top