Τα ελληνικά τυριά και η θρεπτική τους αξία

ελληνικά-τυριά-θρεπτική-αξία.jpg

Η χώρα μας κατέχει την πρώτη θέση στην κατανάλωση τυριών παγκοσμίως. Δεν είναι όμως όλα τα ίδια. Ακόμα και στο ίδιος είδος τυριού υπάρχουν διαφορές στη διατροφική αξία, ανάλογα με τον τόπο προέλευσης.

Ανθότυρο

Ηπείρου

Θερμίδες: 228, λιπαρά: 16,9 γρ., πρωτεΐνη: 14,8 γρ. πρωτεΐνη, υδατάνθρακες: 4,1 γρ.

Μακεδονίας

Θερμίδες: 178, λιπαρά: 13,6 γρ., πρωτεΐνη: 14,8 γρ., υδατάνθρακες: 4,1 γρ.

Κασέρι  

Μακεδονίας

Θερμίδες: 379, λιπαρά: 30,6 γρ., πρωτεΐνη: 25,8 γρ., υδατάνθρακες: 2,2 γρ.

Νησιών Αιγαίου

Θερμίδες: 295, λιπαρά:  21,4 γρ., πρωτεΐνη 25,4 γρ.,  υδατάνθρακες:0,1 γρ.

Μυζήθρα

Κρήτης

Θερμίδες: 206, λιπαρά: 16,3 γρ., πρωτεΐνη 11,9 γρ., υδατάνθρακες: 2,8 γρ.

Θεσσαλίας

Θερμίδες: 153, λιπαρά: 9,1 γρ., πρωτεΐνη: 14,5 γρ., υδατάνθρακες: 3,2 γρ.

Πηγή: Κλινική Προληπτικής Ιατρικής & Διατροφής Πανεπιστημίου Κρήτης

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top