Μετακόμιση; 8 σημεία που πρέπει να προσέξετε

shipping-fragile-items-2.jpg

Αλλάζετε σπίτι; Αν η μετακόμιση σας αγχώνει δείτε ποια σημεία πρέπει να προσέξετε για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων…

Αλλάξτε τις κλειδαριές

Πρώτα απ ‘όλα, είναι σημαντικό να διατηρείτε την οικογένεια και την περιουσία σας ασφαλή. Δεν θέλετε έναν ξένο να διαθέτει ένα κλειδί της πόρτα σας. Έτσι, η αλλαγή των κλειδαριών στο σπίτι σας είναι ένα απαραίτητο βήμα. Κάντε το πριν μετακινηθείτε και θα βρείτε τον εαυτό σας να χαλαρώνει ήρεμος, όταν ξαπλώνετε στο κρεβάτι τις πρώτες νύχτες στο νέο σας σπίτι. Επιπλέον, η αλλαγή των κλειδαριών προτού μετακινηθείτε προστατεύει την περιουσία σας στο διάστημα που οι κλειδαριές σας αλλάζουν.

Ενημερώστε τη διεύθυνσή σας

Η αλλαγή της διεύθυνσής σας είναι απαραίτητη αν δεν θέλετε να χάσετε την αλληλογραφία σας. Καταγράψτε όλες τις πιθανές υπηρεσίες που μπορεί να πρέπεπι να επικοινωνήσουν μαζί σας και χρειάζεται να ενημερωθούν για την αλλαγή της διεύθυνσης σας.  Γνωρίζατε ότι το USPS προσφέρει προώθηση αλληλογραφίας για μετακινούμενους; Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απευθυνθείτε στο αρμόδιο τμήμα.

Επιλέξτε τη σωστή μεταφορική

Ρωτήστε αν αναλαμβάνουν τη συσκευασία όλων των αντικειμένων και της οικοσκευής που έχετε να μεταφέρετε. Το κλειδί για μια ξεκούραστη για σας μετακόμιση είναι να γίνει σωστά το πακετάρισμα και να υπάρχει αρκετό προσωπικό ώστε να τελειώσει γρήγορα η διαδικασία. Ξεκινήστε νωρίς για να μην βρεθείτε να προσπαθείτε να βρείτε έναν χώρο να κοιμηθείτε το ξημέρωμα ανάμεσα σε κούτες. Ζητήστε να σας κάνουν μια δωρεάν εκτίμηση του κόστους κατ΄ οίκον.

Ελέγξτε για διαρροές

Με έναν απλό διπλό έλεγχο, μπορείτε να σιγουρευτείτε. Καθώς μετακομίζετε και δεν χρησιμοποιείτε ακόμα νερό, ελέγξτε το μετρητή νερού. Περιμένετε δύο ώρες, βεβαιωθείτε ότι κανείς δεν χρησιμοποιεί νερό και, στη συνέχεια, ελέγξτε ξανά το μετρητή σας. Θα πρέπει να διαβάζετε ακριβώς την ίδια ένδειξη. Αν δεν συμβαίνει αυτό, έχετε υδραυλική διαρροή. Μπορείτε ή όχι να επιλέξετε να το αντιμετωπίσετε αμέσως, αλλά τουλάχιστον θα γνωρίζετε την τρέχουσα κατάσταση των σωλήνων σας. Επιπλέον, είναι πολύ πιο εύκολο να κανονίσετε δύο ώρες να διακόψετε το νερό κατά τη διάρκεια της μετακίνησης όταν δεν θα το χρειάζεστε ώστε να επιδιορθώσετε τη βλάβη.

Εντοπίστε τους διακόπτες των παροχών

Πολλοί άνθρωποι βρέθηκαν σε δύσκολη κατάσταση επειδή δεν αφιέρωσαν λίγο από το χρόνο τους για να το εντοπίσουν με την ηρεμία τους διακόπτες των παροχών όταν δεν είχαν κάποιο πρόβλημα π.χ. διαρροή που έπρεπε να αντιμετωπίσουν. Εντοπίστε, λοιπόν, από νωρίς το γενικό διακόπτη παροχής νερού και αερίου προτού μετακινηθείτε. Τσεκάρετε τον πίνακα του ρεύματος και δείτε τους διακόπτες του.  Σε κάθε περίπτωση, είναι καλύτερο να τα βρείτε όλα αυτά τώρα παρά να ψάχνετε με άγχος όταν ένας σωλήνας που έσπασε αναβλύζει νερό στα πατώματα σας.

Αλλάξτε τα καθίσματα τουαλέτας

Μια απλή αλλαγή των καθισμάτων τουαλέτας θα σας βοηθήσει να νιώσετε ότι το σπίτι είναι πραγματικά δικό σας – και θα σας αποτρέψει να ανησυχείτε για ποιος καθόταν εκεί πριν πάρετε τα κλειδιά. Εάν θέλετε να κάνετε κάτι ακόμα καλύτερο, σκεφτείτε να επιλέξετε ένα αποσπώμενο κάθισμα τουαλέτας. Ξέρετε πως είναι αυτή η απογοητευτική αίσθηση καθαρισμού των μεντεσέδων του καθίσματος τουαλέτας σας που σας κάνει να αισθάνεστε ότι δεν είναι ποτέ πραγματικά καθαρή; Με ένα αποσπώμενο κάθισμα, μπορείτε να το αφαιρέσετε όλο και να κάνετε κάθε γωνιά να λάμπει.

Ελέγξτε τους συναγερμούς

Μην κοιμάστε ούτε μία νύχτα στο σπίτι σας χωρίς προστατευτικά μέτρα. Πριν μετακινηθείτε, αντικαταστήστε τις μπαταρίες του συναγερμού και δοκιμάστε τον. Ελέγξτε όλες τις «παγίδες» και δείτε αν επικοινωνεί με το κέντρο ελέγχου αν είναι συνδεδεμένος. Το ίδιο πρέπει να κάνετε αν διαθέτει συναγερμό καπνού και ανιχνευτή μονοξειδίου του άνθρακα. Εάν το νέο σας σπίτι δεν διαθέτει ανιχνευτή μονοξειδίου του άνθρακα, αγοράστε ένα από ένα κατάστημα. Όταν το ρυθμίζετε για πρώτη φορά, κάντε το σε εξωτερικούς χώρους.

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top