Σουηδική έρευνα αποκαλύπτει έναν σοβαρό κίνδυνο για τις ηλικιωμένες γυναίκες

W7-DIPLOMA-IN-ELDERLY-CARE.jpg

Στην περίπτωση που δεν έχετε τη δυνατότητα να φιλοξενήσετε στο δικό σας σπίτι την ηλικιωμένη μητέρα σας, φροντίστε τουλάχιστον να την επισκέπτεστε καθημερινά λένε ειδικοί από τη Σουηδία. Μάθετε γιατί… ηλικιωμένες γυναίκες διαβήτης

Σύμφωνα με τη σουηδική μελέτη, οι ηλικιωμένες γυναίκες που ζουν μόνες τους αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη τύπου ΙΙ. Προτού καταλήξουν σε αυτή τη διαπίστωση οι ειδικοί έθεσαν υπό ιατρική παρακολούθηση 460 γυναίκες από 50 έως 65 ετών.ηλικιωμένες γυναίκες διαβήτης

Οι γυναίκες που συμμετείχαν στη μελέτη έλαβαν συμβουλές για τη διατροφή, την άσκηση και το τσιγάρο με στόχο να περιορίσουν τον κίνδυνο εξέλιξης της προδιαβητικής κατάστασης σε διαβήτη.

Στο τέλος της μελέτης, οι ειδικοί διαπίστωσαν πως το 12% των γυναικών είχε εκδηλώσει διαβήτη τύπου ΙΙ. Μάλιστα, οι περισσότερες ήταν γυναίκες που ζούσαν μόνες, ανεξαρτήτως αν είχαν βιολογική προδιάθεση όπως, το οικογενειακό ιστορικό διαβήτη, η αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα της χοληστερόλης.

Όπως λένε οι ειδικοί, αυτό μπορεί ως ένα βαθμό να οφείλεται και στο κάπνισμα. Κι αυτό γιατί, όπως διαπιστώθηκε οι γυναίκες που ζούσαν μόνες είχαν περισσότερες πιθανότητες να καπνίζουν και λιγότερες να σταματήσουν το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της μελέτης. Το κάπνισμα αυξάνει την αντίσταση του οργανισμού στην ινσουλίνη.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο «Diabetes Care»

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top