Μπάνιο σκύλου στο σπίτι: οδηγός επιτυχίας!

chowchow-in-bath-at-groomers.jpg

Για να αποφύγετε τα απρόοπτα με το μπάνιο του σκύλου στο σπίτι, τις σαπουνάδες στο σαλόνι, αλλά και το κυνηγητό κάντε την όλη διαδικασία πιο εύκολη, με τις παρακάτω συμβουλές

Κάντε το μπάνιο του σκύλου στο σπίτι μια εύκολη διαδικασία σε 9 βήματα

 

Το μπάνιο του σκύλου στο σπίτι: το κυρίως… μπάνιο

Φροντίστε ώστε η θερμοκρασία του νερού, το θα πρέπει να φτάνει το πολύ μέχρι τη μέση των ποδιών του, να κυμαίνεται γύρω 33 με 35°C.

Βάλτε το σκυλάκι σας μέσα στην μπανιέρα και κρατήστε το από το λουρί ή το δέρμα του λαιμού του, όσο πιο σταθερά μπορείτε.

Χρησιμοποιήστε κάποιο ειδικό σαμπουάν, που θα βρείτε στα καταστήματα Pet Shop, που είναι φιλικό με το δέρμα του αλλά και για να προστατεύεται και από τυχόν παράσιτα.

Ξεκινήστε το σαπούνισμα από το λαιμό και συνεχίστε σε όλο το σώμα, τρίβοντας καλά το δέρμα.  Για να καθαρίσετε το κεφάλι του ζώου χωρίς να μπει νερό στα αυτιά του, χρησιμοποιήστε ένα βρεγμένο πανί ή σφουγγάρι.

 

Το ξέπλυμα και το στέγνωμα

Ξεπλύνετέ το σκυλί με προσοχή και φροντίστε να μη μείνουν υπολείμματα σαμπουάν στο τρίχωμά του καθώς αυτά μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς στο δέρμα του.

Απομακρύνετε με το χέρι σας το νερό από πάνω του και στη συνέχεια για να το στεγνώσετε πλήρως χρησιμοποιήστε κάποια απορροφητική πετσέτα και σκουπίστε το με μικρή δύναμη.

Για να στεγνώσει τελείως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πιστολάκι των μαλλιών. Μπορεί στην αρχή να αντιδράσει, αλλά όταν συνηθίσει το θόρυβο που κάνει το μηχάνημα είναι πολύ πιθανό να αρχίσει να του αρέσει η ζέστη και να απολαμβάνει την όλη διαδικασία και θα περιμένει υπομονετικά να στεγνώσει. Αποφύγετε, ωστόσο ,τον καυτό αέρα και μην κατευθύνετε τον ζεστό αέρα στα αυτιά ή τη μουσούδα του.

Το χτένισμα

Για να το χτενίσετε, φροντίστε το τρίχωμα να είναι απολύτως στεγνό και χρησιμοποιήστε μια βούρτσα ειδική για το τρίχωμά του (αν είναι κοντό, προτιμήστε τρίχινη, ενώ αν είναι μακρύ μεταλλική). Βουρτσίστε προς τη φορά που φυτρώνουν οι τρίχες και προσέξτε η βούρτσα να φτάνει μέχρι το δέρμα. Επαναλαμβάνετε κάθε 2 εβδομάδες, για να απομακρύνετε τη σκόνη και από τη γούνα του.

Τι να προσέξετε

Αποφύγετε του κάνετε μπάνιο πολύ συχνά. Μπορεί να αφαιρέσει το απαραίτητο λίπος από το δέρμα του, αφήνοντάς το στεγνό και λιγότερο

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top