Μήπως είστε έγκυος; Τα σημάδια που ίσως αγνοείτε

συμπτώματα-της-εγκυμοσύνης.png

Τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης ξεκινούν πριν το τέλος της περιόδου. Αν έχετε λόγο να σκέφτεστε πως μπορεί να είστε έγκυος, ακούστε το σώμα σας και αν παρατηρήσετε παραπάνω του ενός…

Τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης ξεκινούν πριν το τέλος της περιόδου. Αν έχετε λόγο να σκέφτεστε πως μπορεί να είστε έγκυος, ακούστε το σώμα σας και αν παρατηρήσετε παραπάνω του ενός από τα σημάδια εγκυμοσύνης που αναφέρονται στη συνέχεια, ίσως θα πρέπει να επισκεφθείτε τον/ την γυναικολόγο σας ή να κάνετε ένα τεστ εγκυμοσύνης.

1) Ναυτίες

Αν υποφέρετε συχνά από ναυτίες μέσα στο εικοσιτετράωρο που δεν συνοδεύνται από άλλα συμπτώματα που θα μπορούσαν να τις αποδώσουν σε κάποιον ιό, ενδέχεται να είναι σημάδι εγκυμοσύνης. Οι ναυτίες προκαλούνται από τα υψηλά επίπεδα οιστρογόνων και προγεστερόνης, με αποτέλεσμα το στομάχι να αδειάζει σε πιο αργούς ρυθμούς.

2) Ευερέθιστο στήθος

Αν το στήθος σας πονάει στο παραμικρό άγγιγμα, μπορεί να είστε έγκυος. Ο πόνος αυτός είναι εκατό φορές πιο δυνατός από εκείνον που αισθανόμαστε όταν έχουμε περίοδο. Δύο με τρεις εβδομάδες μετά τη σύλληψη, οι ορμονικές αλλαγές μπορεί να αυξήσουν την ευαισθησία και την ανοχή του στήθους, ακόμα και στο πιο απαλό άγγιγμα. Επίσης, μπορεί να νιώσετε το στήθος σας πιο βαρύ και πρησμένο, ενδείξεις που θα γίνονται πιο έντονες όσο προχωράει η εγκυμοσύνη.

3) Υπνηλία

Αν είστε έτοιμη για ύπνο νωρίτερα από ό,τι συνηθίζετε, μπορεί να είστε έγκυος. Υπεύθυνα για την υπνηλία που νιώθετε είναι τα επίπεδα προγεστερόνης, τα οποία εκτοξεύονται στα ύψη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Δείτε το σαν την τέλεια δικαιολογία για να έχετε τον παραπάνω χρόνο ύπνου που θέλετε. Τοσώμασας«χτυπάει»διπλοβάρδιεςπλέον!

4) Ακατάσχετηπείνα

Αν μπορείτε να μυρίσετε μέχρι και το φαγητό που μαγειρεύουν στο διπλανό σπίτι, μπορεί να είστε έγκυος. Λόγω των αυξημένων επιπέδων οιστρογόνων η μυρωδιά των φαγητών είναι πιο έντονη, με αποτέλεσμα ή να σας ανοίγει περισσότερο την όρεξη ή να σας στέλνει με ναυτία στην τουαλέτα.

5) Αιμορραγία

Αν παρατηρήσετε μία μικρή ποσότητα σταγόνων αίματος στο εσώρουχό σας, μη βιαστείτε να υποθέσετε πως είναι η περίοδός σας. Μπορεί να είστε έγκυος. Η αιμορραγία που προκαλείται όταν το γονιμοποιημένο ωάριο εμφυτεύεται στη μήτρα (δέκα με δεκατέσσερις ημέρες μετά τη γονιμοποίηση) είναι ανοικτότερη στο χρώμα και πιο σύντομη στη διάρκεια από την κανονική περίοδο.

6) Κυκλοθυμία

Αν σας πιάνουν απότομα ξεσπάσματα θυμού ή αρχίζετε να κλαίτε υστερικά δίχως καμία προφανή αιτία, μπορεί να είστε έγκυος. Η ροή των ορμονών στο σώμα σας στην αρχή της εγκυμοσύνης μπορεί να σας κάνει ασυνήθιστα ευσυγκίνητη και νευρική.

7) Ζαλάδα

Αν νιώθετε πως βρίσκεστε πάνω σε μία βάρκα που τη χτυπάνε τα κύματα, μπορεί είστε έγκυος. Καθώς διαστέλλονται τα αιμοφόρα αγγεία και η πίεση του αίματος πέφτει, μπορεί να νιώσετε ζαλάδες και λιποθυμικές τάσεις.

womenshealthmag.com

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top