Τα 10 ακριβότερα εστιατόρια στον κόσμο

Alain-Ducasse-au-Plaza-Athenee.jpeg

Από την κατασκευή και τον σχεδιασμό τους ως την απασχόληση κορυφαίων υπαλλήλων και την επιλογή της υψηλότερης ποιότητας συστατικών, τα παρακάτω εστιατόρια προσφέρουν μια πολυτελή γευστική εμπειρία.

Τα 10 εστιατόρια

  1. Alain Ducasse au Plaza Athenee

  2. Chef’s Table στο Brooklyn Fare

  3. The French Laundry

  4. Εστιατόριο Le Meurice

  5. Εστιατόριο de l’Hotel de Ville

  6. Guy Savoy

  7. Υποθαλάσσιο εστιατόριο Ithaa

  8. The Krug Room

  9. Le Pre Catelan

  10. Kitcho Arashiyama Honten

Να σημειωθεί πως λόγω της πανδημίας, μερικά από αυτά δεν είναι ανοιχτά προς το παρόν.

1. Alain Ducasse au Plaza Athenee

Με τη λευκή και χρυσή διακόσμηση και τους τεράστιους πολυελαίους με τους κρυστάλλους, το εστιατόριο αυτό στη Γαλλία είναι όσο ακριβό δείχνει. Ένα γεύμα πέντε πιάτων κοστίζει 395€ (ή 458$), ενώ ένα μεμονωμένο πιάτο μπορεί να κοστίζει περίπου 195€ (ή 226$).

2. Chef’s Table στο Brooklyn Fare

Το μενού γευσιγνωσίας του Chef’s Table στη Νέα Υόρκη κοστίζει 394,36$ ανά άτομο. Είναι ένα από τα ακριβότερα εστιατόρια στις ΗΠΑ, είναι αρκετά δύσκολο να κάνετε κρατήσεις, ενώ είναι δημοφιλές για τα πιάτα με οστρακοειδή και ψάρια.

3. The French Laundry

Το εστιατόριο του σεφ Thomas Keller βρίσκεται στο Yountville της Καλιφόρνια. Αν ψάχνετε για ένα εστιατόριο φτιαγμένο για ειδικές περιστάσεις, αποτελεί την τέλεια επιλογή. Το μενού γευσιγνωσίας του σεφ και τα νόστιμα λαχανικά για φαγητό σε υπαίθριο χώρο κοστίζουν 350$ ανά άτομο.

4. Εστιατόριο Le Meurice

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά εστιατόρια στο Παρίσι, το Le Meurice, «φωνάζει» πολυτέλεια. Διαθέτει μεγαλοπρεπή εσωτερική διακόσμηση, πολυελαίους, vintage καθρέφτες και τοιχογραφίες, γλυπτά εμπνευσμένα από το νερό και καρέκλες ύφους Space Age. Ένα ολοκληρωμένο δείπνο εδώ μπορεί να κοστίσει από 289$ έως 370$.

5. Εστιατόριο de l’Hotel de Ville

Αν θέλετε να δοκιμάσετε την καλύτερη κουζίνα της Ελβετίας, θα πρέπει να επισκεφθείτε το εστιατόριο de l’Hotel de Ville. Το φθηνότερο γεύμα που προσφέρει κοστίζει 60 ελβετικά φράγκα, ενώ το μενού πολλαπλών πιάτων που σερβίρει έχει τιμή που ξεκινά από 390 ελβετικά φράγκα.

6. Guy Savoy

Το εστιατόριο Guy Savoy του Λας Βέγκας προσφέρει πολλά μενού και όλα έχουν αρκετά υψηλές τιμές. Η τιμή του a la carte μενού είναι 125$, ενώ το κύριο μενού για ένα άτομο συνοδευμένο με εξαιρετικό κρασί κοστίζει 555$. Αν προτιμήσετε το μενού του Krug Chef’s Table, το οποίο περιλαμβάνει σαμπάνια και 10 πιάτα, τότε θα χρειαστεί να πληρώσετε το ποσό των 650$.

7. Υποθαλάσσιο εστιατόριο Ithaa

Δεκάξι πόδια κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, είναι ένα από τα πιο υπέροχα εστιατόρια στη Γη και βρίσκεται στις Μαλδίβες. Εδώ θα χρειαστεί να πληρώσετε περίπου 330$ για δείπνο υψηλής ποιότητας και 220$ για ένα απλό μεσημεριανό γεύμα κάτω από τη θάλασσα.

8. The Krug Room

Βρίσκεται στο Χονγκ Κονγκ και αποτελεί ένα από τα πιο ακριβά εστιατόρια. Ο Robin Zavou, ο σεφ του Krug Room δημιουργεί τρία ορεκτικά μενού με θαλασσινά και κρέας υψηλής ποιότητας σε συνδυασμό με σαμπάνια by Krug. Η τιμή για έως και 6 επισκέπτες κυμαίνεται από 375$ έως 760$.

9. Le Pre Catelan

Το Le Pre Catelan είναι ένα στολίδι του Παρισιού και το επιμελείται ο διάσημος σεφ Frederic Anton. Ένα υψηλής ποιότητας γεύμα οκτώ πιάτων, που περιλαμβάνει ραβιόλια με ζελέ από φύλλα χρυσού και φουά γκρα, μοσχαρίσιο κρέας και καπνιστό σολομό, θα σας κοστίσει γύρω στα 290 € (ή 336$).

10. Kitcho Arashiyama Honten

Βρίσκεται στο Κιότο της Ιαπωνίας και έχει καταγραφεί ως μία από τις δημοφιλέστερες επιλογές των τουριστών μετά την καραντίνα για τον COVID-19. Ένα μόνο γεύμα, που συνοδεύεται από sashimi, τουρσιά, σούπα, ρύζι στον ατμό, βραστό, ψητό και συνοδευτικό με γλυκά, πράσινο τσάι και φρούτα κυμαίνεται από 375$ έως 565$, ενώ ο λογαριασμός μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 754$.

Διαβάστε ακόμα:

Τα 10 ακριβότερα πολυτελή γιοτ στον κόσμο

Τα 10 παλαιότερα κτίρια στον κόσμο

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top