Οι Ούγγροι κάνουν πετάλι για να ανάψουν τα φώτα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο της Βουδαπέστης

30.11.2022_14.11.19_REC.png

Ένα ποδήλατο με πετάλι από περαστικούς ενεργοποιεί μια φωτιστική εγκατάσταση σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου στη Βουδαπέστη, καθώς ο τοπικός δήμαρχος εφαρμόζει βιώσιμη τεχνολογία για να γιορτάσει την εορταστική περίοδο, εξοικονομώντας παράλληλα ενέργεια σε μια περίοδο το αυξανόμενο κόστος ενέργειας απαιτεί οικονομία.

Το δέντρο ανάβει πλήρως μόνο ενώ κάποιος συνεχίζει να κάνει πετάλι πολύ δυνατά, κάτι που ενθαρρύνει τις οικογένειες με τα παιδιά τους να σταματήσουν και να το δοκιμάσουν. Το ποδήλατο φορτίζει επίσης μια μπαταρία που, μαζί με ηλιακούς συλλέκτες, τροφοδοτεί τα υπόλοιπα φώτα γύρω από την πλατεία της Βουδαπέστης.

“Από τη μία πλευρά, συνεχίζουμε να κινούμαστε σε αυτόν τον κρύο καιρό. Από την άλλη, μπορούμε να δούμε πόσο χρειάζεται κάποιος να κάνει πετάλι για να ανάψει το στολισμό χριστουγεννιάτικου δέντρου ύψους έξι μέτρων”, δήλωσε ο Gergely Orsi, δήμαρχος της 2ης περιφέρειας της Βουδαπέστης. .

«Για εμάς, δείχνει ένα παράδειγμα ότι η βιωσιμότητα είναι το μέλλον».

Ο δήμος του αποφάσισε να ακυρώσει φέτος τα περισσότερα από τα συνηθισμένα χριστουγεννιάτικα στολίδια λόγω της ενεργειακής κρίσης.

“Κάθε χρόνο αυτή η πλατεία στολίζεται όμορφα. Θα ήμασταν λυπημένοι αν δεν τις είχαμε φέτος, αλλά νομίζω ότι αυτός είναι ένας εξαιρετικός συμβιβασμός”, είπε μια κάτοικος της περιοχής, η Νόρα, αφού έκανε πετάλι με το ποδήλατο με τον μικρό της γιο βλέποντας το φωτισμένο δέντρο.

Reuters

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top