Πισίνα ή θάλασσα; δείτε που θα απολαύσετε το καλύτερο μπάνιο

καλη24.png

Πότε να επιλέξετε την πισίνα και πότε την θάλασσα για τις βουτιές σας;

Aν δεν πήγατε ακόμα διακοπές και ονειρεύεστε να βουτήξετε στα γαλανά νερά κάποιου νησιού, δεν υπάρχει λόγος να στεναχωριέστε. Υπάρχουν και οι πισίνες!

Στις πόλεις υπάρχουν, ευτυχώς, πισίνες για όλα τα γούστα και όλα τα βαλάντια, όπου μπορείτε να απολαύσετε ανενόχλητοι τις βουτιές σας. Ας δούμε λοιπόν τι προσφέρουν αυτές οι μικρές οάσεις δροσιάς, πόσο θα σας στοιχίσουν και πώς θα κολυμπήσετε με μεγαλύτερη ασφάλεια τώρα το καλοκαίρι.

Γιατί να προτιμήσω μία πισίνα;

Αναμφίβολα, η θάλασσα προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με έναν τεχνητό χώρο, όπως είναι η πισίνα, υπάρχουν όμως και αρκετοί λόγοι για τους οποίους ίσως θα την προτιμήσετε! Αν έχετε παιδιά, για παράδειγμα, είναι πιο εύκολο να τα ελέγξετε στον περιορισμένο χώρο μίας πισίνας απ΄ ό,τι στη θάλασσα και να αποφύγετε έτσι τυχόν δυσάρεστες καταστάσεις. Επιπλέον, είναι αδύνατο να σας τσιμπήσει τσούχτρα ή να πατήσετε αχινό! Επίσης, σας προσφέρονται και άλλες ανέσεις – λόγου χάρη, μπορείτε να απολαύσετε το χυμό σας στο μπαρ κάνοντας παράλληλα τις βουτιές σας. Αν η πισίνα καθαρίζεται σωστά, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχήσετε για τα μικρόβια και είναι πιο δύσκολο να κολλήσετε μύκητες, γιατί δεν έρχεστε σε επαφή με την άμμο της παραλίας, μέσω της οποίας μεταδίδονται πιο εύκολα. Πολλές πισίνες μάλιστα καθαρίζονται με όζον αντί για χλώριο, που είναι πιο φιλικό για τον άνθρωπο. Τέλος, μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες, καθώς η θερμοκρασία της πισίνας είναι ελεγχόμενη.

Τι να προσέξετε

Σε γενικές γραμμές δεν υπάρχει απολύτως ασφαλής τρόπος για να αντιληφθείτε αν μια πισίνα είναι καθαρή ή όχι. Υπάρχουν όμως ορισμένα πράγματα που πρέπει να τα προσέξετε πριν κολυμπήσετε:

Το νερό να είναι διαυγές και να μην αφρίζει.

Η επιφάνεια της πισίνας να μην είναι γλοιώδης.

Το χλώριο που χρησιμοποιούν για τον καθαρισμό να μη μυρίζει πολύ έντονα.

Συμβουλές για ασφαλές μπάνιο

Αποφύγετε τις βουτιές αν έχετε συνάχι ή ωτίτιδα. Μην αφήνετε τα παιδιά μόνα τους. Αν είναι μικρά, προτιμήστε την παιδική πισίνα. Όταν κάνετε βουτιές, φροντίστε πρώτα να έχετε βεβαιωθεί ότι το βάθος στο συγκεκριμένο τμήμα της πισίνας όπου θέλετε να βουτήξετε είναι επαρκές. Στην περίπτωση που θέλετε να κάνετε βουτιά από το βατήρα, φροντίστε το σώμα σας να έχει υδροδυναμική στάση, ώστε να μειώσετε την αντίσταση που αυτό δέχεται από το νερό και να αποφύγετε τα ατυχήματα. Πρέπει δηλαδή να πέσετε με το κεφάλι ή τα πόδια και όχι με κάποια “πλατιά" επιφάνεια του σώματος (π.χ. με την πλάτη ή το στήθος). Καλό είναι να γνωρίζετε ότι στην πισίνα η άνωση είναι μικρότερη από ό,τι στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να είναι πιο δύσκολο να επιπλεύσετε αν δεν γνωρίζετε κολύμπι. Τέλος, αποφύγετε να κάνετε μπάνιο με γεμάτο στομάχι. Αφήστε να περάσουν τουλάχιστον 4 ώρες από το γεύμα πριν κολυμπήσετε.

Προστατεύστε τους υπόλοιπους λουομένους:

Μη βουτάτε με το αντιηλιακό στην πισίνα.

Αποφύγετε να κολυμπάτε με ανοιχτό το στόμα και φτύνετε το νερό.

Πριν κολυμπήσετε, καλό είναι να κάνετε πρώτα ένα ντους.

Η πιο διάσημη πισίνα του κόσμου;

Το Joule Hotel στο Ντάλας διαθέτει μια πισίνα στον τελευταίο όροφο που είναι μοναδική και όλοι οι θαμώνες θέλουν να κολυμπήσουν σε αυτή. Πρέπει να κλείσετε ένα δωμάτιο στο ξενοδοχείο που είναι κατασκευασμένο το 1927, προτού μπορέσετε να έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τις βουτιές σας καθώς η πισίνα προορίζεται μόνο για τους ενοίκους. Το κτίριο του ξενοδοχείου έχει μια ενδιαφέρουσα ιστορία. Παλιά στέγαζε την Εθνική Τράπεζα του Ντάλας και είναι γεμάτο από έργα τέχνης που αξίζουν μια θέση στο μουσείο. Ωστόσο, η πισίνα είναι εξαιρετικά μοντέρνα.

Η ίδια η πισίνα είναι ένα δομικό θαύμα με τον τρόπο που εκτείνεται από τον δέκατο όροφο. Έχει μήκος οκτώ ποδιών που φτάνει πάνω από κεντρική οδό του Ντάλας και γυάλινο τοίχο στο τέλος της με θέα μέχρι τον δρόμο από κάτω που είναι αρκετή για να σας προκαλέσει υψοφοβία.

Γιατί να πάτε; Εάν κολυμπάτε στην πισίνα στο Joule Hotel, τότε μπορείτε πραγματικά να καυχηθείτε ότι έχετε κολυμπήσει στην πιο διάσημη πισίνα στον κόσμο. Όταν το κάνετε, μην ξεχάσετε να πάρετε μια αδιάβροχη κάμερα μαζί σας και βεβαιωθείτε ότι έχετε τραβήξει μια φωτογραφία για να τη δημοσιεύσετε στο Instagram.

Μ Σιγανός

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top