Η ομιλία του Γ. Κοσσένα στον σύνδεσμο Αιγυπτιωτών Ελλήνων

Site-Desmoi-Kossenas-No4.jpg

H ατμόσφαιρα μέσα στο πρόσφατα ανακαινισμένο φιλόξενο εντευκτήριο του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων, όπου με τα χαμόγελα και τα καλωσορίσματα , μετά από τα δύσκολα δύο χρόνια που ζήσαμε, ήταν εμφανή, τα αισθήματα χαράς και φιλίας για αυτή τη συνάντηση της Δευτέρας 7 Νοεμβρίου 2022.

Με καθαρή φωνή, με το παροιμιώδες χαμόγελό του και με “μαεστρία”, ο Γιάννης Κοσσένας μας μίλησε για τους δύο Λαούς και για τις δύο Πατρίδες, για τον Αλέξανδρο και τον Iskandar, για τη Ναύκρατη, τη Παγκοσμιοποίηση, τη θεά Σέραπι, για τους Πτολεμαίους …για cherchez la femme.., τον Μοχάμεντ ΄Αλι, τους Έλληνες εργάτες της Διώρυγας του Σουέζ, τους πολέμους και τα όσα σημάδεψαν, παραγωγικά και οικονομικά το δέσιμο αιώνων μεταξύ των δύο Λαών.

Στον κατάλληλο χρόνο, παρουσίασε τον προσερχόμενο αιγυπτιώτη Αντιδήμαρχο Αθηναίων κ. Νίκο Αβραμίδη, δίπλα στον Γ.Γ. της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ Δημήτρη Κάβουρα. Τον ομιλητή και τον Σύνδεσμο,τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος Κώστας Μιχαηλίδης και μέλη του ΔΣ, ο επίτιμος Πρόεδρος Φίλιππος Κοσσένας, η κα Τούλα Πεκλάρη, Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Γυμνασίου Μανσούρας η οποία προσέφερε ανθοδέσμες στον ομιλητή και τη σύζυγό του κα Ρωξάνη Ελευθεριάδου – Κοσσένα, ο κ. Γιώργος Κατσίμπας Πρόεδρος ΣΑΑΣΑ, η Μανσουριανή καθηγήτρια ελληνικών και Ξένων Πανεπιστημίων κα Μαργαρίτα Δρίτσα, η κα Μεταξούλα Φιλιππάτου, Υπαρχηγός Δράσεων της Ε.Π.Π.Π.Α & Κ., η κ. Ηρω Κορωναίου, ο αεικίνητος τεχνικός συνεργάτης των εκδηλώσεων του Συνδέσμου κ. Τ. Σφακιανόπουλος.

Ο Πρόεδρος Κ. Μιχαηλίδης προσέφερε στον θερμά χειροκροτούμενο από όλους  για την ομιλία του κ. Γιάννη Κοσσένα, Τιμητικό Αναμνηστικό Δίπλωμα εκ μέρους του Συνδέσμου.

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top