Η κατάψυξη σκοτώνει τον κορονοϊό;

COVID-19-EGG-FREEZING-FERTILITY-670x447-1.jpg

«Η απάντηση δεν είναι εύκολη!» λέει η μικροβιολόγος Siouxsie Wiles επειδή ο κοροναϊός είναι σχετικά νέος, δεν έχει γίνει εκτενής έρευνα σε αυτόν τον τομέα, αλλά, με βάση τον τρόπο που συμπεριφέρονται άλλοι κοροναϊοί, η κατάψυξη και η ψύξη δεν τους σκοτώνουν κατευθείαν.

Η κατάψυξη και η ψύξη μπορεί να επιβραδύνουν την ανάπτυξη βακτηρίων στα τρόφιμα γεγονός που είναι σημαντικό για την πρόληψη των τροφιμογενών ασθενειών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι λειτουργεί για την πρόληψη της μετάδοσης του κοροναϊού.

Εάν ανησυχείτε για τα σταγονίδια του κορoνοϊού στις επιφάνειες των ειδών παντοπωλείου, πλύντε τα καλά με σαπούνι και νερό και στεγνώστε τα με χαρτοπετσέτες μιας χρήσης.

Γνωρίζουμε ότι το σαπούνι και το νερό διασπούν τη λιπώδη μεμβράνη του ιού με αποτέλεσμα να καταρρέει και να πεθαίνει, επομένως το πλύσιμο είναι η καλύτερη επιλογή για να νιώθετε ασφαλείς.

Επομένως, η κατάψυξη και η ψύξη είναι απίθανο να σκοτώσουν οποιονδήποτε πιθανό κορωνοϊό στις επιφάνειες των προϊόντων που βάζετε στο ψυγείο σας. Αν και δεν υπάρχουν στοιχεία ότι κάποιος έχει κολλήσει κορωνοϊό από τα προϊόντα που έχει στο ψυγείο του, το πλύσιμο των αντικειμένων με σαπούνι και νερό μπορεί να σκοτώσει τον ιό. Το μαγείρεμα του φαγητού σας στους 60°C ή περισσότερο για 30 λεπτά ή περισσότερο είναι επίσης πιθανό να σκοτώσει τον κοροναϊό.

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top