Έξι λόγοι που καθιστούν τα αυγά υγιεινά!

business-breakfast-CMS.jpg

Μην τα φοβάσαι! Διάβασε που κάνουν καλό τα αυγά και πως σε βοηθούν…

1 Βοηθούν στη δίαιτα

Οι Αμερικανικές Διατροφικές Συστάσεις του 2015 κατάργησαν το ημερήσιο όριο διαιτητικής πρόσληψης χοληστερόλης και περιέλαβαν τα αυγά στα τρία συνιστώμενα πλάνα υγιεινής διατροφής. Να θυμάσαι ότι ένα αυγό μπορεί να σε βοηθήσει να υιοθετήσεις μια υγιεινή δίαιτα.

2 Τα αυγά σου προσφέρουν πρωτείνη 

Το ήξερες ότι τα αυγά περιέχουν 6 γραμμάρια πρωτεΐνης; Έτσι ακριβώς. Κάθε αυγό. Ξεκινώντας τη μέρα σου με πρωτεΐνη, μπορείς να ανταπεξέλθεις καλύτερα στις πνευματικές και ενεργειακές απαιτήσεις της μέρας. Αν, λοιπόν, είσαι παραγωγικός τύπος, φρόντισε να τρως περισσότερη πρωτεΐνη (πχ. αυγά) για να έχεις καλύτερες επιδόσεις.

3 …και χολίνη

Επειδή δεν την έχεις ακουστά δεν σημαίνει ότι δεν είναι σπουδαία. Πρόκειται για ένα μέλος της βιταμίνης Β που βρίσκεται άφθονη στα αυγά και προάγει τη φυσιολογική κυτταρική δραστηριότητα, την ηπατική λειτουργία και τη μεταφορά θρεπτικών στοιχείων στον οργανισμό. Σκέψου το σαν «μεταφορικό μέσο» βιταμινών και μετάλλων που ταξιδεύει στο σώμα.

4 Δεν έχουν ζάχαρη και είναι πλούσια σε εμινοξέα

Τα αυγά περιέχουν μηδέν υδατάνθρακες και ζάχαρη. Πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να τρως ένα πλήρες πρωινό με αυγά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Επιπλέον, τα αυγά περιέχουν και τα εννέα απαραίτητα αμινοξέα. Ορίστε ποια είναι:

Ιστιδίνη

Ισολευκίνη

Λευκίνη

Λυσίνη

Μεθειονίνη

Φαινυλαλανίνη

Θρεονίνη

Τρυπτοφάνη

Βαλίνη

5 Είναι φθηνά 

Αντίθετα με τα περισσότερα δημητριακά, τα αυγά δεν συνοδεύονται από μια ατέλειωτη λίστα συστατικών, πολύ απλά γιατί είναι μόνο «αυγά». Με τιμή που ξεκινάει από 0,30 λεπτά το ένα, τα αυγά αποτελούν μία από τις πιο οικονομικές πηγές πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας.

6 Είναι σύμμαχος της υγείας σου

Ας μην ξεχνάμε ότι, εκτός από την ακαταμάχητη γεύση τους, τα αυγά είναι απαλλαγμένα από χημικά, συντηρητικά και πρόσθετες ορμόνες. Εκτός αυτού, είναι μια φρέσκια τροφή, αφού τα περισσότερα αυγά αφήνουν τις φάρμες περίπου 24-36 ώρες από τη γέννησή τους.

Τα περισσότερα δημητριακά και γιαούρτια δεν περιέχουν τον ίδιο πλούτο θρεπτικών στοιχείων με τα αυγά. Γι’ αυτό, την επόμενη φορά που θα σκεφτείς τι να ψωνίσεις ή τι να φας, επένδυσε διατροφικά στα αυγά.

πηγή

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top