Τα πιο δημοφιλή γλυκά του κόσμου

recipe-img-slide.jpg

Κάθε λαός έχει τα δικά του γλυκά. Δείτε τις συνταγές των 4 πιο γνωστών και νόστιμων γλυκών του κόσμου και δοκιμάστε και εσείς τις ικανότητες σας στη ζαχαροπλαστική.

ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ (ΑΥΣΤΡΙΑ)

6 μερίδες

ΥΛΙΚΑ

4 φύλλα για μπακλαβά
2 ξινόμηλα
3 μήλα
2 φλιτζάνια του τσαγιού καρύδια
1 φλιτζάνι σταφίδες
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
1/2 ποτηράκι κονιάκ
1 κουταλάκι κανέλα
Ελαιόλαδο
Ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

* Καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα σε κύβους.

* Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα μήλα, τη σταφίδα, τη ζάχαρη, τα καρύδια, το λεμόνι και το κονιάκ.

* Λαδώστε τα φύλλα του μπακλαβά, τοποθετώντας το ένα πάνω στο άλλο

*Βάλτε το μείγμα με τα μήλα και τυλίξτε το έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα καλά διπλωμένο ρολό.

* Βάλτε το σε ένα λαδωμένο ταψί και ψήστε στους 180 C μέχρι να ροδίσει. Ανάλογα και με το φούρνο σας θα χρειαστούν περίπου 40 λεπτά.

* Μόλις ετοιμαστεί το γλυκό πασπαλίστε με άχνη και κανέλα.

 

ΠΑΒΛΟΒΑ (ΡΩΣΙΑ)*

Είναι ένα επιδόρπιο με βάση τη μαρέγκα που πήρε το όνομά του από τη διάσημη Ρωσίδα μπαλαρίνα Άννα Πάβλοβα. Είναι ένα επιδόρπιο με τραγανό εξωτερικό και μαλακό, ελαφρύ εσωτερικό που συνήθως γαρνίρεται με φρούτα και κατά προτίμηση με σαντιγί. Σϋμφωνα με τη wikipedia το επιδόρπιο πιστεύεται ότι δημιουργήθηκε προς τιμήν της χορεύτριας, είτε κατά τη διάρκεια ή μετά, από μία από τις περιοδείες της στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία το 1920.

Υλικά

Για μαρέγκα
4 ασπράδια
120 γρ. ζάχαρη
120 γρ. ζάχαρη άχνη

Για γέμιση
250 γρ. κρέμα γάλακτος
ξύσμα λεμονιού

Για sauce
400 γρ. φράουλες
40 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια με την ζάχαρη, και όταν σφίξει η μαρέγκα, προσθέτετε την άχνη σκαι ανακατεύετε.

Με ένα κουτάλι φτιάξτε κυκλικά σχήματα διαμέτρου 10 εκατοστών και πάχους 4 εκατοστών περίπου.

Αφαιρέστε από το κέντρο του κύκλου μια ποσότητα και τοποθετήστε τη τριγύρω ώστε να δημιουργήστε “φωλιά”.

Ψήνετε για μια με μιάμιση ώρα λεπτά στους 100C με αέρα, αφού προθερμάνετε το φούρνο.

Φτιάχνετε τη γέμιση, χτυπώντας την κρέμα γάλακτος και προσθέστε το ξύσμα ανακατεύοντας με κουτάλι.

Φτιάξτε τη sauce πολτοποιώντας τις φράουλες με την ζάχαρη.

Τοποθετήστε στο κέντρο της ψημένης μαρέγκας σαντιγύ, και γαρνίρετε με κομμένες στην μέση φράουλες και περιχύνω με την sauce.

* Η συνταγή είναι του Στέλιου Παρλάρου

ΜΠΑΣΜΠΟΥΣΑ (ΑΙΓΥΠΤΟΣ)

Υλικά

4 κούπες σιμιγδάλι ψιλό
5 κουταλάκια μπέικιν
2 βανίλιες
400 γρ. βούτυρο λιωμένο αλλά κρύο
4 αυγά
4 κούπες ζάχαρη
3 κούπες γιαούρτι
60 αμύγδαλα λευκά
Για το σιρόπι
4 κούπες ζάχαρη
3 κούπα νερό
2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάχνουμε στην κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Αφήστε να βράσει για 3 λεπτά και βγάλτε το από τη φωτιά.

Αφού κυρώσει ανακατεύετε το σιμιγδάλι με το μπέκιν και τις βανίλιες.

Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτετε το αυγά και μετά το σιμιγδάλι με το γιαούρτι.
Τοποθετείτε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί.

Προσθέστε πάνω τα αμύγδαλα και ψήστε στους 190 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά ανάλογα με το φούρνο σας.

Αφού το απομακρύνετε από το φούρνο, κόψτε το γλυκό σε κομμάτια και προσθέστε κρύο το σιρόπι.

CASSATA SICILIANA (ΙΤΑΛΙΑ)

Για 10 άτομα

Για τη γέμιση:
400 γρ. τυρί ρικότα
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
200 γρ. φρούτα γλασαρισμένα
2 βανίλιες

Υλικά για τη βάση:

1 παντεσπάνι βανίλιας

Υλικά για το γλασάρισμα:

200 γρ. πάστα φιστικιού
3 ml χυμός λεμονιού φρέσκος
200 γρ. ζάχαρη άχνη

Ετοιμάζετε το παντεσπάνι.

Τρίβετε τη ricotta μέχρι να γίνει σαν αλοιφή. Έπειτα την αναμιγνύετε με τη ζάχαρη άχνη, τη μισή ποσότητα φρούτων που θα έχετε κομμένα σε κύβους, τη σοκολάτα και τις βανίλιες. Ανακατεύετε καλά τα υλικά.

Κόψτε το παντεσπάνι σε δύο πάτους στρογγυλούς και βάλτε τον έναν σε φόρμα.

Απλώνετε από πάνω το μείγμα με το ricotta που φτιάξατε και σκεπάστε με το άλλο μισό παντεσπάνι.

Αφήστε το γλυκό στο ψυγείο για λίγες ώρες.

Για να φτιάξετε το γλάσο βράζετε τη ζάχαρη, την πάστα φιστικιού, λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού και 2 κουταλιές νερό.

Βγάλτε το από το ψυγείο και βάλτε το σε μια πιατέλα σερβιρίσαματος. Στην συνέχεια περιχύνετε με το γλάσο.

Μπορείτε να το γαρνίρετε με σαντιγί και τα γλασαρισμένα φρούτα που περίσσεψαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πως λειτουργούν τα σχολεία στον υπόλοιπο κόσμο

Ποιά σαλάτα από την Ιταλία ενισχύει τη μνήμη;

Crash test στους καφέδες του κόσμου. Ποιοί πίνουν περισσότερο;

Μυστικά αδυνατίσματος από κάθε γωνιά του πλανήτη

Ποιος λαός είναι πιο κολλημένος με την TV;

Αν και Σκοτσέζοι σου λένε να μην δίνεις σημασία στα λεφτά

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top