Φυσικές λύσεις για τη δυσκοιλιότητα

φυσικές-λύσεις-για-δυσκοιλιότητα.png

Ελαιόλαδο, λεμόνι, μήλο, πικραλίθρα, σπανάκι ή δαμάσκηνο; Ανακαλύψτε φυσικές λύσεις που θα σας ανακουφίσουν από τη δυσκοιλιότητα

* Πίνετε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο πριν τον ύπνο. Βοηθά στην πέψη.

* Αναμίξτε χυμό 1 φρέσκου λεμονιού με ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρικής σόδας σε ζεστό νερό. Το μίγμα βοηθά στη χώνευση. Προτιμήστε το μετά το γεύμα σας.

 * Η πηκτίνη που περιέχει το μήλο είναι αποτελεσματικό υπακτικό και ανακουφίζει από τη δυσκοιλιότητα. Πλένετε ένα μήλο, το κόβετε σε κομμάτια χωρίς να το ξεφλουδίσετε και το βράζετε για 15 λεπτά σε λίγο νερό, προσθέτοντας μία φλούδα λεμονιού και λίγη ζάχαρη. Πιείτε το ζεστό.

* Το εκχύλισμα πικραλίθρας μπορεί να λειτουργήσει ως ήπιο καθαρτικό. Βάλτε 1-2 κουταλάκια του γλυκού ξεραμένα φύλλα σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Αφήστε το για 10 λεπτά και κατόπιν σουρώστε το. Πιείτε κατόπιν το ζωμό.

* Το σπανάκι είναι ήπιο υπακτικό και συμβάλλει στον καθαρισμό των εντέρων. Καταναλώνετε 1 φλιτζάνι βρασμένο ημερησίως.

* Το δαμάσκηνο είναι καλή πηγή σορβιτόλης. Έρευνες δείχνουν πως ακόμα και μισό ποτήρι με έκχυμα από ξερά δαμάσκηνα μπορεί να έχει θεαματικά αποτελέσματα, χάρη στη σορβιτόλη που μπορεί να προκαλέσει διάρροια. Ρίξτε σε βραστό νερό 4 ξερά δαμάσκηνα και αφήστε τα για 10 λεπτά. Σουρώστε και πιείτε.

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top