Τα 6 δημοφιλέστερα ποτά του κόσμου

ismixingdrin.jpg

Μάθετε τα μυστικά, την ιστορία και την αξία των 6 πιο γνωστών ποτών του κόσμου μπύρα ούζο σαμπάνια σανγκρία

Ιαπωνία: σάκε μπύρα ούζο σαμπάνια σανγκρία

Το σάκε είναι αλκοολούχο ποτό, φτιαγμένο από βρασμένο ρύζι που συνοδεύει συχνά το sushi. Περιέχει περίπου 15% οινόπνευμα. Είναι ένα είδος ποτού που μπορεί εύκολα να εξυψώσει το πιάτο της ημέρας. Έχε υπόψη σου ότι το συγκεκριμένο ποτό πάει καλύτερα με γεύματα που έχουν έντονη γεύση. Αν θες να βρεις ένα καλό σάκε σε ειδικευμένα καταστήματα με Ιαπωνικά προϊόντα. Παραδοσιακά, το σάκε σερβίρεται με sakana, δηλαδή με ψάρι ή και άλλους μεζέδες. μπύρα ούζο σαμπάνια σανγκρία

Ισπανία: Σανγκρία

Η σανγκρία είναι ένα παραδοσιακό ισπανικό κρασί, που έχει πολλούς φανατικούς και στην χώρα μας, κυρίως χάρη στην ιδιαίτερη και γλυκιά γεύση της. Ένα από τα θετικά του συγκεκριμένου ποτού είναι ότι λόγω των φρούτων του περιέχει βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, ενώ δεν έχει υψηλή ποσότητα αλκοόλ και θερμίδων ανάλογα πάντα με τη συνταγή.

Μπορείτε, μάλιστα, να τη ζεστάνετε για πολύ λίγο προσθέτοντας ένα ξύλο κανέλας. Η κανέλα, εκτός από γεύση θα προσδώσει στο ποτό και χωνευτικές ιδιότητες, αφού βοηθάει στην πέψη, ενώ στο αιθέριο έλαιό της αποδίδονται καταπραϋντικές, αλλά και αφροδισιακές ιδιότητες.

Ελλάδα: ούζο

Αποτελεί ίσως το χαρακτηριστικό ποτό της χώρας μας. Σημαντικό ρόλο στην ποιότητα του ούζου έχει το γλυκάνισο που πρέπει να έχει ξεραθεί στη σκιά και να διατηρεί και μετά την αποξήρανση το χρώμα του. Το ούζο θολώνει με το νερό καθώς περιέχει ανηθόλη μια ουσία που περιέχεται στον γλυκάνισο και η οποία όταν αναμειγνύεται με το νερό χάνει προκαλεί θόλωμα. Ένα ποτηράκι ούζο περιέχει 27 γρ. οινόπνευμα, ενώ μία δόση ούζου μας προσφέρει 150 θερμίδες περίπου. Λόγω του γλυκάνισου που περιέχει που να βοηθήσει να χωνέψουμε ευκολότερα όταν καταναλώνεται φυσικά με μέτρο.

Γερμανία: Μπύρα μπύρα ούζο σαμπάνια σανγκρία

Στη Γερμανία η μπύρα είναι ένα ποτό ιδιαίτερα δημοφιλές. Μάλιστα στη χώρα λειτουργούν πάνω από 1.500 ζυθοποιίες ζυθοποιίες. Η ωρίμανση της μπίρας αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ποιότητά της. Η μπίρα κάνει πολύ αφρό, γιατί ένα μέρος του ανθρακικού που περιέχει και το οποίο παράγεται κατά τη ζύμωση. Ως προς την διατροφική της αξία η μπίρα μας προσφέρει κάποιες ποσότητες βιταμινών του συμπλέγματος Β λόγω της μαγιάς που περιέχει. Οι ξανθές μπίρες ζυθοποιούνται με βύνη που προέρχεται από σιτάρι και γι’ αυτό είναι πιο ανοιχτές.

Γαλλία: Σαμπάνια

Πρόκειται για τον γνωστό εκλεκτό αφρώδη οίνος, ο οποίος παράγεται από σταφύλια που καλλιεργούνται στη Γαλλία και συγκεκριμένα στην Καμπανία απ’ όπου το ποτό πήρε και το όνομα του. Τα ποτά της περιοχής ήταν γνωστά από τα μεσαιωνικά χρόνια. Για την παραγωγή της χρησιμοποιούνται οι ποικιλίες σταφυλιών chardonnay, pinot noir και Pinot Meunier της περιοχής. Οι αφρώδεις οίνοι δημιουργούνται με διάφορους τρόπους, αλλά η αυθεντική σαμπάνια παράγεται με τη «μέθοδο Champenoise».

Ιταλία: Vino cotto

Το Βίνο κότο σημαίνει μαγειρεμένο κρασί. Πρόκειται για ένα είδος κρασιού που προέρχεται από την κεντρική Ιταλία. Τις περισσότερες φορές το φτιάχνουν ιδιώτες και το απολαμβάνουν οι ίδιοι καθώς δεν πωλείται στις κάβες ή στα καταστήματα. Ο μούστος ζεσταίνεται σε ένα χάλκινο δοχείο όπου μειώνεται η περιεκτικότητά του στο 1/3 προτού ζυμωθεί σε ξύλινα βαρέλια. Μπορεί να ωριμάσει για χρόνια. Το χρώμα είναι βαθύ κόκκινο και ταιριάζει πολύ με γλυκά.

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top