Πώς να καταπολεμήσω την κούραση;

Πώς-να-καταπολεμήσω-την-κούραση.jpg

Η ενέργεια είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες της καλής φυσικής αλλά και πνευματικής μας κατάστασης και μας επηρεάζει σε ό,τι και αν κάνουμε καθημερινά.

Η έλλειψη ενέργειας σημαίνει την αύξηση της κούρασης, με τα μεγαλύτερα ποσοστά κλινικής εξουθένωσης να εμφανίζονται σε γυναίκες. Μάλιστα, ακόμα και όταν κοιμούνται, πολλές γυναίκες δεν ξεκουράζονται επαρκώς και μόλις ξυπνήσουν, απλά σκέφτονται πότε θα ξαναπέσουν για ύπνο.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι περισσότερες γυναίκες έχουν αμέτρητες υποχρεώσεις καθημερινά, καθώς κατέχουν το ρόλο της συζύγου, της μητέρας, της εργαζόμενης και της νοικοκυράς.. Αποτέλεσμα αυτής της κουραστικής καθημερινότητας είναι να μην χαίρονται τη ζωή τους και να εγκλωβίζονται σε αυτούς τους ρόλους, χωρίς να κάνουν κάτι για τον εαυτό τους.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποιοι απλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αντιμετωπίσετε την κούραση, όσο πολυάσχολη και αν είναι η καθημερινότητά σας.

Καταρχάς, κανείς δεν πρέπει να δέχεται την κούραση ως κάτι δεδομένο στη ζωή του, ούτε και να πιστεύει ότι αυτό είναι το τίμημα για τη ζωή που έχει ονειρευτεί. Είναι κάτι που πρέπει να προσέξετε, ειδικά αν η κατάσταση φτάσει σε ανησυχητικά επίπεδα, και να προσπαθήσετε να ξαναβρείτε τη χαμένη σας ενέργεια. Μάλιστα, η έντονη κούραση, πολλές φορές είναι και η αιτία εμφάνισης κάποιων ασθενειών στις γυναίκες, όπως οι διαταραχές του θυρεοειδούς, η αναιμία, η κατάθλιψη και διάφορα αυτοάνοσα νοσήματα, όπως ο λύκος και η ρευματοειδής αρθρίτιδα.

Όλες μπορούν να διαγνωσθούν και να θεραπευθούν. Για όσους δεν έχουν κάποια άλλη σοβαρή πάθηση, που να προκαλεί την κούραση τους, κάποιες απλές, καθημερινές συνήθειες μπορεί να είναι επιβλαβείς για τον οργανισμό σας και να ‘απορροφούν’ όλη σας την ενέργεια.

  1. Κάντε τον ύπνο προτεραιότητά σας!

Αν δεν ξεκουράζεστε αρκετά, θα χάσετε την πνευματική σας διαύγεια. Επομένως, πρέπει να δείτε πόσες ώρες ύπνου είναι αρκετές ώστε να λειτουργήσει αποτελεσματικά ο οργανισμός σας, και να εφαρμόσετε το νέο αυτό πρόγραμμα ύπνου σε καθημερινή βάση.

Προσπαθήστε να ξαπλώνετε κάθε μέρα την ίδια ώρα και να ξεκουράζεστε ικανοποιητικά, για να παραμείνει σταθερός ο κύκλος του ύπνου σας.

  1. Κουνηθείτε!

Η άσκηση είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους που σας βοηθά να διοχετεύσετε κάπου την ενέργειά σας, αλλά και να συγκεντρωθείτε καλύτερα.

Ακόμη και ένας δεκάλεπτος περίπατος μπορεί να καθαρίσει το μυαλό σας, με αποτέλεσμα να αισθανθείτε πιο ζωντανοί και να ανανεωθείτε!

  1. Καταναλώστε Ω-3 λιπαρά

Η κατανάλωση Ω-3 λιπαρών, τα οποία περιέχονται στα ψάρια όπως ο τόνος και ο σολομός, αλλά και στα καρύδια, στο λιναρόσπορο και τους σπόρους chia βοηθά στη διατήρηση του ζαχάρου σε σταθερά επίπεδα, και άρα και της ενέργειάς μας.

  1. Πίνετε πολύ νερό

Η αφυδάτωση είναι μία από τις κύριες αιτίες της κούρασης, της γκρίνιας και του θολού μυαλού. Ακόμα και αν δεν έχετε διψάσει πολύ (συνήθως αφού τα επίπεδα του νερού έχουν πέσει κατά 2.6%), θα αισθανθείτε μία αδυναμία.

Οι ειδικοί συνιστούν ότι για τις γυναίκες 9 ποτήρια νερό (δηλαδή 2.2 λίτρα) την ημέρα είναι απαραίτητα, ενώ οι άνδρες πρέπει να καταναλώνουν 13 ποτήρια νερό (δηλαδή 3 λίτρα) ημερησίως.

 rodalewellnes.com

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top