Γκιούλμπασι μια συνταγή εξ ανατολών

gioulbasi-017web.jpg

Το γκιούλμπασι είναι ένα πιάτο με καταβολές εξ Ανατολών. Φτιάξτε την αυθεντική συνταγή με τρία είδη κρέατος

Υλικά για 3 άτομα

250 γραμμ. αρνί κομμένο σε μερίδες

250 γραμμ. χοιρινό κομμένο σε μερίδες

250 γραμμ. μοσχάρι κομμένο σε μερίδες 500 γραμμ.

Γραβιέρα «πικάντικη»

1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες

1,5 σκελίδα σκόρδο κομμένο

2 πράσινα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες αλάτι και χοντροκοπανισμένο πιπέρι

1/2 κ.κ. ρίγανη

Θυμάρι

4 κ.σ. βούτυρο γάλακτος

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βάζετε όλα τα κρέατα μαζί σε ένα μεγάλο μπολ ή λεκάνη και τα αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε τα κρεμ-μύδια και τα σκόρδα, πασπαλίζετε με τη ρίγανη ή το Θυμάρι, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τη γραβιέρα. Τέλος ρίχνετε το βούτυρο και ανακατεύετε καλά. Απλώνετε δύο μεγάλα κομμάτια αντικολλητικό χαρτί φούρνου ή λαδόκολλα και βάζετε στο κέντρο του το μείγμα με τα κρέατα και το τυρί. Κλείνετε καλά την πρώτη κόλλα και μετά τη δεύτερη από την αντίθετη πλευρά, με το άνοιγμα προ τα κάτω. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία, εναλλάξ, με 3-4 ακόμη κόλλες. Την τελευταία την κλείνετε με το άνοιγμα προ τα επάνω, για να μη φύγουν τα υγρά, και τη δένετε με σπάγκο. Τοποθετείτε το «πακέτο» σε ένα ταψί και ψήνετε το φαγητό στον φούρνο, στου 180° C, περίπου για 3 ώρες.

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top