10 κορυφαίες συμβουλές μαγειρικής που θα απογειώσουν κάθε φαγητό σας!

18.05.2022_15.45.27_REC.png

Τελευταία όλοι θέλουν να μάθουν για την υγιεινή διατροφή και τη βιολογική διατροφή, αλλά τι θα λέγατε να κάνετε απλώς το φαγητό σας πιο νόστιμο; Το νόστιμο φαγητό μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στην ποιότητα της ζωής μας. Ανακαλύψτε 10 κόλπα για πιο νόστιμο φαγητό.

Ακολουθούν 10 συμβουλές μαγειρικής που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παράλληλα με μια υγιεινή διατροφή για να κάνετε το φαγητό σας ακόμα πιο νόστιμο. Αυτές είναι μερικές γρήγορες αλλαγές που αλλάξουν τη γεύση του φαγητού σας.

Οι 10 συμβουλές

  1. Χρησιμοποιήστε τα σωστά μπαχαρικά

  2. Χρησιμοποιήστε τα σωστά βότανα

  3. Αρωματισμένα άλατα

  4. Να είστε προσεκτικοί με τους σπόρους και τα κουκούτσια

  5. Δημιουργήστε το δικό σας ζωμό

  6. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σε σάλτσα ή ζωμό

  7. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο όσο χρειάζεται

  8. Πολυχρηστική βινεγκρέτ

  9. Ψωμιά σάντουιτς στη σχάρα

  10. Φύτρο σιταριού

1. Χρησιμοποιήστε τα σωστά μπαχαρικά

Τα μπαχαρικά μπορεί να μπερδεύουν άτομα που δεν είναι εξοικειωμένα με αυτά. Αντί να σας δώσουμε μια λίστα με εξωτικά μπαχαρικά για να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε αμέσως, δείτε μια απλή λίστα με μερικά μπαχαρικά για ορεκτικά και πώς να τα χρησιμοποιήσετε.

  • Κύμινο : δίνει μια πλούσια καπνιστή γεύση και χρησιμοποιείται συχνά σε μεξικάνικα, ινδικά και αφρικανικά πιάτα. Προσθέστε το σε κιμά και μαγειρευτά.

  • Πάπρικα : Προσθέτει μια διακριτική γλυκιά γεύση και ένα ωραίο κόκκινο χρώμα. Χρησιμοποιείται, όπως το κύμινο με κιμά, σάλτσες και μαγειρευτά.

  • Μπαχάρι : Για μια νότα γήινης ζεστασιάς σε σάλτσες, μαρινάδες και αρτοσκευάσματα. Χρησιμοποιείται παρόμοια με την κανέλα.

  • Τζίντζερ και τζίντζερ σε σκόνη : Το τζίντζερ χρησιμοποιείται συχνά στην ασιατική μαγειρική στο ψήσιμο και είναι ιδιαίτερα νόστιμο όταν χρησιμοποιείται σε σάλτσες και μαρινάδες.

2. Χρησιμοποιήστε τα σωστά βότανα

Τα βότανα μπορεί να είναι εξίσου μπερδευτικά ως προς τον τρόπο χρήσης τους στους μη μυημένους. Εδώ σας παραθέτουμε μερικά κοινά βότανα που μπορείτε να αρχίσετε να ενσωματώνετε στα καθημερινά γεύματα.

  • Βασιλικός : Η γευστική ιταλική κουζίνα χρησιμοποιεί πολύ βασιλικό, ρίγανη και θυμάρι για να πετύχει αυτή την πικρή, πικάντικη γεύση που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε. Ο βασιλικός είναι το πιο “ευέλικτο” από αυτά τα βότανα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σχεδόν οποιοδήποτε αλμυρό πιάτο, συμπεριλαμβανομένων των λαχανικών.

  • Μέντα : Η μέντα έχει έντονη, δροσερή γεύση και χρησιμοποιείται συνήθως με αρνί, πράσινα λαχανικά και επιδόρπια.

  • Σχοινόπρασο : Αντί να χρησιμοποιήσετε ολόκληρο κρεμμύδι, προσθέστε την γεύση ενός κρεμμυδιού χρησιμοποιώντας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. Το σχοινόπρασο προστίθεται συνήθως μετά το μαγείρεμα, πάνω από τις ψητές πατάτες, για παράδειγμα, αλλά προσθέτει γεύση και υφή στις σούπες.

  • Δεντρολίβανο : Ένα άλλο αγαπημένο βότανο των Ιταλών είναι το δεντρολίβανο, το οποίο προσθέτει μια γεύση πεύκου στο φαγητό σας, παρόμοια με εκείνη που δίνουν τα εσπεριδοειδή. Η μεσογειακή μαγειρική χρησιμοποιεί επίσης το δεντρολίβανο. Χρησιμοποιήστε το σε πλούσιες σάλτσες, αρνί και πουλερικά για όμορφες γεύσεις.

3. Αρωματισμένα άλατα

Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε το αλάτι με μέτρο και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιγότερο αλάτι αντικαθιστώντας το με μπαχαρικά για έντονη γεύση. Επειδή, ωστόσο, και τα αρωματισμένα άλατα έχουν έντονη γεύση μπορείτε να νοστιμίσετε με αυτά το φαγητό σας χρησιμοποιώντας λιγότερη ποσότητα. Τα αρωματισμένα άλατα έρχονται σε μια σειρά από δελεαστικές επιλογές, όπως αλάτι λεμονιού, αλάτι sriracha, ακόμη και αλάτι βανίλιας.

4. Να είστε προσεκτικοί με τους σπόρους και τα κουκούτσια

Πριν μαγειρέψετε τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά, θα πρέπει πρώτα να βγάλετε όλους τους σπόρους τους. Ακατέργαστοι ή μαγειρεμένοι, οι σπόροι τείνουν να είναι πικροί και μπορούν να διοχετεύσουν ορισμένες χημικές ουσίες δίνοντας πραγματικά δυσάρεστη γεύση στο φαγητό, όταν μαγειρεύονται. Οι ντομάτες είναι η εξαίρεση, όπου οι σπόροι τους έχουν όμορφη γεύση και πρέπει να μείνουν μέσα κατά το μαγείρεμα.

5. Δημιουργήστε το δικό σας ζωμό

Είναι πολύ εύκολο να το φτιάξετε μόνοι σας ένα δικό σας ζωμό λαχανικών και θα είναι καλύτερος από εκείνον που αγοράζετε από το παντοπωλείο. Είστε ελεύθεροι να προσθέσετε την ποσότητα αλατιού και πιπεριού που θέλετε και να τον κάνετε όσο πηχτό ή λεπτό θέλετε.

6. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σε σάλτσα ή ζωμό

Οι ειδικοί θα σας πουν ότι το να μαγειρέψετε τα ζυμαρικά σας σε σάλτσα είναι απαραίτητο για να τα εμποτίσετε με τη σωστή γεύση και να επιτύχετε μια ωραία, ομοιόμορφη κατανομή της σάλτσας στο πιάτο. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σας σε νερό μέχρι να γίνουν al dente, ή να είναι καλά μαγειρεμένα, αλλά εύκαμπτα. Σουρώστε τα, μετά πρόσθεσε τα ζυμαρικά σου στην κατσαρόλα και αφήστε τα να τελειώσουν το μαγείρεμα εκεί, ανακατεύοντας συχνά. Εναλλακτικά, μπορείτε να βράσετε ζυμαρικά σε ζωμό αντί για νερό.

7. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο όσο χρειάζεται

Τόσο το σκόρδο όσο και το κρεμμύδι έχουν ισχυρές, πικάντικες ιδιότητες που δίνουν έντονη γεύση στα πιάτα μας, αλλά από τη στιγμή που κόβονται, αρχίζουν να χάνουν τη γεύση τους. Ετοιμάζετε πάντα το κρεμμύδι και το σκόρδο σας αμέσως πριν το μαγείρεμα και φροντίστε να αποθηκεύτε αεροστεγώς σφραγισμένες τις ποσότητες που περίσσεψαν και να τα βάζετε στο ψυγείο για να τα διατηρήσετε.

8. Πολυχρηστική βινεγκρέτ

Αν αγαπάτε τις όξινες γεύσεις, η βινεγκρέτ πρέπει να είναι ο νέος καλύτερος φίλος σας. Δεν είναι μόνο για σαλάτες και είναι απίστευτα εύκολο να τη φτιάξετε μόνοι σας (και πάλι καλύτερη από τις έτοιμες που θα βρείτε σε κάποιο κατάστημα). Χρησιμοποιήστε βινεγκρέτ σε σάντουιτς, σαλάτες με πατάτα και ζυμαρικά, πατάτες τηγανιτές, ψητά λαχανικά και άλλα.

9. Ψωμιά σάντουιτς στη σχάρα

Υποσχόμαστε ότι ο χρόνος που χρειάζεται για να ψήσετε το ψωμί σας πριν φτιάξετε αυτό το καταπληκτικό σάντουιτς που έχετε σχεδιάσει θα αξίζει τον κόπο. Μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι τα εστιατόρια το κάνουν πάντα πριν στείλουν ένα σάντουιτς και υπάρχει σημαντικός λόγος. Το ψητό ψωμί έχει πολύ καλύτερη γεύση και απελευθερώνει τα αρώματα των υλικών του. Επίσης, αντέχει καλύτερα στην υγρασία των συστατικών που θα βάλετε στο σάντουιτς και είναι ιδανικό για σούπα.

10. Φύτρο σιταριού

Το φύτρο σιταριού είναι μια θρεπτική και ευέλικτη τροφή που έχει πέσει κάπως σε… δυσμένεια τα τελευταία χρόνια. Θα θέλαμε να επαναφέρουμε την τάση αυτή, δείχνοντας μερικούς από τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να εντάξετε αυτή την ξυλώδη, ξηρή τροφή στη διατροφή σας. Πρώτον, το φύτρο σιταριού είναι εξαιρετικό σε γαλακτοκομικά όπως το παγωτό και το γιαούρτι. Απλώς προσθέστε μια κουταλιά και απολαύστε τη γεύση και την υφή που προσδίδει. Είναι υπέροχο με φρούτα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνταγές με κεφτεδάκια.

Γιώργος Βαμβακίδης: Η μαγειρική είναι… εγώ!

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top