Πνοή πολιτισμού στα νότια προάστια

42664108_877079179165272_642713749580414976_n.jpg

Η δημιουργός και εμπνεύστρια του Νοτίου Χώρου Δράσης Δέσποινα Κλούβα, μας μιλάει για τις ξεχωριστές δράσεις που λαμβάνουν χώρα στα νότια προάστια… μαθήματα φωτογραφία νότια 

τις εκπλήξεις που μας περιμένουν τη νέα χρονιά και μας συστήνει το αγαπημένο της παιδί, τον νότιο, ένα χώρο που μπορεί να σας χαρίσει μοναδικές εμπειρίες πολιτισμού. Αν σας αρέσουν οι τέχνες τότε δεν έχετε παρά να περάσετε μια βόλτα από τη Βούλα Βασιλέως Παύλου 108 όπου  με τη βοήθεια των έμπειρων δασκάλων του Νοτίου θα μπορέσετε να ασχοληθείτε με την αγαπημένη σας τέχνη (από ζωγραφική και φωτογραφία μέχρι βελονάκι!) μαθήματα φωτογραφία νότια 

 

Τι ακριβώς είναι ο Νότιος;

Πρόκειται για έναν χώρο πολιτισμού στα Νότια προάστια όπου γίνονται 17 διαφορετικά μαθήματα με τη βοήθεια ενός πολύ έμπειρου προσωπικού που είναι γεμάτο όρεξη , κέφι και μεράκι για τη συγκεκριμένη δουλειά. Οι δάσκαλοι μας είναι έτοιμοι να βοηθήσουν τον ενδιαφερόμενο να μάθει την τέχνη που αγαπάει.   Στον νότιο έχουμε 3 θεατρικές ομάδες (εφήβων, ενηλίκων και θεατρικού ραδιοφώνου που είναι το μοναδικό πανελλαδικά) και τμήματα ζωγραφικής, αλλά και ψηφιδωτού. Από εκεί και πέρα στον Νότιο μπορείτε να μάθετε χειροτεχνίες, όπως πλέξιμο, βελονάκι , μικτές τεχνικές, ραπτική και υφαντική. Επίσης, κάνουμε πολλά μαθήματα «με το μυαλό», όπως φωτογραφία και δημιουργική γραφή, μάλιστα, φέτος εκδίδουμε και το πρώτο βιβλίο δημιουργικής γραφής των μαθητών μας.

Πώς ξεκίνησε η ιδέα;

Θα σου πω: στο παρελθόν για, όταν ήθελα να μάθω  κάτι ή να παρακολουθήσω κάποιο μάθημα ή σεμινάριο, έπρεπε να πάω στο κέντρο. Στα νότια προάστια δεν υπήρχε ένας σοβαρός χώρος για τέτοιας μορφής μαθήματα τέχνης. Έτσι, έχοντας τελειώσει καλές τέχνες και με μεταπτυχιακό στη φωτογραφία σκέφτηκα ότι είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος για να δημιουργήσει έναν τέτοιο χώρο εδώ στα νότια.

Υπάρχει ανταπόκριση από το κοινό της περιοχής;

Τα νότια προάστια διψούν για πολιτισμό και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι ο κόσμος των νοτίων προαστίων μας έχει από την αρχή αγαπήσει πάρα πολύ και μάλιστα τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι έρχονται και παρακολουθούν τα μαθήματα μας. Το εντυπωσιακό είναι ότι η αγάπη αυτή έχει ξεφύγει και πέρα από τα νότια προάστια! Να φανταστείτε ότι έχουμε ανθρώπους που έρχονται από την Αγία παρασκευή ή το Μαρούσι για να παρακολουθήσουν τις δράσεις μας ή τα τμήματά μας.

Υπάρχουν δραστηριότητες για τα παιδιά;

Υπάρχει το εργαστήρι τεχνών όπου τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν με πάρα πολλά και διαφορετικά πράγματα. Μπορούν να ζωγραφίσουν, να δημιουργήσουν με πηλό, να  φτιάξουν κατασκευές κτλ. Κάθε χρόνο μάλιστα αφιερώνουμε μια θεματική ενότητα πάνω σε αυτό. Στο παρελθόν έχουμε ασχοληθεί και με γκράφιτι, κατασκευή κοστουμιών αλλά και θέατρο σκιών.

Τι νέες δράσεις ετοιμάζετε για φέτος;

Σίγουρα θα υπάρξουν και νέοι διαγωνισμοί, ενώ είμαι σίγουρη ότι τα νέα τμήματα και μαθήματα μας θα καταπλήξουν το κοινό, όπως ο νέος κύκλος δημιουργικής γραφής ή το μάθημα συμβουλευτικής μέσω του κινηματογράφου κάτι που δεν υπάρχει πανελλαδικά –τουλάχιστον από όσο γνωρίζουμε. Μέσα από αυτό οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να  γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους μέσω του κινηματογράφου με στόχο την αυτογνωσία και την αυτοβελτίωση. Είναι μια νέα προσπάθεια του νοτίου στο κομμάτι της συμβουλευτικής.

 

Τα σχέδια σας για το μέλλον ;

Να συνεχίσουμε να προσελκύουμε με τον ίδιο ρυθμό το ενδιαφέρον του κοινού, τα τμήματα τα οποία έχουμε δημιουργήσει να παραμείνουν ακμαία, αλλά και να έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργούμε συνεχώς νέες δράσεις γύρω από τις τέχνες πάντα με ένα σύγχρονο τρόπο μετάδοσης της γνώσης. Πρέπει να σας πω ότι πάντα προσπαθούμε στον νότιο να είμαστε μέσα στην επικαιρότητα και να προσαρμοζόμαστε σε αυτή. Ακόμη και μαθήματα, όπως το βελονάκι ή το πλέξιμο, δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που ξέραμε από τις γιαγιάδες μας, αλλά τα έχουμε φέρει πιο κοντά στα ενδιαφέροντα της γυναίκας του 21ου αιώνα.

Νότιος Χώρος Δράσης

Βασιλέως Παύλου 108 Βούλα
Τηλ: 2130251001

μαθήματα φωτογραφία νότια

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top