Παρουσίαση του Λευκώματος «Το δικό μας ’21» από τον Δήμο Πετρούπολης

41d2a214-62a6-4e97-bc36-63e7aba4327b.jpg

Ο Δήμος Πετρούπολης θα πραγματοποιήσει Εκδήλωση – Παρουσίαση του Λευκώματος «Το δικό μας ’21», το οποίο είναι αποτέλεσμα της έρευνας της Ιστορικού & Αρχαιολόγου Μαρίας – Άννας Μηλιώνη, κόρης του διακεκριμένου ερευνητή Τοπικής Ιστορίας Ανδρέα Μηλιώνη.

«Το δικό μας ’21» είναι ίσως το πρώτο βιβλίο που καταγράφει με σαφήνεια τον ρόλο και τη συμβολή της Βορειοδυτικής Αθήνας στο έπος του 1821. Σκιαγραφώντας τις μορφές των θεμελιωτών της ελευθερίας μας, οι οποίοι αναδείχτηκαν και έδρασαν στον τόπο μας, το εν λόγω Λεύκωμα περιέχει με ευσύνοπτο τρόπο και εικονογράφηση τα ιστορικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στην ευρύτερη περιοχή.

Η Κεντρική πλατεία της Πετρούπολης και 50 δρόμοι, οι περισσότεροι στο κέντρο της πόλης, είναι αφιερωμένοι στους ήρωες του εθνικού ξεσηκωμού, σε τοποθεσίες που διεξήχθησαν οι σημαντικότερες μάχες και σε τόπους μαρτυρίου και θυσιών, δίνοντας το χρώμα του 1821 σε αυτήν, ενισχύοντας παράλληλα την ιστορική μνήμη στις νεότερες γενιές.

Ο σχεδιασμός και η παραγωγή του Λευκώματος «Το δικό μας ’21» το οποίο θα διανεμηθεί δωρεάν στους δημότες, είναι προσφορά της εταιρείας Mediterranean Enterprises και η εκτύπωσή του είναι προσφορά της εταιρείας Print Pack.

 

Η παρουσίαση του Λευκώματος θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023 και ώρα 18:30 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πετρούπολης (Μπουμπουλίνας 59 & Αθανασίου Διάκου).

Μετά το πέρας της εκδήλωσης η συγγραφέας Μαρία – Άννα Μηλιώνη, θα υπογράψει τα αντίτυπα του βιβλίου της τα οποία θα διανεμηθούν δωρεάν από τον Δήμο Πετρούπολης.

 

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top