Μασταλγία: Γιατί πονάει το στήθος μου;

Μασταλγία.jpg

Έως το 70% των γυναικών που παρουσιάζουν πόνο στο στήθος που λέγεται μασταλγία, σε κάποιες φάσεις της ζωής τους.

Έως το 70% των γυναικών που παρουσιάζουν πόνο στο στήθος που λέγεται μασταλγία, σε κάποιες φάσεις της ζωής τους. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τον οποίον συμβαίνει αυτό και οι πιο κοινοί έχουν να κάνουν με ορμονικές αλλαγές, κυρίως την περίοδο λίγο πριν την περίοδο σας. Ο συνεχής πόνος στο στήθος συμβαίνει κυρίως μετά τα 30 και μπορεί να νιώσετε ευαισθησία και πρήξιμο και στα δυο στήθη ή ένα έντονο κάψιμο σε ένα μόνο σημείο.

Ο πόνος σε όλη την επιφάνεια του στήθους θα μπορούσε να σημαίνει κατακράτηση υγρών, που μπορεί να έχει να κάνει με την διατροφή. Μερικές γυναίκες αισθάνονται ανακούφιση με το να παίρνουν συμπληρώματα βιταμίνης Β5 και Ε. Άλλες αισθάνονται πως καλύτερα όταν μειώνουν την καφεΐνη και το αλάτι. Αλλά αλλαγές στην δίαιτα δεν λειτουργούν πάντοτε από μόνες τους. Σε αυτή την περίπτωση, μιλήστε με τον γιατρό σας για να σας γράψει κάποια φάρμακα.

Ο έντονος πόνος δείχνει κύστη στο στήθος. Μπορεί να το νιώθετε ως μια μάζα, αλλά μπορεί και να είναι πολύ βαθύ και να μην είναι αισθητό με την αφή. Είναι αβλαβής, αλλά μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο καρκίνου του στήθους. Μετά από την διάγνωση είτε με υπέρηχο, είτε με μαστογραφία, οι κύστες μπορούν να καθαριστούν με μια βελόνα, ενώ τα ινωδοαδενώματα μπορεί να χρειαστούν επέμβαση.

news.health.com

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top