Αργή σύνδεση ίντερνετ: 8 άγνωστοι λόγοι που κολλάει!

stephen-phillips-hostreviews-co-uk-LR_wX_klOPM-unsplash.jpg

Αν βλέπετε βίντεο που κάθε λίγα δευτερόλεπτα σταματάνε, ή κάνουν ώρα να φορτώσουν, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές.

Αργό ίντερνετ

Όλοι αναγνωρίζετε αυτό το συναίσθημα: εργάζεστε ή βλέπετε κάποιο βίντεο στον υπολογιστή σας, και ξαφνικά το ίντερνετ αρχίζει να κολλάει, τα πάντα καθυστερούν να φορτώσουν, με αποτέλεσμα να μη μπορείτε εν τέλει να κάνετε τη δουλειά σας, ή να υποφέρετε μέχρι να τα καταφέρετε. Γιατί συμβαίνει αυτό; Το ίντερνετ μπορεί να είναι αργό για ένα σωρό λόγους, από ένα κακό router μέχρι την τοποθεσία του σπιτιού σας. Διαβάστε τους 8 λόγους που το ίντερνετ σας κολλάει:

Δεν έχετε καλή ασύρματη σύνδεση

Η ενσύρματη, είναι πάντα πολύ πιο γρήγορη και αποτελεσματική σύνδεση, συγκριτικά με την ασύρματη. Γι’ αυτό, τον βασικό σας υπολογιστή με τον οποίο εργάζεστε, καλύτερα να τον συνδέσετε στο router με ένα καλώδιο ethernet και όχι ασύρματα. Με το καλώδιο αυτό, θα έχετε την καλύτερη δυνατή σύνδεση που μπορεί να προσφέρει το δίκτυό σας, καθώς σε ένα κλειστό σύστημα, όλες οι μεταβλητές ελέγχονται, σε σχέση με το ανοιχτό περιβάλλον που τα πάντα συνεχώς μεταβάλλονται.

Δεν έχετε καλό router

Σιγουρευτείτε ότι η συσκευή του router σας, είναι κορυφαίας κατηγορίας, καθώς επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την σύνδεσή σας στο ίντερνετ. Οι φθηνές συσκευές των 20-50 ευρώ σίγουρα κάνουν τη δουλειά τους, αλλά αν αναζητάτε κορυφαία απόδοση, τότε πρέπει να ψάξετε στα πιο ακριβά ράφια.

Δεν ξέρετε τι σύνδεση έχετε

Όταν κάνετε μια συμφωνία με έναν τηλεπικοινωνιακό πάροχο για τη σύνδεσή σας στο ίντερνετ, πάντα θα αναφερθεί ένας αριθμός Mbps, αλλά σχεδόν ποτέ κανείς δεν τον προσέχει. Έτσι, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα για το πόση ταχύτητα πιάνουν, δηλαδή πόσα Mbps είναι αρκετά για μια ικανοποιητική ταχύτητα. Για να αποκτήσετε μια εικόνα, μπείτε στο Speedtest και τεστάρετε την ταχύτητά σας γρήγορα και εύκολα.

Διαβάστε ακόμα: Wi-Fi: 5 απλοί τρόποι να ενισχύσετε το σήμα σας

Συνδέονται πολλές συσκευές στο δίκτυό σας

Πέρα από την ταχύτητα και τα Mbps που πιάνει η σύνδεσή σας στο ίντερνετ, εξίσου σημαντικός παράγοντας που την επηρεάζει, είναι ο αριθμός των συσκευών που συνδέονται, και η χρήση που κάνουν. Αν μένετε στο σπίτι με άλλα 2-3 άτομα, και το καθένα από αυτά συνδέεται με άλλο λάπτοπ, κινητό ή tablet, και παρακολουθεί Netflix για παράδειγμα, είναι φυσιολογικό να παρατηρήσετε κάποια κολλήματα.

Πρέπει να αλλάξετε συμβόλαιο

Αν ζείτε με περισσότερα άτομα στο σπίτι, ή κάνετε βαριά χρήση ίντερνετ, τότε μία κλασική σύνδεση των 24 Mbps δεν φτάνει. Χρειάζεστε τουλάχιστον την 50άρα γραμμή για να αποκτήσετε καλύτερες ταχύτητες. Ζητήστε από την τηλεπικοινωνιακό σας πάροχο να σας κάνει μια προσφορά για αναβάθμιση της γραμμής σας.

Πρέπει να κάνετε reset το router σας

Αν το ίντερνετ είναι πιο αργό απ’ ότι θα έπρεπε, δοκιμάστε να κάνετε ένα reset στο router σας. Δηλαδή να το κλείσετε, να το αφήσετε μερικά δευτερόλεπτα, και έπειτα να το ανοίξετε. Σιγουρευτείτε ότι κανείς δεν κάνει κάποια σημαντική δουλειά εκείνη τη στιγμή και χρειάζεται το ίντερνετ. Αν έπειτα από αυτό το reset, παρατηρήσετε μία μικρή βελτίωση στη σύνδεση, καλώς, αν όχι, τότε ίσως χρειάζεστε καινούριο router.

To router είναι τοποθετημένο σε λάθος σημείο

Το router σας, όπως έχουμε ξαναπεί, πρέπει να βρίσκεται στο πιο κεντρικό σημείο του σπιτιού, και σε ανοιχτό χώρο, όχι μέσα σε κάποια ντουλάπα. Επίσης, βοηθάει πολύ το σήμα, όταν δεν υπάρχουν πολλά αντικείμενα γύρω από τη συσκευή.

Το pc σας έχει κολλήσει ιό

Ένα επίσης πιθανό ενδεχόμενο, είναι να μην έχει κανένα πρόβλημα το ίντερνετ σας, αλλά η αργή σύνδεση να οφείλεται σε κάποιον ιό που έχει κολλήσει ο υπολογιστής σας. Πολλοί τύποι ιών, επηρεάζουν τη σύνδεση, γι’ αυτό πάντα να έχετε ένα antivirus πρόγραμμα εγκατεστημένο.

Photo by Stephen Phillips – Hostreviews.co.uk on Unsplash

Δημήτρης Γολεγός

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top