Αυτές είναι οι 5 πιο μικρές χώρες στον κόσμο

τουβαλου.png

Ας ρίξουμε μια ματιά στις 5 μικρότερες χώρες του κόσμου, που βρίσκονται, ποιες είναι και πόσος είναι ο πληθυσμός και η έκτασή τους;

Ο πλανήτης μας είναι γεμάτος εκπλήξεις και όμορφα μέρη που περιμένουν να εξερευνηθούν. Με τόσες πολλές χώρες στον κόσμο, μεγάλες και μικρές, η καθεμία είναι υπέροχη για τους δικούς της λόγους. Αλλά πόσοι από εσάς γνωρίζετε το γεγονός ότι υπάρχουν χώρες που είναι μόνο ένα τετράγωνο, όπως η Πόλη του Βατικανού;

Βατικανό (0,44 τ.χλμ.)

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται το όμορφο Βατικανό, το μικρότερο έθνος στον κόσμο! Σε έκταση μόλις 110 στρεμμάτων γης, ο πληθυσμός της χώρας είναι περίπου 1000 κάτοικοι μόνο. Παρά το μέγεθός της, η χώρα είναι γνωστή ως η πιο ιερή πόλη για τους χριστιανούς από όλο τον κόσμο. Το μέρος είναι ιστορικά συνδεδεμένο με τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες του κόσμου, όπως ο Μικελάντζελο και ο Λεονάρντο ντα Βίντσι, μεταξύ άλλων.

Μονακό

Είναι μόλις 2 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Κάποιος είπε σωστά: «Τα όμορφα πράγματα έρχονται σε μικρές συσκευασίες». Το Μονακό, το δεύτερο μικρότερο έθνος στον κόσμο, καλύπτει μια έκταση μόλις 499 στρεμμάτων. Αλλά το μικρό έθνος είναι πανέμορφο με την ομορφιά του να ξεπερνάει κάθε περιγραφή. Αν το επισκεφτείτε, σίγουρα θα εκπλαγείτε από την ομορφιά αυτού του έθνους. Ωστόσο, η χώρα είναι παγκοσμίως γνωστή για το Monte Carlo Casino και το Grand Prix, τον γνωστό αγώνα.

Ναούρου (21 τετραγωνικά χιλιόμετρα)

Στο νούμερο τρία της λίστας βρίσκεται το απίστευτα εντυπωσιακό Nauru, παλαιότερα γνωστό ως Pleasant Island.

Βρίσκεται ανατολικά της Αυστραλίας, ο σημερινός πληθυσμός της χώρας είναι περίπου 13000 άτομα. Η ειρηνική χώρα παραμένει μακριά από τους δημοφιλείς προορισμούς των περισσότερων τουριστών, αλλά αξίζει όλη την προσοχή.

Τουβαλού (25,9 τ.χλμ.)

Αυτή η εκπληκτική χώρα στην Ωκεανία, το Τουβαλού είναι το τέταρτο μικρότερο έθνος στον κόσμο και βρίσκεται στην Πολυνησία.

Παλαιότερα ήταν γνωστή ως Ellis Islands, ενώ ο πληθυσμός του νησιωτικού έθνους είναι περίπου 11000 άτομα. Δεδομένης της μακρινής τοποθεσίας της, η χώρα παραμένει εκτός της κλασικής τουριστικής λίστας, αλλά είναι ένας δημοφιλής παράξενος προορισμός.

Άγιος Μαρίνος (61,2 τ.χλμ.)

Ο Άγιος Μαρίνος βρίσκεται στο νούμερο πέντε στη λίστα με έκταση 61,2 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Ο πληθυσμός της χώρας είναι περίπου 33000 άτομα. Η οικονομία του Αγίου Μαρίνου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη χρηματοδότηση, τη βιομηχανία, τις υπηρεσίες και τον τουρισμό. Τα κύρια αξιοθέατα της όμορφης χώρας είναι τα κάστρα της στην κορυφή του βράχου που φαίνονται μαγικά.

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top