Στυτική δυσλειτουργία: οι σύγχρονες λύσεις και η κατάληλληλη αντιμετώπιση

stisi-foto.jpg

 Διάβασε ποιες λύσεις υπάρχουν, αλλά και πως θα βοηθήσεις το σύντροφό σου να … αρθεί στο ύψος των περιστάσεων

Η στυτική δυσλειτουργία αν και μπορεί να εμφανιστεί σε κάθε άνδρα (1 στους 3 άνδρες άνω των 40 ετών έχει κάποιου βαθμού στυτική δυσλειτουργία), αποτελεί ένα θέμα ταμπού που οι περισσότεροι αποφεύγουν να συζητήσουν ανοιχτά. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο έχει σημειωθεί μεγάλη επανάσταση στη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας και η ιατρική επιστήμη προσφέρει σήμερα πολύ αποτελεσματικές λύσεις.  Διάβασε ποιες είναι αυτές, αλλά και πως θα βοηθήσεις το σύντροφό σου να … αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Τι ακριβώς είναι

Με τον όρο στυτική δυσλειτουργία εννοούμε την αδυναμία απόκτησης ή διατήρησης της στύσης του πέους σε βαθμό ικανό για διείσδυση. Η στυτική δυσλειτουργία  μπορεί είτε να είναι παροδική και να εμφανίζεται περιστασιακά (οπότε στην περίπτωση αυτή πιθανότατα δεν πρόκειται και για σοβαρό πρόβλημα), είτε  να εξελίσσεται σταδιακά και να επιμένει προκαλώντας προβλήματα στη σχέση του άνδρα με το άλλο φύλλο .

Πότε να απευθυνθείς  στο γιατρό

Στην περίπτωση που το πρόβλημα του συντρόφου σου επιμένει, δεν του επιτρέπει να ολοκληρώσει τη σεξουαλική πράξη και δεν πρόκειται για μια περιστασιακή αδυναμία στύσης, πρέπει να απευθυνθεί σε κάποιον ειδικό. Ακόμη όμως και αν το πρόβλημα οφείλεται σε ψυχολογικούς παράγοντες, ο ειδικός θα τον βοηθήσει να το αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα προστατεύοντας τον από την παραπληροφόρηση. Αν πάλι συνδέεται με κάποιο πρόβλημα υγείας, ο γιατρός θα τον βοηθήσει να το αντιμετωπίσει με την κατάλληλη θεραπεία. Ξεπερνώντας το πρόβλημα υγείας που προκαλεί τη στυτική δυσλειτουργία το πιθανότερο είναι ότι θα επανέλθει και η στύση.

Που οφείλεται

Οι αιτίες που μπορεί να ευθύνονται για τη στυτική δυσλειτουργία είναι:

*Ο Σακχαρώδης διαβήτης, αγγειακές παθήσεις, νευρολογικά προβλήματα, υπέρταση, παθήσεις του προστάτη ή ορμονικές διαταραχές.

*Η λήψη ορισμένων φαρμάκων ενδέχεται να προκαλέσει στυτική δυσλειτουργία όπως  λ.χ. αντικαταθλιπτικά, φάρμακα για το στομάχι , ηρεμιστικά. Το πρόβλημα ωστόσο είναι παροδικό και η στυτική ικανότητα επανέρχεται με τη διακοπή τους.

*Η κατάχρηση αλκοόλ

* Το άγχος

Η κατάλληλη αντιμετώπιση

*Η στυτική δυσλειτουργία αντιμετωπίζεται σήμερα με επιτυχία με την κατάλληλη  Φαρμακευτική αγωγή (σιλδεναφίλη, βαρτεναφίλη, ταδαλαφίλη ή ενέσεις τεστοστερόνης)

*Με ψυχοθεραπεία στην περίπτωση που τα αίτια είναι ψυχογενή.

*Σε σοβαρότερες περιπτώσεις εφαρμόζονται και διάφορες επεμβατικές τεχνικές  (ενδοπεικές προθέσεις, αντλία κενού κτλ)

Χρήσιμες συμβουλές

*Τα ερωτικά παιχνίδια αυξάνουν τη διέγερση και την ερωτική επιθυμία και μπορεί να βοηθήσουν τον σύντροφό σου να ξεπεράσει το πρόβλημα, ειδικά αν αυτό οφείλεται στο άγχος.

*Η μέτρια άσκηση -χωρίς υπερβολές- μπορεί να αυξήσει την σεξουαλικότητα

*Κάνε ένα αισθησιακό μασάζ στο σύντροφό σου. Αν το πρόβλημα έχει την αιτία του στο άγχος θα τον βοηθήσει σημαντικά να το ξεπεράσει.

Στυτική-δυσλειτουργία, Στυτική-δυσλειτουργία-αντιμετώπιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

 

Πως λειτουργούν τα σχολεία στον υπόλοιπο κόσμο

Ποιά σαλάτα από την Ιταλία ενισχύει τη μνήμη;

Crash test στους καφέδες του κόσμου. Ποιοί πίνουν περισσότερο;

Μυστικά αδυνατίσματος από κάθε γωνιά του πλανήτη

Ποιος λαός είναι πιο κολλημένος με την TV;

Αν και Σκοτσέζοι σου λένε να μην δίνεις σημασία στα λεφτά

5 πολυτελέστατα εναλλακτικά (και μαγευτικά) ξενοδοχεία

5 κορυφαίοι ταξιδιωτικοί προορισμοί για ζευγάρια

 

 

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top