Νερό με λεμόνι: Αυτοί είναι οι 5 λόγοι που πρέπει να πίνετε

water_lemon_pitcher_facebook_sm.jpg

S

Γιατροί, επιστήμονες αλλά και celebrities δεν ξεκινούν τη μέρα τους χωρίς να έχουν πιει ένα ποτήρι νερό με λεμόνι. Ορίστε το γιατί.

Είναι εξαιρετικός σύμμαχος για τη διαδικασία της πέψης

Άλλο ένα πλεονέκτημα του λεμονιού είναι ότι σας βοηθάει να χωνέψετε πιο εύκολα το φαγητό που καταναλώσατε. Τα οξέα σπάνε την τροφή σε μικρότερα κομμάτια, με αποτέλεσμα να χωνεύετε πιο γρήγορα. Αν κιόλας, πιείτε ένα ζεστό νερό με λεμόνι, θα έχετε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Σας κρατάει ενυδατωμένους

Το λεμόνι από μόνο του δεν βοηθάει στην ενυδάτωση, αλλά αν το πιείτε αναμεμειγμένο σε ένα ποτήρι με νερό, τότε πετυχαίνετε τον στόχο της ενυδάτωσης. Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να καταναλώνουν την ημερήσια ποσότητα νερού που πρέπει, και το να προσθέτουν λεμόνι, ή άλλες γεύσεις στο νερό τους, κάνει τη διαδικασία πιο γευστική και εύκολη. Αν και παλιότερα υπήρχε σαν οδηγία συγκεκριμένος αριθμός ποτηριών νερού την ημέρα για έναν άνθρωπο, σήμερα οι διατροφολόγοι έχουν συμπεράνει ότι η ποσότητα νερού που πρέπει να καταναλώνει ο καθένας εξαρτάται από το βάρος, την συχνότητα σωματικής άσκησης, και τον τόπο διαμονής. Για να σιγουρευτείτε ότι πίνετε αρκετό νερό, πρέπει να παρατηρήσετε το χρώμα των ούρων σας. Αν είναι ωχρό κίτρινο, πίνετε αρκετό νερό. Αν είναι καθαρό κίτρινο ή σκούρο, πρέπει να πίνετε περισσότερο.

Διαβάστε ακόμα: Αφυδάτωση: 8 ύπουλοι παράγοντες που σας αφυδατώνουν χωρίς να το καταλάβετε

Μπορεί να παίξει ρόλο στην καλή λειτουργία του συκωτιού

Το συκώτι ουσιαστικά λειτουργεί ως ένα φίλτρο του σώματός σας. Το νερό με λεμόνι σας ενυδατώνει και έτσι βοηθάει στην καλή λειτουργεία των οργάνων του σώματος, όπως και το συκώτι. Εκτός από την ενυδάτωση, το λεμόνι προστατεύει το σώμα σας απέναντι στις τοξίνες και μειώνει την ποσότητα λίπους στο συκώτι.

Ανεβάζει τα επίπεδα ποτάσιου (κάλιο) που χρειάζεται ο οργανισμός σας

Συνήθως συνδέουμε το ποτάσιο με τις μπανάνες, αλλά ξεχνάμε ότι και τα λεμόνια επίσης είναι μία πλούσια πηγή ποτάσιου. Το ποτάσιο ή αλλιώς κάλιο, είναι απαραίτητο για την λειτουργία των κυττάρων, της ισορρόπησης των υγρών στο σώμα και του μεταβολισμού. Πρόκειται για έναν ηλεκτρολύτη που αν βρίσκεται σε έλλειψη στον οργανισμό σας, αυξάνεται ο κίνδυνος να εμφανίσετε πέτρα στα νεφρά.

Σας δίνει δροσερή αναπνοή

Όταν μιλάμε για προσωπική υγιεινή, η φρεσκάδα της αναπνοής σας είναι ένα από τα πιο σημαντικά κριτήρια. Τα εσπεριδοειδή, και ειδικά το λεμόνι, βοηθούν στην μείωση των βακτηρίων μέσα στην περιοχή του στόματος. Βέβαια, οι τοξίνες που περιέχει το λεμόνι, μπορούν να διαβρώσουν τον σμάλτο των δοντιών. Προτιμήστε να καταναλώνετε τον χυμό με καλαμάκι για να μην έρχεται σε επαφή με τα δόντια σας.

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top