Γιώργος Βαμβακίδης: Η μαγειρική είναι… εγώ!

unnamed2.jpg

Ο Γιώργος Βαμβακίδης μας μιλάει για το πάθος του που είναι η μαγειρική και μας ξεναγεί στο Byraki του με 10 ερωτήσεις και 1 υπέροχη συνταγή…

Από πότε θυμάσαι τον εαυτό σου, να μαγειρεύει;

Μπορώ να πω πως από τότε που με θυμάμαι κρατάω μια κουτάλα η πρώτη όμως απόπειρα μαγειρικής ήταν στα 8!

Τι σου αρέσει να μαγειρεύεις πιο πολύ;

Ζυμαρικά και κοτόπουλο, τα θεωρώ λευκό καμβά που μπορείς να δημιουργήσεις άπειρες συνταγές.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό

Μακαρόνια με κιμά κ πάπια με πορτοκάλι.

Τι είναι αυτό που κάνει το Byraki να ξεχωρίζει και να αποτελεί στέκι για ανθρώπους, που μένουν και σε άλλες περιοχές;

Θεωρώ πως ο συνδυασμός καλής ποιότητας στη πρώτη ύλη με τη χαμηλή τιμή καθώς επίσης το παρεΐστικο κλίμα που έχουν φτιάξει οι ιδιοκτήτες του Byraki είναι αυτό που προσελκύει τον κόσμο.

Ένα μαγειρικό μυστικό, που θα μοιραζόσουν με τους αναγνώστες μας;

Δεν υπάρχουν μυστικά θεωρώ, αν αγαπάς αυτό που κάνεις και προσθέσεις μεράκι τότε η επιτυχία είναι δεδομένη. Σίγουρα η ποιότητα της πρώτης ύλης καθορίζει το αποτέλεσμα!

Τι πιστεύεις ότι λείπει από το χώρο της εστίασης σήμερα ;

Φιλικά μαγαζιά με αυθεντικές γεύσεις. Είναι λυπηρό να προσπαθεί το ένα μαγαζί να αντιγράψει το άλλο και το αποτέλεσμα στο τέλος, να είναι τόσο απρόσωπο.

Ποια η γνώμη σου για να αναρίθμητα παιχνίδια μαγειρικής, εσύ θα συμμετείχες ποτέ και αν ναι γιατί;

Καλώς ή κακώς η μαγειρική είναι ένα προϊόν το οποίο «πουλάει» είμαι υπέρ στο να γεμίζει ο τηλεοπτικός χρόνος με κάτι χρήσιμο αν και πολλές φορές δε παρουσιάζεται καθόλου το αληθινό πρόσωπο της επαγγελματικής πίεσης. Εγώ προσωπικά δεν αποκλείω τίποτα στη ζωή μου, απλά αυτή τη περίοδο δε θα το έκανα.

Αν η Αθήνα ήταν φαγητό, ποιο φαγητό θα ήταν;

Προσωπικά θεωρώ ότι η Αθήνα δεν θα μπορούσε να ήτανε κάποιο φαγητό..αλλά σίγουρα ένας μπουφές διεθνών γεύσεων!

Πες μας ένα φαγητό που θα έφτιαχνες για μια ειδική περίπτωση ή για ενα ραντεβού με κάποιον που σε ενδιαφέρει πολύ…

Κοτόπουλο με καρυ και μπασμάτι και σίγουρα σουφλέ σοκολάτα για επιδόρπιο!

Τελικά τι είναι η μαγειρική για εσένα;

Η μαγειρική για μένα είναι πολλά.Είναι τρόπος εκφρασης, επανάσταση, χαλάρωση και εκτόνωση! Είναι εγώ!

Μπιφτέκια κοτόπουλο από το Γιώργο Βαμβακίδη

Υλικά για 8 μπιφτέκια

1 κιλό κιμά κοτοπουκο
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 φύλλα δυόσμο
2 αυγά
1 φλ τσαγιού βρώμη αλεσμένη
1 καρότο
1 κολοκύθι
1 πιπεριά πράσινη
2 κ.γ καρυ
Αλατι πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

– Στο μπλέντερ αλέθουμε ελαφρως όλα τα λαχανικά κ τα φύλλα δυόσμου (να μη γίνουν πουρες ,να κρατάνε ελαφρώς)
-Σε μία λεκάνη προσθέτουμε τον κιμά κοτόπουλο, τα αυγά, τα μπαχαρικά, τα λαχανικά, την βρώμη, το λάδι και ζυμώνουμε
-Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 20’, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40’
-Συνοδεύονται υπέροχα με πράσινη σαλάτα,ρύζι μπασμάτι, καθώς επίσης και με σος γιαούρτι μαγιονεζα άνηθο

Facebook

Instagram

Byraki

Ν.Τρυπιά 39-41 Νέα Φιλαδέλφεια
Τηλέφωνο 210 2525259

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πως λειτουργούν τα σχολεία στον υπόλοιπο κόσμο

Ποιά σαλάτα από την Ιταλία ενισχύει τη μνήμη;

Crash test στους καφέδες του κόσμου. Ποιοί πίνουν περισσότερο;

Μυστικά αδυνατίσματος από κάθε γωνιά του πλανήτη

Ποιος λαός είναι πιο κολλημένος με την TV;

Αν και Σκοτσέζοι σου λένε να μην δίνεις σημασία στα λεφτα

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top