Τόνια Γερακάρη: συνέντευξη με άρωμα… επικοινωνίας!

IMG-1683.jpg

Συναντήσαμε την Τόνια Γερακάρη, ιδρύτρια του epikinoniaclub του μεγαλύτερου club γνωριμιών στην Ελλάδα και συζητήσαμε, για τις ανθρώπινες σχέσεις, την επικοινωνία των ανθρώπων στις μέρες μας, αλλά και για την έμπνευση που είχε για την δημιουργία του club πριν από 20 χρόνια.

Ένας λαμπερός και ζεστός άνθρωπος, γεμάτος ιδέες μας προτρέπει να αφήσουμε ότι μας πηγαίνει πίσω και να χαρούμε τις ομορφιές της ζωής. Το Επικοινωνία club, σε περιμένει με διαφορετικά θεματικά events, κάθε εβδομάδα, εκδρομές, επισκέψεις στο θέατρο και πολιτιστικά δρώμενα για να σε κάνει να δεις τη ζωή..με άρωμα Επικοινωνίας.

Πόσα χρόνια ασχολείστε με αυτόν τον χώρο;

Έχουμε ήδη συμπληρώσει 20 χρόνια δημιουργικής πορείας

Από που αντλήσατε έμπνευση για τη δημιουργία του Επικοινωνία club;

Έχοντας ζήσει στην Αγγλία πριν από 25 χρόνια, παρευρέθηκα πολλές φορές σε αντίστοιχες εκδηλώσεις ψυχαγωγικού και πολιτιστικού χαρακτήρα. Όταν γύρισα στην Ελλάδα, σκέφτηκα να ιδρύσω ένα χώρο επικοινωνίας (με την ευρύτερη έννοια), όπου άτομα με κοινά ενδιαφέροντα και ανάλογες βιωματικές εμπειρίες θα μπορούν να συναντιούνται σε ένα ασφαλές περιβάλλον, να ανταλλάσσουν απόψεις, να μοιράζονται γνώσεις και εμπειρίες και αν το επιθυμούν, να δημιουργούν σχέσεις φιλικές, κοινωνικές, ακόμα και συντροφικές. Ήταν πρωτοποριακό βήμα για εκείνη την εποχή γιατί δεν υπήρχε κάτι παρόμοιο. Ξεκίνησα με αρκετές επιφυλάξεις στην αρχή,  γνωρίζοντας τις προκαταλήψεις και τα στερεότυπα που επικρατούσαν στην Ελλάδα.

Ποιες είναι οι δραστηριότητες που θα μπορούσε να συμμετέχει κάποιος, αν γίνει μέλος στο Επικοινωνία club;

Στο μηνιαίο μας πρόγραμμα υπάρχουν περίπου 20 δραστηριότητες, οι οποίες ποικίλουν, ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες των μελών μας για ποιοτική διασκέδαση, ψυχαγωγία και διάφορα θεματικά – πολιτιστικά δρώμενα. Δεν λείπουν οι θεατρικές βραδιές, που ολοκληρώνονται με όμορφες συζητήσεις στο φουαγιέ συμμετεχόντων και των συντελεστών των παραστάσεων.  Διοργανώνουμε επίσης ημερήσιες, καθώς και πολυήμερες εκδρομές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Τι πιστεύετε ότι μπορεί να ωθήσει κάποιον στο να αναζητήσει καινούργιες γνωριμίες μέσα από εσάς;

Οι ανθρώπινες σχέσεις συχνά βαλτώνουν εξ αιτίας της απαιτητικής καθημερινότητας και των γρήγορων ρυθμών, που οι περισσότεροι πλέον άνθρωποι αναγκάζονται να επιβάλλουν στην ζωή τους. Τόσο οι φίλοι, όσο και παρέες μετά από μία κρίση (όπως το διαζύγιο), χωρίζονται συνήθως σε στρατόπεδα…αλλά, ακόμα και όταν δεν συμβαίνει αυτό, οι άνθρωποι που είναι στο φιλικό ή κοινωνικό μας περιβάλλον, κάποια στιγμή παντρεύονται ή δημιουργούν σχέσεις με αποτέλεσμα να ακολουθούν τη δική τους πορεία και να είναι δύσκολο να συνυπάρχουν με εμάς. Εδώ ακριβώς δίνει λύση το Επικοινωνία Club.

Ποιο είναι το σύνηθες προφίλ των μελών σας;

Είναι άτομα με καλλιέργεια και πολιτισμό, άτομα με θετική σκέψη, που έχουν γυρίσει σελίδα στη ζωή τους και αναζητούν καινούργιους ανθρώπους για κοινωνική συναναστροφή και μια ποιοτικά διαφορετική καθημερινότητα, μέσα από την οποία συχνά προκύπτουν και ουσιαστικές συντροφικές σχέσεις, χωρίς αυτό να είναι αυτοσκοπός.

Μετά από τόσα χρόνια στο χώρο, έχετε δει να ξετυλίγονται ιστορίες αγάπης και φιλίες που διαρκούν διαχρονικά; Υπάρχει κάποια τόσο ξεχωριστή, που θα θέλατε να τη μοιραστείτε μαζί μας;

Βλέπουμε συχνά να ξετυλίγονται ρομαντικές ιστορίες, αλλά και δυνατές σχέσεις φιλίας. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας (ανώνυμα βεβαίως) την εξής ιστορία :  Πριν από αρκετά χρόνια, ήρθαν στο club 2 άτομα με λίγους μήνες διαφορά στην εγγραφή τους. Αυτά τα άτομα είχαν χωρίσει μετά από πολλά χρόνια σχέσης και συμβίωσης. Όταν συναντηθήκαμε στο γραφείο για τη συμπλήρωση του σχετικού εντύπου εγγραφής, τόσο το ένα άτομο, όσο και το άλλο (εννοείται σε διαφορετικούς χρόνους) αφιέρωσαν αρκετό χρόνο περιγράφοντας πόσο άδικα και άδοξα είχε λήξει η τελευταία τους σχέση… Θυμάμαι ακόμα (εννοείται χωρίς να γνωρίζω τότε σε ποιον αναφερόταν ο καθένας)  , ότι έκανα και για τους δύο τη σκέψη – τελικά αυτά που τους ενώνουν ίσως είναι πιο δυνατά από αυτά που τους χωρίζουν – . Παρότι με διαβεβαίωσαν ότι δεν θα έμπαιναν ποτέ στη διαδικασία να επαναδιαπραγματευτούν τη σχέση και τον χωρισμό, οι άνθρωποι  αυτοί συναντήθηκαν σε ανύποπτο χρόνο σε κάποια εκδρομή και από τότε είναι πάλι μαζί…

Ποιο είναι το βασικότερο πρόβλημα επικοινωνίας, ανάμεσα στους ανθρώπους, στις μέρες μας;

Οι αυξημένες απαιτήσεις της καθημερινότητας οδηγούν συχνά τους ανθρώπους στο να κλείνονται στον εαυτό τους και σταδιακά να αποξενώνονται. Στην κρίση βεβαίως των ουσιαστικών ανθρωπίνων σχέσεων σήμερα έχει συμβάλλει και η ηλεκτρονική επικοινωνία, η οποία είναι εντελώς επιφανειακή και επικεντρώνεται κυρίως στην εικόνα. Όλα αυτά μοιραία, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση οδηγούν στην έλλειψη επικοινωνίας.  Όταν τα συμπτώματα αρχίσουν να διακρίνονται, είναι συνήθως αργά γιατί η επικοινωνία έχει αρχίσει να χάνεται πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα… Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση παρατηρώντας τις μικρές αλλαγές στις συμπεριφορές των άλλων για να προλάβουμε την κατάσταση πριν γίνει μη αναστρέψιμη.

Τι είναι αυτό που σας αρέσει περισσότερο στη δουλειά σας;

Αυτό που απολαμβάνω περισσότερο είναι το -άρωμα της επικοινωνίας- απαλλαγμένο από τοξικότητα και αρνητισμό !!! Μετά από τόσα χρόνια, κατάφερα να το αναγνωρίζω και να ευγνωμονώ το Σύμπαν που συνωμότησε να εκφραστούν δημιουργικά οι ανθρωποκεντρικές μου αντιλήψεις.Το πιο σημαντικό στην επικοινωνία και στις σχέσεις είναι να ακούς αυτά που δεν λέγονται…

Ποια είναι τα πιο αγαπημένα σας μέρη, στην Αθήνα;

Διοργανώνουμε δραστηριότητες στο κέντρο της Αθήνας (Πλάκα, Θησείο κ.ά), αλλά και στα νότια και στα βόρεια προάστια

Επισκεφτείτε το Επικοινωνία club: https://epikinoniaclub.gr/

Τηλέφωνο: +30 6933033728

Mail: club@epikinoniaclub.gr

 

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top