Συμπληρώματα διατροφής: λύστε όλες τις απορίες σας

4969.jpg

Πώς λειτουργούν τα συμπληρώματα διατροφής; Πότε τα χρειαζόμαστε; Ποιοι τα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη; Πώς θα εξασφαλίσουμε το μέγιστο των θρεπτικών συστατικών από τη λήψη τους; Οι απαντήσεις ακολουθούν… συμπληρώματα διατροφής βιταμίνες θρεπτικά συστατικά απορίες 

Ποια στοιχεία πρέπει να αναζητούμε σε ένα συμπλήρωμα διατροφής; συμπληρώματα διατροφής βιταμίνες θρεπτικά συστατικά απορίες 

Πρέπει να πληροί όλους τους όρους της ασφάλειας, της φυσικότητας και της αποτελεσματικότητας. Δηλαδή να περιέχει ασφαλείς δόσεις συστατικών καθορισμένες από τις συστάσεις των ειδικών, να απορροφάται εύκολα από τον οργανισμό και να γίνεται καλά ανεκτό από τον οργανισμό. Η απουσία πρόσθετων και συντηρητικών είναι επίσης εξαιρετικά σημαντική για όσους αναζητούν τη φυσικότητα στη διατροφή τους.

Αρκεί η σωστή διατροφή;

Θεωρητικά ναι, η σωστή διατροφή μπορεί να μας καλύψει υπό τον όρο ότι θα ακολουθούσαμε ένα καθημερινό διατροφικό πρόγραμμα πλήρες σε θρεπτικά συστατικά. Πόσο σίγουροι είστε όμως ότι μπορείτε να το καταφέρετε αυτό; Στην πράξη, ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η έλλειψη ισορροπίας στην καθημερινή μας διατροφή και η ποιότητα των τροφίμων δεν ακολουθεί τις συστάσεις των διατροφολόγων και δεν αρμόζει συνήθως με ένα υγιεινό πρότυπο διατροφής. Έτσι, οι πιο πολλοί από εμάς χρειαζόμαστε συμπληρώματα.

Πώς λειτουργούν τα συμπληρώματα διατροφής;

Η λήψη των συστατικών επιτρέπει τη διανομή τους μέσω του αίματος στον οργανισμό μας εξασφαλίζοντας του τη διατήρηση της καλής του λειτουργίας, και την επάρκεια του στα θρεπτικά συστατικά αλλά και τις βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που χρειάζεται. Με άλλα λόγια δεν παίζει ρόλο ποιες ή πόσες βιταμίνες λαμβάνετε, αλλά και πόσες τελικά απορροφά και αξιοποιεί ή καλύτερα μπορεί να αξιοποιήσει ο οργανισμός σας. Για μέγιστη απορρόφηση προτιμήστε συμπληρώματα με «συνεργιστική δράση» και όχι μεμονωμένες βιταμίνες (π.χ. σκεύασμα μόνο με Βιταμίνη C). Και αυτό γιατί το σώμα μας έχει μάθει να παίρνει τρόφιμα, που είναι συνδυασμοί θρεπτικών συστατικών και όχι ξεκομμένα συστατικά (π.χ. σίδηρο σκέτο, βιταμίνη C σκέτη).

Πώς θα εξασφαλίσουμε το μέγιστο των θρεπτικών συστατικών από τη λήψη τους;

Το γεγονός και μόνο ότι λαμβάνουμε ένα δραστικό συστατικό από το στόμα δεν σημαίνει ότι ο οργανισμός μας θα μπορέσει να το αξιοποιήσει. Θα πρέπει το συστατικό αυτό να μπορεί να απορροφηθεί και να αξιοποιηθεί από τον οργανισμό. Θα πρέπει για παράδειγμα να λαμβάνουμε υδροδιαλυτές βιταμίνες χωρίς να έχουμε φάει, ενώ οι λιποδιαλυτές χρειάζονται γεμάτο στομάχι για να απορροφηθούν καλύτερα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πως λειτουργούν τα σχολεία στον υπόλοιπο κόσμο

Ποιά σαλάτα από την Ιταλία ενισχύει τη μνήμη;

Crash test στους καφέδες του κόσμου. Ποιοί πίνουν περισσότερο;

Μυστικά αδυνατίσματος από κάθε γωνιά του πλανήτη

Ποιος λαός είναι πιο κολλημένος με την TV;

Αν και Σκοτσέζοι σου λένε να μην δίνεις σημασία στα λεφτά

5 πολυτελέστατα εναλλακτικά (και μαγευτικά) ξενοδοχεία

5 κορυφαίοι ταξιδιωτικοί προορισμοί για ζευγάρια

συμπληρώματα διατροφής βιταμίνες θρεπτικά συστατικά απορίες

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top