7 λειτουργίες που ίσως δεν έχετε ανακαλύψει στο κινητό σας

smartphones.jpg

Ανακαλύψετε μερικά όχι και τόσο γνωστά χαρακτηριστικά που αξίζει να αναζητήσετε και στο δικό σας smartphone

Πάει πολύς καιρός από τότε που η τεχνολογία των έξυπνων συσκευών (smartphones) θεωρούνταν καινοτομία και πολυτέλεια. Τα smartphones έχουν πλέον μπει στην καθημερινότητά μας σε βαθμό μάλιστα που πολλοί δε μπορούν να φανταστούν πώς θα ήταν η ζωή τους χωρίς αυτά. Η πληθώρα λειτουργιών ενός εξελιγμένου κινητού τηλεφώνου ήδη διευκολύνει κατά πολύ την εργασία, την άθληση, την πλοήγηση και τόσες ακόμα καθημερινές δραστηριότητες. Κι όμως οι υπεύθυνοι σχεδιασμού κι εφαρμογών των εταιριών πάντα επινοούν κάτι νέο για να εμπλουτίσουν τις συσκευές και το λογισμικό τους. Παρακάτω θα ανακαλύψετε μερικά όχι και τόσο δημοφιλή χαρακτηριστικά που αξίζει να αναζητήσετε και στο δικό σας smartphone.

1.Χρονοδιακόπτης για τη διακοπή αναπαραγωγής πολυμέσων

Αν είστε από εκείνους που ακούν μουσική από το κινητό τους μέχρι να τους πάρει ο ύπνος θα σας έχει τύχει πολλές φορές να ξυπνήσετε το πρωί χωρίς μπαταρία. Μάθετε λοιπόν πως δε χρειάζεται να σας ξανατύχει. Όπως η τηλεόραση και το ραδιόφωνο, έτσι και τα κινητά διαθέτουν ρύθμιση αυτόματης απενεργοποίησης πολυμέσων.

Σε συσκευές Apple πάτε στην εφαρμογή Ρολόι (Timer), ρυθμίζετε την ώρα κι επιλέγεται Τέλος Αναπαραγωγής (Stop Playing). Σε συσκευές Android πάτε στην επιλογή Μουσική που θα βρείτε στις Ρυθμίσεις Τηλεφώνου κι ενεργοποιείτε τον Μετρητή Ύπνου. Έτσι η αναπαραγωγή θα διακοπεί μετα από συγκεκριμένη ώρα.

 

  1. Ειδοποιήσεις εισερχομένων με LED

Αντί για ήχο ή δόνηση έχετε την επιλογή να λαμβάνετε ειδοποιήσεις εισερχομένων μηνυμάτων ή κλήσεων με το φως LED. Ναι, το φώς που λειτουργεί σαν φλας όταν τραβάτε φωτογραφίες. Αν λοιπόν χρειάζεστε απόλυτη ησυχία στο χώρο που βρίσκεστε, στις Ρυθμίσεις του I-Phone σας επιλέγετε την ενεργοποίηση του LED για ειδοποιήσεις ενώ στις Ρυθμίσεις του Android επιλέγετε Ειδοποίηση με Φλας.

https://www.youtube.com/watch?v=xq3hbD8Ujf4

  1. Σταθερή λήψη φωτογραφιών

Πολλοί κάτοχοι I-Phone ίσως γνωρίζουν ήδη αυτή τη λειτουργία. Για τους υπόλοιπους, όταν θέλετε να τραβήξετε μια φωτογραφία αλλά να μην επηρεαστεί από την κίνηση του χεριού και του κινητού σας αντί για το κουμπί λήψης που βρίσκεται πάνω στην οθόνη μπορείτε να χρησιμοποιείτε το κουμπί της έντασης ήχου στο πλάι της συσκευής σας, κρατώντας το τηλέφωνο σε οριζόντια θέση. Έτσι θα είναι σα να χειρίζεστε μια κλασική φωτογραφική μηχανή. Οι περισσότερες συσκευές Android έχουν παρόμοια επιλογή.

  1. Απενεργοποίηση κλειδώματος οθόνης

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου το κλείδωμα οθόνης δεν είναι απαραίτητο. Για παράδειγμα όταν βρίσκεστε στο σπίτι είναι κάπως κουραστικό να εισάγετε τον κωδικό ή το δακτυλικό σας αποτύπωμα κάθε φορά που θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή σας. Όσοι χρησιμοποιούν  Android έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν μια λίστα με Ασφαλή Μέρη (Trusted Places) όπου το κλείδωμα οθόνης θα απενεργοποιείται  αυτόματα μέσω GPS. Μπορείτε να κάνετε κάτι αντίστοιχο και για τα ασφαλή δίκτυα Wi-Fi.

https://www.androidcentral.com/how-add-trusted-place-android-50-lollipop

  1. Ασφαλέστερος κωδικός

Τα περισσότερα smartphones έχουν έναν τετραψήφιο κωδικό ξεκλειδώματος και κάποιου είδους βιομετρικό έλεγχο ασφαλείας (π.χ δακτυλικό αποτύπωμα ή αναγνώριση προσώπου). Επίσης σε κάποια Android υπάρχει ο σχεδιαστικός κωδικός ασφαλείας. Αλλά αν θέλετε να μεγιστοποιήσετε τον έλεγχο πρόσβασης στο κινητό σας απενεργοποιήστε όλα τα παραπάνω και εισάγετε στις ρυθμίσεις ασφαλείας έναν πραγματικά δύσκολο κωδικό που θα περιλαμβάνει γράμματα, αριθμούς και σύμβολα και σίγουρα θα έχει παραπάνω από τέσσερα ψηφία (π.χ iLoVeNickElBaCk23!)

https://ios.gadgethacks.com/how-to/set-alphanumeric-lock-screen-passcode-for-stronger-security-your-iphone-0160181/

6. Ανάγνωση κειμένου

Πολλοί δίνουν φωνητικές εντολές στο κινητό τους είτε χρησιμοποιώντας τον ψηφιακό βοηθό Siri (I-Phone) είτε χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Hey Google (Android). Εκτός όμως από φωνητικές απαντήσεις τα κινητά έχουν και τη δυνατότητα να σας διαβάζουν ένα κείμενο. Ειδικά για τους ανθρώπους με περιορισμένη όραση αυτή η λειτουργία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη. Αν έχετε I-Phone ενεργοποιήστε τη λειτουργία VoiceOver ενώ αν έχετε Android ενεργοποιήστε τη λειτουργία TalkBack. Έτσι το κινητό σας θα σας διαβάζει δυνατά οτιδήποτε πληκτρολογείτε αλλά και ονόματα εφαρμογών ή οδηγίες στον χάρτη.

http://www.idownloadblog.com/2016/10/24/voiceover-off/

  1. Προσαρμογή δόνησης για συγκεκριμένες επαφές

Αυτή η λειτουργία μπορεί να σας φανεί χρήσιμη για κλήσεις από αγαπημένα πρόσωπα ή ακόμα και για κλήσεις που επιθυμείτε να αποφύγετε. Τόσο σε συσκευές iOS όσο και σε συσκευές Android, μπορείτε να επιλέξετε μια επαφή από τη Λίστα Επαφών σας και να ενεργοποιήσετε μια δόνηση για τη συγκεκριμένη επαφή. Εκτός από το να επιλέξετε έναν έτοιμο ήχο δόνησης μπορείτε να φτιάξετε και τον δικό σας.

https://www.imore.com/how-set-custom-alert-vibrations-or-disable-them-your-iphone-and-ipad

Διαβάστε ακόμη:

5 εφαρμογές που δεν κατεβάζει ποτέ στο smartphone του ένας security expert

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top