Που κάνει καλό ο Ανανάς;

ανανάς.jpg

Δείτε τα οφέλη του ανανά για την υγεία σας σύμφωνα με τους ειδικούς…

 

Προλαμβάνει τον καρκίνο

Οι μελέτες των ειδικών επιστημόνων του Ινστιτούτου Ιατρικής Έρευνας της Αυστραλίας έδειξαν ότι περιέχει δύο οργανικά μόρια τα οποία δρουν κατά της εμφάνισης όγκων. Το πρώτο από αυτά(CCS) μπλοκάρει την πρωτεΐνη Ras, η οποία είναι βλαπτική κατά μέσο όρο 30% σε όλες τις μορφές καρκίνου. Το δεύτερο μόριο (CCZ) βοηθά το ανοσοποιητικό μας σύστημα να εξουδετερώνει τα καρκινικά κύτταρα. Οι ερευνητές ανακάλυψαν τα δύο αυτά θαυματουργά οργανικά μόρια μπορούν να εμποδίσουν την ανάπτυξη διάφορων μορφών καρκίνων: του μαστού, του πνεύμονα, του στομάχου, των ωοθηκών, όπως, επίσης και το μελάνωμα.

Έχει αντιφλεγμονώδη δράση

Χάρη στο ένζυμο bromelain που περιέχει. Συμβάλλει στην πέψη, μειώνει το μετεγχειρητικό πρήξιμο και τις φλεγμονές. Εντάξτε στο καθημερινό σας πρόγραμμα αν υποφέρετε από αρθρίτιδα, ουρική αρθρίτιδα (ποδάγρα) αν έχετε πρησμένο λαιμό. Θα σας ανακουφίσει. Τρώτε το μεταξύ των γευμάτων, καθώς τα ένζυμα που περιέχει λειτουργούν ως χωνευτικά.

Διατηρεί την υγεία  των οστών

Καθώς είναι ένα φρούτο πλούσιο στο ιχνοστοιχείο μαγγάνιο που προστατεύει από την οστεοπόρωση. Σε μία από τις μελέτες της, η Dr. Jeanne Freeland-Graves, καθηγήτρια Διαιτολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, έδειξε ότι οι γυναίκες που έπασχαν από οστεοπόρωση εμφάνιζαν περίπου 33% λιγότερο μαγγάνιο στο αίμα τους σε σχέση μ’ εκείνες που ήταν υγιείς. Εξάλλου, όταν τους χορηγήθηκε το ιχνοστοιχείο, ο οργανισμός τους απορρόφησε διπλάσια ποσότητα, χαρακτηριστική ένδειξη ότι το είχε ανάγκη. Το μαγγάνιο που περιέχει ο ανανάς απορροφάται γρήγορα από τον oργανισμό, ιδίως αυτό που περιέχεται στο χυμό.

PM

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top