Κεράσια: που κάνουν καλό (4 οφέλη)

κεράσια-οφέλη.jpg

Δείτε που κάνουν καλό τα κεράσια και εντάξτε τα στη διατροφή σας

Προστατεύουν από καρδιακές παθήσεις

Αυτό αποκάλυψαν έρευνες Αμερικανών επιστημόνων, από τα Πανεπιστήμια του Michigan και του Johns Hopkins University. Όπως έδειξαν, τα συστατικά του κερασιού, και πιο συγκεκριμένα οι φαινόλες, συνδέονται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα ενώ οι φυτικές ίνες που περιέχει μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού και του παχέος εντέρου. Ωστόσο, τ’ αποτελέσματα θα πρέπει να επιβεβαιωθούν με θεραπευτικές δοκιμές σε ανθρώπους.

Είναι χρήσιμα κατά του διαβήτη

Ειδικά κατά του διαβήτη τύπου 2, που είναι η συχνότερη μορφή της νόσου, όπου η παραγωγή της ινσουλίνης από το πάγκρεας είναι ανεπαρκής. Κι αυτό γιατί οι ανθοκυανίνες, χημικές ουσίες που περιέχουν, αυξάνουν μέχρι και κατά 50% την παραγωγή της ινσουλίνης από τα κύτταρα του παγκρέατος. Η κατανάλωση κερασιών βοηθά και σε επίπεδο πρόληψης του διαβήτη. Πώς; οι ανθοκυανίνες λόγω της αυξημένης έκκρισης ινσουλίνης μπορεί να επιτρέπουν τον καλύτερο έλεγχο της γλυκόζης στο αίμα, αποτρέποντας την υπεργλυκαιμία και κατά συνέπεια το διαβήτη.

Προστατεύουν τα δόντια

Έρευνα για τη θεραπευτική τους αξία υποστηρίζει ότι ο χυμός τους αποτελεί ισχυρό αντιβακτηριακό παράγοντα ενάντια στην τερηδόνα των δοντιών.

Καταπολεμούν την αναιμία και ξεκουράζουν. Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε σίδηρο, η οποία προάγει την αιμοποίηση. Η τέφρα των μεταλλικών αλάτων τους αυξάνει αλκαλικά αποθέματα του οργανισμού, μειώνοντας, έτσι, την κόπωση.

Ανακουφίζουν από τους ρευματικούς πόνους και τη νεφρολιθίαση. Χάρη στα μεταλλικά άλατα και ιχνοστοιχεία, που περιέχουν.

Και κατά της αϋπνίας

Όπως έδειξε έρευνα του Πανεπιστημίου του Τέξας, αυτό επιτυγχάνεται μέσω της μελατονίνης, μιας φυσικής ορμόνης, η οποία έχει ευεργετικές επιπτώσεις στη λειτουργία του οργανισμού. Πρόκειται για ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία, υδατοδιαλυτή και λιποδιαλυτή η οποία περνά σε κύτταρα που δεν επιτρέπουν την είσοδο άλλων βιταμινών. Ένα γραμμάριο κεράσια περιέχει 13,5 ng (νανογραμμάρια) μελατονίνης.

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top