Αυτές είναι 5 χώρες με τους περισσότερους επισκέπτες στον κόσμο

nil-castellvi-ZG5_505mUog-unsplash-1.jpg

Γαλλία, Ισπανία, Ηνωμένες Πολιτείες, Κίνα. Ποιες άλλες είναι χώρες με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στον πλανήτη;

Σύμφωνα με μια έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, η Γαλλία ήταν η χώρα που συγκέντρωσε τους περισσότερους επισκέπτες από κάθε άλλη χώρα το 2018. Περισσότερα από 89 εκατομμύρια επισκέπτες έφτασαν στη Γαλλία για να δουν από κοντά τα παγκοσμίου φήμης αξιοθέατα όπως το Λούβρο, ο Πύργος του Άιφελ, οι Βερσαλλίες κ.ά. Τα περισσότερα αξιοθέατα βρίσκονται στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, το Παρίσι, το οποίο είναι και μία από τις μεγαλύτερες σε πληθυσμό πόλεις της Ευρώπης.

Αυτές είναι οι 5 χώρες με τους περισσότερους επισκέπτες στον κόσμο:

  1. Ιταλία – 62 εκατομμύρια επισκέπτες

Για πολλούς, η Ιταλία αποτελεί τον προορισμό των ονείρων τους. Με 50 μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, αρχαιολογικά αξιοθέατα από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, κτίρια, Αναγεννησιακά μνημεία, τις Ιταλικές Άλπεις και πολλές άλλες περιοχές της ενδοχώρας και τις μεσογειακές ακτές της, η Ιταλία είναι η 5η χώρα με τους περισσότερους επισκέπτες στον πλανήτη. Μερικές από τις περιοχές με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, είναι η Ρώμη, η Βενετία, η Φλωρεντία και το Μιλάνο, με τα μοναδικά τους αξιοθέατα, ιστορία, κουλτούρα και κουζίνα.

  1. Κίνα – 63 εκατομμύρια επισκέπτες

Η χώρα του Σινικού Τείχους, των πέντε ιερών βουνών, των ναών των Σαολίν, της Απαγορευμένης Πόλης, του Φράγματος των Τριών Φαραγγιών και άλλων φυσικών, πολιτισμικών και ιστορικών αξιοθέατων, η Κίνα, πέρα από πολυπληθής, είναι και από τις χώρες με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα τουριστών. Στην Κίνα έφτασαν 55,6 εκατομμύρια ξένοι επισκέπτες το 2014, με τους αριθμούς αυτούς στον τουρισμό να προβλέπεται να αυξηθούν ακόμα περισσότερο στα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

  1. Ηνωμένες Πολιτείες – 80 εκατομμύρια επισκέπτες

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια αχανής έκτασης χώρα που προσφέρει έναν τεράστιο αριθμό δραστηριοτήτων και αξιοθέατων στους επισκέπτες και τους τουρίστες από όλο τον κόσμο. Πολλές από τις Αμερικανικές πόλεις, όπως η Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και το Λας Βέγκας βουλιάζουν από επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Από τις πιο σημαντικές φυσικές ατραξιόν, είναι το μεγαλειώδες Γκραν Κάνυον, το Εθνικό Πάρκο Γέλοουστοουν, οι παραλίες της Χαβάης και πολλά άλλα. Σε 29 πολιτείες της χώρας, η τουριστική βιομηχανία αποτελεί μία από τις 3 κορυφαίες βιομηχανίες, δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες εργασίας στον τομέα αυτό. Κατά κύριο λόγο, οι επισκέπτες που επιλέγουν την Αμερική προέρχονται από το Μεξικό, τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο, με τον εσωτερικό τουρισμό της να είναι επίσης πολύ ενεργός.

  1. Ισπανία 83 – εκατομμύρια επισκέπτες

Ο τουρισμός είναι μια πολύ σημαντική υπόθεση στην Ισπανία, με τη βιομηχανία του να αποτελεί σχεδόν το 11% του εθνικού ΑΕΠ της χώρας. Η πλειονότητα των επισκεπτών στην Ισπανία προέρχεται από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Ιταλία και η Γερμανία. Η Ισπανία είναι ένας hot προορισμός για έναν τουρίστα, καθώς διαθέτει πολλές πόλεις με πλούσια ιστορία, όπως η Βαρκελώνη και η Μαδρίτη, καθώς και παγκοσμίου φήμης ξενοδοχειακές μονάδες στις ακτές της Μεσογείου και του Ατλαντικού. Φιλοξενεί επίσης δημοφιλή φεστιβάλ, όπως το Καρναβάλι, και το διακεκριμένο μουσικό φεστιβάλ Primavera. Επιπλέον, στην Ισπανία υπάρχουν 15 εθνικά πάρκα, ανεπτυγμένες επιλογές καταλυμάτων για τον χειμώνα, και μία πολύ ζωντανή νυχτερινή ζωή. 13 Ισπανικές πόλεις βρίσκονται στη λίστα με τα μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

1.Γαλλία – 89 εκατομμύρια επισκέπτες

Όπως προαναφέραμε στην εισαγωγή, η Γαλλία είναι ο κυρίαρχος παίκτης στον κόσμο του τουρισμού. Στην Γαλλία υπάρχουν πολλά μέρη με δυνητικό τουριστικό ενδιαφέρον. Έχει πόλεις με έντονο πολιτιστικό στοιχείο, όπως το Παρίσι, η Λυών και το Στρασβούργο. Διαθέτει, επίσης, τις Ιταλικές Άλπεις, καταλύματα για σκι, παραλίες, γραφικά γαλλικά χωριά, εντυπωσιακούς κήπους, πάρκα, αμπελώνες και πολλά άλλα σε μία λίστα που δεν τελειώνει ποτέ. Έχει 37 μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO που αναγνωρίζονται παντού στον κόσμο. Στη Γαλλία, το 9,7% του Α.Ε.Π., ανήκει στον κλάδο του τουρισμού και του ταξιδιού. 30% των κερδών που προέρχονται από τον τουρισμό, είναι από ξένους επισκέπτες, ενώ το 70% έρχεται από τους ίδιους τους κατοίκους της Γαλλίας. Τέλος, η πρωτεύουσα της, το Παρίσι, είναι επίσης η πόλη με τους περισσότερους επισκέπτες στον κόσμο.

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top