Γιατροί του Κόσμου: Ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες της Θεσσαλίας

MdM-Greece-Thessaly-scaled.jpg

Οι Γιατροί του Κόσμου απέστειλαν σήμερα ανθρωπιστική βοήθεια στις πληγείσες από τις φονικές πλημμύρες “Daniel” στη Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η πρώτη μεγάλη αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης παραδόθηκε στη Καρδίτσα για τις πληγείσες κοινότητες του Δήμου Παλαμά ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες, όσες χρειαστούν μέχρι να καλυφθούν οι ανάγκες των πλημμυροπαθών συνανθρώπων μας.

Αυτή η πρώτη μεγάλη αποστολή βοήθειας των Γιατρών του Κόσμου συνίσταται στην παράδοση 35 παλετών οι οποίες περιλαμβάνουν ατομικά μέτρας προστασίας, τρόφιμα, προϊόντα ατομικής υγιεινής και εμφιαλωμένο νερό, καθαριστικά και απολυμαντικά είδη, ενώ γίνεται και απευθείας παράδοση υλικής βοήθειας από ομάδες των ΓτΚ σε σχολικές μονάδες της περιοχής καθώς και σε πληγέντες που δεν μπορούν να μετακινηθούν ή βρίσκονται σε δυσπρόσιτες περιοχές.

Οι Γιατροί του Κόσμου για 20η συνεχόμενη ημέρα συνεχίζουν να βοηθούν έμπρακτα τους πληγέντες της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας, προσφέροντας υποστήριξη και βοήθεια στους κατοίκους, οι οποίοι βιώνουν ακραίες συνθήκες διαβίωσης.

Οι πλημμυροπαθείς χρειάζονται πολύπλευρη φροντίδα όχι μόνο τώρα αλλά και στους μήνες που θα ακολουθήσουν καθώς αντιμετωπίζουν σύνθετα προβλήματα που επηρεάζουν την υγεία και την ψυχοκοινωνικη τους κατάσταση ενώ οι καιρικές συνθήκες επιδεινώνονται ενόψει του χειμώνα.

Οι δυσμενείς συνέπειες των πλημμυρών για την ανθρώπινη υγεία είναι πολύπλοκες και εκτεταμένες ενισχύοντας την ευαλωτότητα πληθυσμιακων ομάδων, όπως τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με χρόνιες παθήσεις.

Οι Γιατροί του Κόσμου παραμένουν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των πληγέντων, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους προς τους κατοίκους της Θεσσαλίας.

Οι Γιατροί του Κόσμου ευχαριστούν θερμά για τη βοήθεια στη συγκέντρωση των αναγκαίων αγαθών το Ίδρυμα Αντωνίου και Ιωάννου Αγγελικούση, την Αθηναϊκή Ζυθοποιία και το Ταμείο Υγείας Προσωπικού ΑΤΕ (Τ.Υ.Π.Α.Τ.Ε.).

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top