Ποια γυμναστική είναι ασφαλής την εποχή της πανδημίας του Covid-19;

Why-You-Get-Workout-Headaches1.jpg

Man Resting After Exercises In Gym

Αυτά είναι τα 5 είδη γυμναστικής και αθλήματα που τηρούν τους κανόνες του social distancing

Ασφαλείς τρόποι να γυμναστείτε εν μέσω πανδημίας

Η πανδημία του Covid-19 έχει αλλάξει ριζικά την καθημερινότητα όπως την γνωρίζαμε, πριν από αυτή. Κάθε τομέας της καθημερινότητας, από το πώς επικοινωνούμε, πώς πηγαίνουμε για φαγητό, πώς χρησιμοποιούμε τα μέσα μαζικής μεταφοράς και το πώς γυμναζόμαστε, έχει επηρεαστεί. Ειδικά την περίοδο του lockdown και της απαγόρευσης κυκλοφορίας, που είχαν κλείσει και τα γυμναστήρια, οι επιλογές για γυμναστική ήταν πολύ περιορισμένες. Η ρουτίνα πολλών fitness freaks χάθηκε, ή άλλαξε σε μεγάλο βαθμό.

Η αλήθεια είναι, πως η πανδημία του κορονοϊού μετράει πάνω από 5 μήνες ύπαρξης σε όλο τον πλανήτη, και σίγουρα θα κάνει αρκετό καιρό ακόμα μέχρι να εξαφανιστεί, σύμφωνα με τους επιδημιολόγους. Επομένως, η λύση του να μην κάνετε γυμναστική μέχρι να σταματήσει η διασπορά του Covid-19, δεν είναι βιώσιμη. Πρέπει να βρεθεί μία ενδιάμεση λύση, που να σας προσφέρει την άσκηση που χρειάζεστε, με ασφάλεια.

Διαβάστε ακόμα: Γυμναστική σπίτι: πώς να γυμναστείτε σε ελάχιστα τετραγωνικά

Πώς να γυμναστείτε με ασφάλεια χωρίς να κολλήσετε Covid-19

-Διατηρήστε τουλάχιστον 1,5 μέτρο απόσταση από άλλα άτομα

-Φορέστε μάσκα, ειδικά όταν η απόσταση αυτή είναι δύσκολο να διατηρηθεί

Προτιμήστε τη γυμναστική σε εξωτερικούς χώρους, όταν είναι αυτό δυνατό

-Όταν είστε σε κλειστό χώρο, κρατήστε απόσταση, φορέστε μάσκα και ανοίξτε τα παράθυρα

-Απολυμαίνετε τα όργανα και τον εξοπλισμό γυμναστικής

Πάμε λοιπόν, να δούμε τα 5 είδη γυμναστικής που είναι ασφαλή εν μέσω πανδημίας:

Περπάτημα/τρέξιμο

Είτε προτιμάτε να τρέχετε είτε να περπατάτε, αυτή η αερόβια άσκηση αποτελεί ίσως την καλύτερη και πιο ασφαλή λύση για να παραμείνετε σε καλή φυσική κατάσταση, και ταυτόχρονα ασφαλείς. Το αγαπημένο σπορ της καραντίνας, έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές εκείνη την περίοδο, απέκτησε καινούριους οπαδούς και πρωταγωνιστεί μέχρι και σήμερα. Αν μένετε σε μια περιοχή που επικρατεί συνωστισμός, προτιμήστε στενάκια ή δρόμους με λίγο κόσμο, αλλιώς αγοράστε μια ειδική μάσκα προσώπου για γυμναστική.

Ποδήλατο

Αν και η Αθήνα σαν πόλη δεν είναι και πολύ φιλική προς το ποδήλατο, είναι μια εξαιρετική επιλογή γυμναστικής για να διατηρείστε σε φόρμα. Αποφύγετε μεγάλους αυτοκινητόδρομους και κεντρικές οδικές αρτηρίες, για να είστε ασφαλείς σε σχέση με τα υπόλοιπα οχήματα.

Ομαδικά προγράμματα γυμναστικής σε εξωτερικούς χώρους

Για εσάς που δεν σας αρέσει να γυμνάζεστε μόνοι, αλλά έχετε συνηθίσει να συμμετέχετε σε μια ομάδα, τα ομαδικά προγράμματα σε εξωτερικούς χώρους, είναι η ιδανικότερη λύση. Υπάρχουν πολλά γυμναστήρια και personal trainers στην Ελλάδα που έχουν μετατοπίσει τον τομέα δραστηριότητάς τους σε εξωτερικούς χώρους. Pilates, crossfit, yoga και πολλά άλλα ομαδικά προγράμματα γυμναστικής, λαμβάνουν χώρα σε πάρκα, αυλές και ανοιχτούς εξωτερικούς χώρους και έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλείς επιλογές τελευταία. Αν διατηρείτε αποστάσεις μεταξύ σας οι συμμετέχοντες, τότε δεν έχετε να ανησυχείτε για διασπορά του ιού.

Κολύμπι

Το καλοκαίρι μπορεί να μας χαιρετάει σιγά σιγά, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να συνεχίσετε τα μπάνια και το κολύμπι σας, είτε σε μια θάλασσα, είτε στο πλησιέστερο κολυμβητήριο. Δώστε μόνο προσοχή στο αν το κολυμβητήριο τηρεί τα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του Covid-19, ότι απολυμαίνουν συχνά τις επιφάνειες, πλένουν τις πετσέτες μετά από κάθε χρήση κλπ.

Πεζοπορία

Η Ελλάδα, εκτός από εξωπραγματικές θάλασσες, έχει πολλά εντυπωσιακά βουνά και ορεινά τοπία, τα οποία μπορείτε να εκμεταλλευτείτε σε αυτούς τους περίεργους καιρούς που ζούμε. Δοκιμάστε την πεζοπορία σε πεζοπορικά μονοπάτια και διαδρομές, αφού πρώτα εξοπλιστείτε με τα απαραίτητα. Αφενός θα καλύψετε την επιθυμία σας για άσκηση με ασφάλεια, και αφετέρου θα έρθετε πιο κοντά με τη φύση και θα απολαύσετε εντυπωσιακά τοπία.

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top