Κι όμως υπάρχει! Γνωρίστε το μουσείο της Κακής Τέχνης!

8C8723184-tdy-130823-museum-of-bad-art-tease.fit-760w.jpg

Το Μουσείο Κακής Τέχνης, Brookline and Somerville, Μασαχουσέτη, Η.Π.Α. είναι γνωστό και ως… MOBA, και εκεί θα βρείτε την κακή έκφανση της τέχνης σε όλο της το μεγαλείο…

Το μουσείο κακής τέχνης είναι γνωστό παγκοσμίως ως το μοναδικό μουσείο που είναι αφιερωμένο στη συλλογή, διατήρηση και έκθεση της κακής τέχνης σε όλες της τις μορφές. Στους διαδρόμους του μουσείου θα δείτε διάφορα εκθέματα και έργα ταλαντούχων καλλιτεχνών που δεν τα πήγαν, όμως, και τόσο καλά.

Το Μουσείο της κακής τέχνης (MOBA) είναι ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα αφιερωμένο στη συλλογή, τη συντήρηση, την έκθεση και την προβολή της κακής τέχνης σε όλες της τις εκφάνσεις. Το MOBA ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 1993 και άνοιξε τις πύλες του στο κοινό τον Μάρτιο του 1994. Η ανταπόκριση του κοινού ήταν συντριπτική. Από τότε, οι συλλογές του MOBA αυξήθηκαν πολύ. Αρχικά, το MOBA στεγαζόταν στο υπόγειο ενός ιδιωτικού σπιτιού στη Βοστώνη. Αυτός ο μικρός εκθεσιακός χώρος περιόριζε το μουσείο ως περιφερειακό πολιτιστικό πόρο.

Ως το μοναδικό μουσείο που αφιέρωσε την… καλύτερη κακή τέχνη στο ευρύτερο κοινό, οι υπεύθυνοι του μουσείο ένιωθαν την υποχρέωση να διερευνήσουν νέους πιο δημιουργικούς τρόπους για να φέρουν αυτή την ανεκτίμητη συλλογή τους μπροστά στο παγκόσμιο ακροατήριο και να γίνει προσιτή σε όλους. Το Θέατρο Somerville στην πλατεία Davis προσέφερε χώρο στο MOBA. Η μόνιμη γκαλερί του είναι πλέον βολικά τοποθετημένη στο υπόγειο ενός κινηματογράφου του 1912.

Το MOBA κίνησε από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης. Από τις πρώτες μέρες, το MOBA αναφέρθηκε σε άρθρα στη Wall Street Journal και στους Times του Λονδίνου, ενώ υπήρξαν και πολλές άλλες δημοσιεύσεις για το μουσείο σε όλο τον κόσμο.

http://www.museumofbadart.org/

 

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top