Πανελλήνια Συνάντηση Κλάδου Οδηγών του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού στη Χαλκίδα

Συνάντηση-Κλάδου-Οδηγών-του-Σώματος-Ελληνικού-Οδηγισμού.png

Από το Σάββατο 22 Απριλίου έως την Κυριακή 23 Μαΐου, πάνω από 120 ενήλικοι εθελοντές και παιδιά 11-14 ετών από όλη την Ελλάδα, συναντιούνται στην πόλη της Χαλκίδας με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του διετούς προγράμματός τους, Αλλαγή-ΑλλήΓη.

Το διετές πρόγραμμα του Κλάδου Οδηγών βασίζεται στη διεπιστημονικότητα του STEAM (Θετικές επιστήμες, Τεχνολογία, Μηχανική, Τέχνες, Μαθηματικά). Τα παιδιά, τον πρώτο χρόνο, συνεργάστηκαν και δούλεψαν πάνω σε διάφορες δοκιμασίες, προκειμένου να καλλιεργήσουν τις δεξιότητές τους, για την επόμενη φάση. Το δεύτερο χρόνο, επέλεξαν και δημιούργησαν το δικό τους έργο πάνω στο επιχειρείν, τα παιχνίδια και τις νέες τεχνολογίες. Το σύνολο του έργου τους θα παρουσιαστεί στη Συνάντηση, παράλληλα με την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης, θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός στο δασάκι Κανηθούς και της παραλίας Σουβάλας, την Κυριακή 23/4, 11:30-13:30, ημέρα της Μητέρας Γης.

Χορηγοί επικοινωνίας της δράσης αλλά και της πανελλήνιας συνάντησης είναι το Off Magazine και το Just radio.

Ο Ελληνικός Οδηγισμός συμβάλλει στην ανάπτυξη των παιδιών και των νέων ώστε να γίνονται άτομα υπεύθυνα, ελεύθερα και ικανά να διεκδικούν και να συμμετέχουν ως ενεργοί πολίτες. Οι κοινές αξίες όλων των Οδηγών είναι η συνεργασία, η δικαιοσύνη, ο σεβασμός στον άνθρωπο και στο περιβάλλον.

Σε όλη την διαδρομή του, ο Ελληνικός Οδηγισμός, αλληλεπιδρά με την κοινωνία και προσπαθεί πάντα να είναι στην αιχμή της πρωτοπορίας.

 

Στοιχεία επικοινωνίας: Ξενοφώντος 10, 105 57

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top