Μαγνήσιο: βοηθάει την καρδιά και τα οστά μας!

magnesium-2.jpg

Magnesium Rich Foods on wooden table.

Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, ενώ πιθανότατα βοηθά στην πρόληψη του διαβήτη, και ενισχύει σκελετό. Δείτε που αλλού κάνει καλό το μαγνήσιο!

Πολλές έρευνες δείχνουν ότι όσοι ακολουθούν διατροφή πλούσια σε μαγνήσιο αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο για καρδιαγγειακές παθήσεις.

Ωστόσο, σύμφωνα με μελέτες η λήψη επιπλέον μαγνησίου συμπληρωματικά δεν φαίνεται να αυξάνει το προσδόκιμο ζωής όσων αντιμετωπίζουν καρδιαγγειακά προβλήματα. Ακόμη συμβάλλει στην ισορροπία της  ινσουλίνης στον οργανισμό, και μάλιστα σύμφωνα με μελέτες εκείνοι που προσλαμβάνουν υψηλές ποσότητες μαγνησίου μέσω της διατροφής τους, αντιμετωπίζουν λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν διαβήτη κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Πόσο πρέπει να πάρω;

Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη κυμαίνεται στα 300 mg την ημέρα.

Που αλλού βοηθάει;

Σύμφωνα με  έρευνες οι γυναίκες με οστεοπόρωση έχουν έλλειψη μαγνησίου. Ακόμη εμπλέκεται σε διάφορες διεργασίες που συντελούνται στον οργανισμό μας του οργανισμού, όπως στην παραγωγή ενέργειας, την ομαλή καρδιακή λειτουργία και στην πήξη του αίματος.

Μπορεί να μου λείψει;

Μάλλον αυτό είναι δύσκολο καθώς η έλλειψή του δεν είναι ένα συχνό φαινόμενο. Θα το βρείτε σε πολλές τροφές, όπως στα σκουρόχρωμα φυλλώδη λαχανικά, τους ξηρούς καρπούς, τα ψάρια, τη σόγια, το αβοκάντο κ.α..

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top