Steve Jobs: Τα 5 μεγαλύτερα επιτεύγματα του

ab-Lyfy7j9fy0U-unsplash.jpg

Ο μεγάλος ηγέτης της Apple υπήρξε από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους στον κόσμο της τεχνολογίας

Ο Steve Paul Jobs γεννήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου το 1955, στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια, από δύο γονείς που ήταν τελειόφοιτοι στο πανεπιστήμιο του Γουισκόνσιν. Τον έδωσαν για υιοθεσία, με αποτέλεσμα να μεγαλώσει με τους Paul Reinhold Jobs και Clara Hagopian στο Μάουντεν Βιου της Καλιφόρνια. Σε μια γεμάτη ζωή 56 χρόνων, ο Steve Jobs κατάφερε να ιδρύσει μία εταιρεία που μετέπειτα έγινε ένας από τους μεγαλύτερους τεχνολογικούς κολοσσούς παγκοσμίως, και με τις ανακαλύψεις του να αλλάξει τη ζωή πολλών ανθρώπων σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Πάμε να δούμε τα 5 μεγαλύτερα επιτεύγματα του Steve Jobs.

 

  1. Ίδρυσε την Apple μαζί με τον Steve Wozniac

Την περίοδο 1974-77, ο Jobs συναντιόταν πολύ συχνά με τον παλιό του φίλο από το σχολείο, Wozniac, ο οποίος τότε δούλευε για την Hewett Packard (HP). Εκείνη την περίοδο, ο Wozniac σχεδίαζε τον δικό του υπολογιστή, και ο Jobs του πρότεινε να συνεργαστούν μαζί επαγγελματικά για να τον πουλήσουν. Μερικούς μήνες αργότερα, η HP απέρριψε το σχέδιο του Wozniac, με αποτέλεσμα, τον Απρίλιο του 1976, ο Jobs, ο Wozniac και ο Ronald Wayne να ιδρύσουν την Apple Computer στο γκαράζ του Jobs στο σπίτι του στο Πάλο Άλτο. Ο κύριος στόχος της εταιρείας ήταν να πουλήσει τον υπολογιστή του Wozniac, ο οποίος ονομάστηκε Apple I. Μετά από λίγο καιρό ο Wayne αποχώρησε, η Apple μετονομάστηκε σε Apple Inc. και οι δύο φίλοι και συνεργάτες αργότερα θα έκαναν τεράστια επιτυχία με το Apple II, το Mackintosh, το iPod και το iPhone.

 

  1. Παρέδωσε τον πρώτο επιτυχημένο σε πωλήσεις προσωπικό υπολογιστή

Το 1977, η κυκλοφορία του Apple II αποτέλεσε ένα τεράστιο τεχνολογικό βήμα συγκριτικά με τον προκάτοχό του. Όταν η παραγωγή σταμάτησε το 1993, η Apple είχε προλάβει να πουλήσει σχεδόν 6 εκατομμύρια υπολογιστές, σημειώνοντας μια επιτυχία-φαινόμενο.

 

  1. Ήταν πίσω από το επιτυχημένο στούντιο Pixar

Όταν έφυγε από την Apple το 1985 λόγω διαφορών με τον CEO της εταιρείας, John Sculley, ο Jobs ίδρυσε την NeXT Inc. Αργότερα επένδυσε στο τμήμα γραφικών της Lucasfilm, η οποία αργότερα έγινε γνωστή ως Pixar. Αν και η αρχική ιδέα του Jobs ήταν να παράγει λογισμικό και hardware γραφικών για υπολογιστές, η Pixar τελικά έγινε ένα animation στούντιο, και μάλιστα το γνωστότερο στον κόσμο, με ταινίες θρύλους σε συνεργασία με τη Disney, όπως το Toy Story, το Finding Nemo και πάρα πολλές άλλες.

 

  1. Άλλαξε τον τρόπο που ακούμε μουσική, με το iPod

Καθώς στην Apple έφτιαχναν προγράμματα διαχείρισης ψηφιακής μουσικής, παρατήρησαν πόσο απαράδεκτα ήταν τα mp3 της εποχής, με τον Jobs, να αρπάζει αμέσως την ευκαιρία, αναρωτώμενος αν η εταιρεία του μπορούσε να βγάλει κάτι καλό σχετικά. Το αποτέλεσμα; Η συσκευή iPod που λανσαρίστηκε τον Οκτώβριο του 2001, με το πολύ απλό λειτουργικό, το iTunes, και τη στρατηγική αδειών, που άλλαξε τον τρόπο που ο κόσμος άκουγε μουσική μέχρι τότε.

 

  1. Έφερε την επανάσταση στα smartphone, με τη δημιουργία του iPhone

To iPhone είναι μάλλον το προϊόν που έκανε τον Steve Jobs γνωστό σε όλο τον κόσμο. Το 2003 ο Jobs δεν ήταν πολύ υπέρ της ιδέας η Apple να φτιάξει τα δικά της tablet PC και PDA, υποστηρίζοντας ότι, στο μέλλον, τα κινητά θα μπορούν να κάνουν όλα αυτά τα πράγματα μαζί. Έτσι, η Apple που πρωτύτερα δεν είχε καμία εμπλοκή στη βιομηχανία της κινητής τηλεφωνίας, ξαφνικά, το 2007 παρουσίασε το iPhone. Στην εμβληματική παρουσίασή του, εκείνη τη χρονιά, ο Jobs, ουσιαστικά παρουσίασε 3 διαφορετικά προϊόντα: ένα μεγαλύτερο iPod με οθόνη αφής, ένα επαναστατικό κινητό τηλέφωνο και μια συσκευή με internet. Έπειτα, ξαφνιάζει τους πάντες παρουσιάζοντας το iPhone, μία συσκευή που εμπεριέχει και τις 3 προαναφερθείσες συσκευές μαζί. Το iPhone, μετέπειτα καθόρισε την αγορά των smartphones και βρίσκεται ακόμα στις κορυφαίες προτιμήσεις των καταναλωτών.

Photo by AB on Unsplash

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top